Facebook Pixel Μας ήρθαν και τσουβαλάτα...
Μπάσκετ
| 2013-12-22 17:31:00

Μας ήρθαν και τσουβαλάτα...

Μας ήρθαν και τσουβαλάτα...

Η καταστρατήγηση του άγραφου νόμου που θέλει τους κρίσιμους αγώνες να διεξάγονται ταυτόχρονα απαξίωσε τη διοργάνωση κι υπενθύμισε ότι την Ευρωλίγκα κυβερνά η ανοησία. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης

H εικόνα του χθεσινού αγώνα στη Βιτόρια -αυτού που έκρινε την τελική κατάταξη του Δ' Ομίλου και έστειλε τον Παναθηναϊκό στον Ομιλο των επτά φιλόδοξων- δικαίωσε αυτό ακριβώς που έγραφα τις προηγούμενες ημέρες. Η καταστρατήγηση του άγραφου νόμου που θέλει τους κρίσιμους αγώνες να διεξάγονται ταυτόχρονα απαξίωσε τη διοργάνωση κι υπενθύμισε ότι την Ευρωλίγκα κυβερνά η ανοησία. Στις μεγάλες καρέκλες της κάθονται μικρά μυαλά.

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν έπαιξε ένα καλό ημίχρονο σαν να ήθελε να αποδείξει την ανωτερότητά της έναντι της Λαμποράλ και έπειτα κατέβασε την ταχύτητα στο ρελαντί, με προφανή στόχο να ηττηθεί χωρίς να γίνει ρόμπα. Το πέτυχε με θαυμαστή επιδεξιότητα, αφού κράτησε το προβάδισμα στη Βιτόρια μέχρι το 31ο λεπτό. Ετσι, απέφυγε τα μεγαθήρια και προσγειώθηκε στο αναπαυτικό μαξιλάρι του Ομίλου F, όπου μία από τις Λοκομοτίβ, Γαλατασαράι, Ζαλγκίρις, Μπάγερν και Παρτίζαν θα περάσει στα πλέι οφ.

Ναι, στα ίδια πλέι οφ από τα οποία θα απουσιάσει ένα κουαρτέτο χρυσοποίκιλτων Τιτανικών. Τέσσερις από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Λαμποράλ, Φενερμπαχτσέ, Εφές και Αρμάνι θα δουν τα προημιτελικά από την τηλεόραση.

Ακούγεται και σαν ανέκδοτο. Δύο Ελληνες, τρεις Ισπανοί, δύο Τούρκοι και ένας Ιταλός πέφτουν με το αεροπλάνο τους σε ένα χωριό κανιβάλων Ποιοι θα γλιτώσουν το καζάνι; Τους τρεις θα σας τους βρω εγώ: Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα και Φενερμπαχτσέ.
Έπειτα, αρχίζουν τα δύσκολα και η ισορροπία του τρόμου.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξαναβρεί τον ξεχασμένο στους περυσινούς τελικούς καλό εαυτό του, να ενισχυθεί για να μπαλώσει τα κενά του, να ξεπεράσει το συναισθηματικό σοκ που μοιραία θα του προκαλέσει η επιστροφή του Ομπράντοβιτς και να επιτεθεί με στολή καμικάζι σε δύσβατα λημέρια όπως η Κωνσταντινούπολη, η Βιτόρια, η Μάλαγα και το Μιλάνο.

Σωστά, έχετε δίκιο, λησμόνησα το Φάληρο. Κάνω πως δεν το πρόσεξα, ότι θα έχουμε δύο ευρωπαϊκές αναμετρήσεις μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για πρώτη φορά ύστερα από 11 χρόνια. Τα είχαμε χύμα με το Κύπελλο και με το πρωτάθλημα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα.

Ελπίζω να μην αποπροσανατολίσουν τελείως τις ομάδες μας τα πρασινοκόκκινα κονταροχτυπήματα. Δεν τα ήθελαν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Θα τα υποστούν είτε θέλουν είτε όχι, με ξένους μάλιστα διαιτητές. Θα ησυχάσει για λίγο και το κεφάλι των Τανατζήδων, των Πηλοΐδηδων, των Σχινάδων και των Αναστόπουλων!

Ο Ολυμπιακός, βέβαια, δεν καταδέχεται να εμπλακεί σε υπολογισμούς. Και σωστά. Η ομάδα του 10-0 κοιτάζει μόνο μπροστά, όχι πίσω της. Οι άλλοι είναι που κλαίνε για το ζευγάρωμα με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης, όχι ο ίδιος ο βασιλιάς. Στον λάκκο των λεόντων, το πιο άγριο λιοντάρι είναι αυτό με την ερυθρόλευκη προβιά.  

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags