Facebook Pixel Τι έκανε τον «Big Sofo» να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΠΑΟΚ;
| 2015-12-24 23:17:00

Τι έκανε τον «Big Sofo» να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΠΑΟΚ;

Τι έκανε τον «Big Sofo» να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΠΑΟΚ;

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα την παραμονή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ έως το καλοκαίρι, διατηρώντας στο δυναμικό του έναν παίκτη από το πάνω ράφι που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Για το τμήμα μπάσκετ του «Δικεφάλου» η επιλογή της διοίκησης να θέσει ως προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση και το νοικοκύρεμα του συλλόγου, κάνει αρκετά αντιεμπορικό το έργο της τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η ειλικρίνεια που εμπεριέχει αυτή η προσπάθεια προς τον κόσμο με γνώμονα το καλό του συλλόγου είναι αξιοζήλευτη.

Η διατήρηση του Σχορτσιανίτη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι αποτελεί μία πολύ μεγάλη υπέρβαση, με τη… συνταγή της επιτυχίας για τη διοίκηση του «Δικεφάλου» στη συγκεκριμένη υπόθεση, παρά την οικονομική στενότητα, να έχει συγκεκριμένα συστατικά.

Ο 30χρονος σέντερ πριν από λίγο καιρό βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας έχοντας χάσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του και ο ΠΑΟΚ κατάφερε όχι μόνο να του δώσει μία ενδιαφέρουσα αγωνιστική επιλογή, αλλά να τον εντάξει σε ένα στην πράξη υγιές μπασκετικό περιβάλλον, στο οποίο το οικογενειακό κλίμα κυριαρχεί.

Ο «Big Sofo» έχει πλούσιο βιογραφικό και υψηλές παραστάσεις στην έως τώρα καριέρα του, ήθελε ωστόσο να νιώσει ξανά σημαντικός και ο «Δικέφαλος» του έδειξε με το… καλημέρα ότι τον απέκτησε για «πρώτο βιολί», γεγονός που πιστοποιείται από τα 30λεπτά συμμετοχών του, κάτι που δε συνήθιζε στην καριέρα του, με τον ίδιο όχι μόνο να ανταποκρίνεται θετικά, αλλά να παίρνει σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα από το… χέρι, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο.

Στον ΠΑΟΚ του Μαρκόπουλου άλλωστε ο «ψηλός» έχει πάντα ιδιαίτερο ρόλο και ο Σχορτσιανίτης κατάφερε με την έλευση του να καλύψει το κενό του ΠΑΟΚ στη θέση «5», κάνοντας καλύτερη την ομάδα του.

Σε κάθε περίπτωση πολύ σημαντική για τον «γίγαντα» του ΠΑΟΚ ήταν και η πρόκριση της ομάδας στους «32» του Eurocup, αποτελώντας ένα επιπλέον αγωνιστικό κίνητρο, καθώς θα μπορεί να συμμετέχει σε μία υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή διοργάνωση και να ξεχωρίζει με την απόδοση του.

Τέλος, κομβικό ρόλο στην απόφαση του Σχορτσιανίτη να παραμείνει στον ΠΑΟΚ έπαιξε και η οικογένεια του, η οποία απολαμβάνει τη ζωή στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθεί από κοντά την αγωνιστική του προσπάθεια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την παρουσία στην αναμέτρηση του «Δικεφάλου» κόντρα στα Τρίκαλα.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει στο δυναμικό του ένα πολύ σημαντικό «όπλο», το οποίο θα πρέπει να συνεχίζει να αξιοποιεί, σε μία χρονιά που έχει τις προϋποθέσεις να γίνει ξεχωριστή, με φόντο και τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου που ακολουθεί.

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags