Facebook Pixel «Κοιτάμε μόνο ψηλούς, δεν έχουμε... πρεμούρα για γκαρντ»
Μπάσκετ
| 2012-11-01 19:16:00

«Κοιτάμε μόνο ψηλούς, δεν έχουμε... πρεμούρα για γκαρντ»

«Κοιτάμε μόνο ψηλούς, δεν έχουμε... πρεμούρα για γκαρντ»

O Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε προσοχή από τους παίκτες του ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Τσεντεβίτα την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα, ενώ για τα μεταγραφικά σενάρια, τόνισε πως ψάχνουν ψηλό για αντι-Ντόρσεϊ, αλλά όχι γκαρντ. Σημείωσε μάλιστα, πως η δεύτερη μεταγραφή μπορεί να γίνει τον Ιανουάριο ή και ποτέ...

Αρχικά ανέφερε για το ματς της Παρασκευής: «Αύριο το παιχνίδι για εμάς έχει μεγάλη σπουδαιότητα. Και γιατί ο όμιλος είναι κλειστός, αλλά και γιατί κάναμε λάθος εμφάνιση και είχαμε κακό αποτέλεσμα κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η Τσεντεβίτα δεν έχει νίκη, αλλά έχει εμπειρία στον πάγκο λόγω του κ. Μάλκοβιτς. Έχουν ποιοτικό ρόστερ και κανείς δεν αμφιβάλλει γι’ αυτό. Είναι καλοί παίκτες και στην Κροατία είναι καλοί, εκπροσωπούν το μπάσκετ τους και με διεθνείς τον συγκεκριμένο προπονητή, μπορούν να κάνουν κάτι καλό. Καλό παιχνίδι, να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά το ματς και να διορθώσουμε αυτό που έγινε με την Ζαλγκίρις».

Όσο για την απουσία του Τζόι Ντόρσεϊ και ποιος θα καλύψει το κενό του Αμερικανού μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «και ο Άντιτς μπορεί να παίξει στο 5 και ο Μαυροειδής θα έχει περισσότερο χρόνο και θα δείξει την αξία του. Θα αλλάξουμε μικρά πράγματα λόγω της μη συμμετοχής του Ντόρσεϊ. Ειδικά στην άμυνα και στον πικ εν ρολ».

Όσο για τις ήττες από Εφές και Ζαλγκίρις Κάουνας, σημείωσε «Κάθε πράγμα που κάνουμε καλά ή που δεν κάνουμε καλά, μας απασχολούν. Κάναμε δύο καταστροφικά παιχνίδια με Εφές και Ζαλγκίρις Κάουνας. Το είχα πει και πριν τη Ζαλγκίρις, πως πρέπει να έχουμε το ίδιο πάθος και τη θέληση για τη νίκη, αψηφώντας το άγχος του φαβορί που υπάρχει πλέον. Θυμάστε πως σας έλεγα για τη Ζαλγκίρις Κάουνας πως είναι εξαιρετική ομάδα, το είπε και ο κ. Ιβάνοβιτς πως είναι κλειστός όμιλος. Πρέπει να βελτιωνόμαστε συνέχεια. Τώρα με την αλλαγή του Ντόρσεϊ περιμένουμε έναν παίκτη ώστε να αλλάξει η εικόνα μας».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέχεια μίλησε για τα... μεταγραφικά σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας: «Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να κάνει καμία αλλαγή στο ρόστερ του. Από το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τη διοίκηση, αφήσαμε τη μια θέση ξένου. Αυτή τη στιγμή έγινε το θέμα με τον Ντόρσεϊ και έτσι πρέπει να πάρουμε έναν ψηλό. Δεν έχουμε καμία βιασύνη και καμία πρεμούρα για να πάρουμε γκαρντ, προέκυψε του Κρίστμας, τον κοιτάξαμε, αλλά δεν κάναμε ποτέ πρόταση. Δεν έχουμε καμία βιασύνη να πάρουμε περιφερειακό, δεν υπάρχει τραυματισμός. Μπορεί να πάρουμε παίκτη στην περιφέρεια τον Δεκέμβρη ή τον Γενάρη. Και μπορεί και να μην πάρουμε ποτέ. Αν προκύψει ας είναι λόγω αγωνιστικού και όχι από τραυματισμό ή πειθαρχικό. Κοιτάμε μόνο ψηλούς. Υπάρχει μια δεξαμενή παικτών από τα κοψίματα του ΝΒΑ και υπάρχουν 9-10 παίκτες και αυτούς κοιτάμε».

Ο τεχνικός των Πειραιωτών μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα μετά τα όσα έκανε και είπε ο Αμερικανός σέντερ. «Σίγουρα χρειάζεται ηρεμία. Έμεινα άναυδος από τις δηλώσεις και την αντίδραση του Τζόι. Σίγουρα επηρέασε τους παίκτες και τους στεναχώρησε, πιο πολύ γι’ αυτά που είπε εναντίον τους. Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει με κάποιον άλλον παίκτη. Τα παιδιά είναι πνευματικά δυνατά και θα αντιδράσουν σωστά, είμαι σίγουρος».

Όσο για την Τσεντεβίτα που πολλοί θεωρούν σάκο του μποξ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε :«Έχασε από το Μιλάνο εντός, έχασε από την Εφές και είναι δύσκολος ο όμιλος. Άλλαξε προπονητής, πολλοί παίκτες και έχουν πρόβλημα στη χημεία. Είναι πολύ ικανοί παίκτες, είναι και πολύ δύσκολος όμιλος, είναι μια ομάδα που μπορεί να χάσεις παντού σε αυτόν τον όμιλο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags