Facebook Pixel Ο ...ψηλός κι ο τερματοφύλακας γιατρός
| 2012-10-27 15:50:00

Ο ...ψηλός κι ο τερματοφύλακας γιατρός

 Ο ...ψηλός κι ο τερματοφύλακας γιατρός

Ο Θανάσης Ασπρούλιας και ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφουν για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Λουμπλιάνα και στέκονται στην εμφάνιση του Λάσμε.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑΣ

Τερματοφύλακας-γιατρός

Αν κάποιος θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του θα παραδεχθεί ότι πριν το ραντεβού της Λουμπλιάνα, ελάχιστοι, αν όχι κανείς, πίστευαν ότι ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες να περάσει δια περιπάτου από την έδρα μία ομάδας που έχει εξαιρετική παρουσία μέχρι τώρα. Κι όμως, σε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν (και θα εξηγήσω αργότερα το γιατί) η ομάδα του Πεδουλάκη έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε. Παίζοντας ολοκληρωτικά, έχοντας πολλές επιλογές και παράγοντας πολύ καλό μπάσκετ, ποδοπάτησε την Ολίμπια και την ψυχολογία της.

Το έργο του Παναναθηναϊκού στην Λουμπλιάνα ήταν πολύ δύσκολο. Θεωρητικά είναι από τα παιχνίδια που ΕΠΡΕΠΕ να κερδίσει, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που προερχόταν από το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και την ήττα στο ΟΑΚΑ. Εμπαινε το ψυχοβγάλτικο πρέπει απέναντι σε μία ομάδα που δε γέμιζε το μάτι ως όνομα, αλλά το παραγέμιζε με την ουσία της. Κι εκεί, τα παιδιά του Πεδουλάκη είχαν, το σωστό πλάνο, την τακτική, την ώριμη σκέψη να παίξουν ακριβώς την άμυνα που έπρεπε στο δεύερο ημίχρονο και να λειτουργήσουν όπως ακριβώς έπρεπε στην επίθεση για να πάρουν μία μεγάλη νίκη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags