Facebook Pixel Τζόρνταν: "Μικρός ήμουν ρατσιστής"
| 2014-05-07 23:18:00

Τζόρνταν: "Μικρός ήμουν ρατσιστής"

Τζόρνταν: "Μικρός ήμουν ρατσιστής"

Απίστευτες αποκαλύψεις από τον θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν...

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, "Michael Jordan, The Life", όταν ήταν μικρός υπήρξε ρατσιστής κατά των λευκών: "Ήμουν το ένα από τα μόλις δύο μαύρα παιδιά στην ομάδα μπέιζμπολ και συχνά μου έλεγαν ότι ήμουν κατώτερος. Μια μέρα, μια συμμαθήτριά μου με αποκάλεσε νέγρο. Θύμωσα πολύ και της πέταξα ένα κουτί αναψυκτικού. Εκείνη την εποχή ήμουν ρατσιστής. Γενικότερα, αντιπαθούσα τους λευκούς".

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τζόρνταν ήταν από τους πρώτους που εξαπέλυσε φραστική επίθεση εναντίον του μεγαλομετόχου των Κλίπερες, Ντόναλντ Στέρλινγκ για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε.

"Δεν υπάρχει χώρος στο ΝΒΑ, ή οπουδήποτε αλλού, για το είδος του ρατσισμού και του μίσους που ο Στέρλινγκ εξέφρασε. Είμαι συγκλονισμένος από το γεγονός ότι αυτό το είδος της ''άγνοιας'' εξακολουθεί να υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας μας και στα υψηλότερα επίπεδα του αθλητισμού μας . Σε ένα πρωτάθλημα όπου η πλειοψηφία των παικτών είναι Αφρο-Αμερικανοί , δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχόμαστε τις διακρίσεις σε κανένα επίπεδο", δήλωσε ο Τζόρνταν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags