Facebook Pixel Τον κρατάς ή δεν τον κρατάς τον Μπαρτζώκα;
| 2014-06-07 14:40:00

Τον κρατάς ή δεν τον κρατάς τον Μπαρτζώκα;

Τον κρατάς ή δεν τον κρατάς τον Μπαρτζώκα;

Ένα άρθρο με πολύ ενδιαφέρον από τον Τόλη Κοτζιά...

 

Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει μπουζούκια για το βράδυ της Κυριακής που μας πέρασε (που λέει ο λόγος…), αλλά τελικώς μία ακόμη χρονιά τον βρήκε χωρίς πρωτάθλημα. Το κακό για τους Πειραιώτες είναι ότι έμειναν με εντελώς άδεια τα χέρια αφού ούτε το Κύπελλο πήραν, ούτε την Ευρωλίγκα. Και η αλήθεια είναι ότι θα περίμενα μεγάλη αντίδραση, περισσότερες φωνές από τον κόσμο (και όχι μόνο από τον κόσμο), και ο βασικός λόγος είναι ότι αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια τους έχει συνηθίσει σε σπουδαίες στιγμές με αποκορύφωμα τις δύο Ευρωλίγκες. Από τις δύο Ευρωλίγκες στο…τίποτα υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και όμως η κριτική ήταν αυστηρή, όχι, όμως, όσο θα περίμενε κανείς για μία ομάδα, που όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά έχασε το πρωτάθλημα, ενώ το είχε στην αγκαλιά της. “Η κάπως έτσι.

Ετσι, όμως, είναι ο αθλητισμός. Ετσι είναι το μπάσκετ. Κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει. Το θέμα από κει και πέρα για τον χαμένο είναι τι κάνει για να γίνει καλύτερος. Για να νικήσει του χρόνου.

Προς το παρόν στο μεγάλο λιμάνι ηρεμούν. Απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες και με τεράστια φόρτιση μέσα και έξω από τα παρκέ.

Την εβδομάδα, που μας έρχεται, θα αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα σιγά σιγά στην θέση τους. Με το πρώτο θέμα, που υπάρχει, να είναι αυτό του προπονητή. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, αλλά η παραμονή του μόνο σίγουρη δεν είναι. Ο ίδιος ο Μπαρτζώκας έχει πει στο στενό του περιβάλλον ότι «αν είμαι εγώ το πρόβλημα, να φύγω», δείχνοντας έτσι ότι δεν στέκεται σε συμβόλαια και υπογραφές. Οι Αγγελόπουλοι από την άλλη δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα. Αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλο δίλημμα (έτσι το βλέπουμε εμείς τουλάχιστον). Από τη μία έχεις έναν γενικά καλό προπονητή, που, όμως, δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Για την Ευρωλίγκα δεν γίνεται λόγος, αφού πέρυσι την πήρε, ενώ φέτος, βάσει δυναμικότητας, έφθασε μέχρι εκεί, που έπρεπε να φθάσει. Φέτος θα μπορούσε το κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός, αν δεν είχε τους τραυματισμούς στο TOP-16. Πέφτοντας, όμως, πάνω στην Ρεάλ και με μειονέκτημα έδρας, πάλι καλά, που πήγε την σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Κρατάς, λοιπόν, έναν προπονητή, που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό; Και αν όχι, ποιον πας να πάρεις; Οπως έχουμε πει επανειλημμένως, δεν υπάρχουν προπονητές στην αγορά, που να σου κάνουν κλικ. Αυτοί, που κάνουν κλικ, είναι ο Ομπράντοβιτς, ο Ιβκοβιτς και ο Μπλατ. Ο πρώτος είναι στην Φενέρ, ο δεύτερος στην Εφές και ο τρίτος πάει στο Γκόλντεν Στέιτ ως βοηθός του Κερ. Οι υπόλοιποι προπονητές πάνω, κάτω είναι της ίδιας ποιότητας του Μπαρτζώκα. Λίγο καλύτεροι, λίγο χειρότεροι. Από κει και πέρα, τον Μπαρτζώκα τον έχουν σε εκτίμηση οι Αγγελόπουλοι για πολλούς λόγους. Αν θέλετε την άποψή μας, το πρόσημο του 49χρονου προπονητή στον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής γέρνει λίγο προς το αρνητικό. Υπό την έννοια ότι πήρε έναν τίτλο στους έξι. Αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης.

Το πλέον σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι Πειραιώτες πρέπει να ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ τους. Καλός ο Πετγουέι, καλός ο Κόλινς, καλός ο Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός, όμως, χρειάζεται δύο ακόμη….Λο. Δύο έτοιμους παίκτες. Δύο παίκτες των 800.000 ευρώ, που θα πλαισιώσουν τον Σπανούλη και θα δώσουν οντότητα στην ομάδα. Για να μην πούμε ότι αυτοί οι παίκτες πρέπει να είναι τρεις αν φύγει ο Περπέρογλου και πάει στην Εφές.

Προς το παρόν, όμως, όπως είπαμε, προέχει το θέμα του προπονητή. Μόλις λυθεί αυτό, τα υπόλοιπα θα είναι πιο εύκολα για τους «ερυθρόλευκους». Το ευτυχές για την ομάδα του Πειραιά είναι ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν όρεξη και έχουν ακόμη μεγαλύτερο πείσμα για να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό όσο ψηλότερα γίνεται.

Πηγή: Superbasket.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags