Facebook Pixel Ο τελικός των δακρύων... (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2016-03-17 17:14:00

Ο τελικός των δακρύων... (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο τελικός των δακρύων... (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η χθεσινή μέρα ήταν μια μέρα με ευχάριστες αναμνήσεις για τον ΠΑΟΚ, καθώς συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από το 2ο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατέκτησε η ομάδα στην Τεργέστη.

Η σημερινή, όμως, είναι το ακριβώς αντίθετο. Μία μέρα που πριν από 24 χρόνια έμελλε να γραφτεί με μελανά χρώματα στο βαρύ βιβλίο της ιστορίας του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Ο ΠΑΟΚ το 1991 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων με 76-72 κόντρα στην Σαραγόσα και την επόμενη σεζόν ρίχτηκε στη μάχη για να επαναλάβει το θρίαμβό του. Με εντυπωσιακές εμφανίσεις και με ένα ρόστερ που ζήλευαν πολλές ομάδες σε όλη την Ευρώπη, πέτυχε να φτάσει στον Τελικό για 2η συνεχόμενη φορά και διεκδικήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Το έργο του μόνο εύκολο δεν προμηνυόταν, αφού αντίπαλος ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τελικός ορίστηκε στην Ναντ μία μέρα σαν σήμερα (17/03/1992).

Οι “ασπρόμαυροι” δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και η “Βασίλισσα” βρέθηκε να προηγείται με 42-28 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, όλα άλλαξαν. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άλλαξε το σύστημα σε ζώνη, ο Μπάνε Πρέλεβιτς βρήκε κενούς χώρους και με συνεχόμενες τρίποντες “βόμβες” έφερε τον ΠΑΟΚ μία ανάσα από την ισοφάριση (60-63). 13” πριν το τέλος, ο νυν πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, εκτελεί άλλο ένα εύστοχο τρίποντο (το 6ο της βραδιάς), αυτή τη φορά από τα 10 μέτρα, και ισοφαρίζει σε 63-63.

Ο “Σοφός”, δίνει εντολή για φάουλ, το οποίο τελικά γίνεται στον Σίμπσον. Ο τελευταίος αστοχεί και στις 2 βολές, με τον Φασούλα να μαζεύει το ριμπάουντ και τον ΠΑΟΚ να έχει 6,8” για να εκτελέσει επίθεση και να κατακτήσει το τρόπαιο. Η μοίρα, όμως, δεν το ήθελε…

Ο σέντερ του “Δικεφάλου του Βορρά” προσπάθησε να πασάρει στον Μπουντούρη, με τον Ρίκι Μπράουν της Ρεάλ να κλέβει τη μπάλα και να ευστοχεί αμέσως σε σουτ δύο πόντων, χαρίζοντας με αυτόν τον ανέλπιστο τρόπο τον τίτλο στην ομάδα του. Οι χιλιάδες των οπαδών του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στην Γαλλία, σίγησαν μπροστά στην τραγωδία όπως και όλοι οι αθλητές των Θεσσαλονικιών, εκτός από έναν.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έπεσε κάτω και ξέσπασε σε λυγμούς μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που μόλις συνέβη. Η έντονη εικόνα του αρχηγού του ΠΑΟΚ να κλαίει σαν μικρό παιδί αποτυπώθηκε μάλιστα και σε τατουάζ στο σώμα ενός φίλου του Δικεφάλου, γεγονός που συγκίνησε τον Πρόεδρο της ΚΑΕ.

Όσον αφορά τον Παναγιώτη Φασούλα, αγωνίστηκε άλλα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ, πριν κατηφορίσει στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, όμως το λάθος του στον τελικό της Ναντ δεν του το συγχώρησε κανένας οπαδός των Θεσσαλονικιών.

ΠΑΟΚ – Ρεάλ Μαδρίτης 63-65
ΠΑΟΚ (Ίβκοβιτς):
Μπουντούρης 3 (1), Πρέλεβιτς 29 (6), Μπάρλοου 5 (1), Παπαχρόνης 5, Σταυρόπουλος, Φασούλας 17 (11 ριμπάουντ), Φιλίππου 4.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Αντούνεθ 2, Σίμπσον 24 (4), Μπιριούκοφ, Μπράουν 18, Γιορέντε 6, Καργκόλ 6, Ρομάι 2, Α. Μαρτίν 7.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags