Facebook Pixel No "Sofo", no party...
Μπάσκετ
| 2016-01-19 21:52:00

No "Sofo", no party...

No "Sofo", no party...

Απόντος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο ΠΑΟΚ υπέκυψε στο κλειστό της Πυλαίας από την Όλντενμπουργκ, γνωρίζοντας την ήττα με 68-81 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των 32 του Eurocup

Η ήττα ήρθε απόλυτα φυσικά για την Ελληνική ομάδα, καθώς έδειξε πως δυσλειτουργούσε από την αρχή μέχρι το τέλος. Μοναδική όαση για τον Σούλη Μαρκόπουλο οι Χάτσερ (17π.), Μαργαρίτης (11π.) και Μάρκοβιτς (11π.). Για λογαριασμό της Όλντενμπουργκ ο Μπράιαν Κβάλε έκλεισε το ματς με 15 πόντους, ενώ ο Κρις Κράμερ σταμάτησε στους 12.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την έναρξη της αναμέτρησης. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκε κάπως μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο καλάθι (τρίποντο) ήρθε από τον Πόλντινγκ , για λογαριασμό της Όλντενμπουργκ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο εύστοχες βολές του Μαργαρίτη και το σκορ διαμορφώθηκε στο 2-3.

Ο ρυθμός του ματς ήταν χαμηλός, οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν, καθώς ο “δικέφαλος” τους ακολουθούσε κατά πόδας. Κάθε μία από τις δύο ομάδες είχε από κάποιους παίκτες που τις τραβούσαν στο σκοράρισμα. Οι Θεσσαλονικείς στηρίχθηκαν στους Μαργαρίτη και Μάρκοβιτς, ενώ η Όλντενμπουργκ σημείωνε πόντους με βασικό της εκφραστή τον Κράμερ. Το τελευταίο καλάθι του πρώτου δεκαλέπτου ήρθε από τον Ντούβνιακ, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο -1 (15-16).

Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκονται πίσω στο σκορ. Προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοση τους, όμως η Όλντενμπουργκ είχε πάντα την σωστή απάντηση. Ο Κώστας Βασιλειάδης σημείωσε τους πρώτους πόντους του δεκαλέπτου (17-16).

Ενάμισι λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν την διαφορά στους 10 πόντους. Ο Ντάγκινς λίγο αργότερα άνοιξε την ψαλίδα στους 12 με δίποντο (28-40). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Κράμερ και το σκορ στο 28-43.

Ο ΠΑΟΚ όφειλε να αντιδράσει μετά το κακό ημίχρονο. Αντί όμως να βελτιωθεί η κατάσταση όλο και χειροτέρευε. Στα πρώτα 3 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +22 (30-52). Οι Πόλντινγκ και Κράμερ έβρισκαν στόχο τόσο από κοντινή, όσο και από μακρινή απόσταση. Το μόνο καλάθι που κατάφερε ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα πρώτα λεπτά ήταν ήταν ένα δίποντο του Μαργαρίτη.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της τρίτης περιόδου. Ο κόουτς Μαρκόπουλος επιχειρούσε να ξυπνήσει τους παίκτες, αλλά τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα. Οι μόνοι που έδειχναν διάθεση ήταν οι Μαρργαρίτης, Μάρκοβιτς και Χάτσερ. Ο Κβάλε σημείωσε δίποντο λίγο πριν την κόρνα του δεκαλέπτου κάνοντας το 45-65.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο “δικέφαλος” επεδίωξε να μαζέψει τα αμάζευτα. Ούτε και αυτή την φορά οι προσπάθειες καρποφόρησαν. Η Όλντενμπουργκ είχε βολευτεί στο +20 και δεν πιεζόταν και ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους. Η “λευκή πετσέτα” είχε πέσει και άπαντες περίμεναν το τέλος της αναμέτρησης. Οι τελευταίοι πόντοι της αναμέτρησης ήρθαν δια χειρός Βασιλειάδη με 2/2 βολές και το ματς έριξε αυλαία στο 68-81.

Οι διαιτητές: Κοβάλσκι – Περούγκα – Κόλιενσιτς
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 28-43, 45-65, 68-81

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags