Facebook Pixel Γιάννη, εσύ δεν έχασες…
Μπάσκετ
| 2016-05-14 19:10:00

Γιάννη, εσύ δεν έχασες…

Γιάννη, εσύ δεν έχασες…

Ο Μπουρούσης ήταν μια ομάδα... μόνος του κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, όμως ο Κώστας Σλούκας ήταν ο παίκτης της τελευταίας στιγμής στην πρόκριση της τουρκικής ομάδας στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.
 

Ο ημιτελικός ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και την Λαμποράλ Κούτσα ήταν ένα παιχνίδι που είχε ξεκάθαρο φαβορί και ακόμα πιο ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, όμως και μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας τα πάντα ήταν πολύ διαφορετικά. Όπως η θεωρία διαφέρει από την πράξη…

Η Λαμποράλ Κούτσα στάθηκε εξαιρετικά. Έφτασε στο ταβάνι της και ΄σιως να δημιούργησε καινούργιο, δείχνοντας πως δεν είναι αμελητέα ποσότητα, δεν ήρθε στο Βερολίνο απλά για την χαρά της συμμετοχής. Και αυτό το οφείλει στην τρομερή παρουσία του Γιάννη Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ, αν και θα μπορούσε κάλλιστα να ψηφιστεί ως ο MVP της φετινής σεζόν, απέδειξε και στο παρκέ πως είναι ο καλύτερος και πιο κυρίαρχος ψηλός της φετινής Ευρωλίγκα.

Έκανε τα… πάντα για να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του. Έβαλε σε πολλές περιπτώσεις το σώμα του στη… φωτιά για το καλό της ομάδας, έβαλε μεγάλα σουτ μπροστά σε κρεμασμένο αντίπαλο. Στο τέλος, όμως, οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος της Λαμποράλ. Αυτό γιατί εάν το σουτ του Άνταμς, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, έμπαινε, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά.

Οι λεπτομέρειες που δεν ήταν με την Λαμποράλ, ήταν με την Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν νευρική και το σχήμα με τον Ντίξον σε ρόλο οργανωτή δεν είχε αποδώσει. Όλα αυτά μέχρι να μπει στο κλίμα του αγώνα ο Κώστας Σλούκας και να αλλάξει τα πάντα.

Ο διεθνής άσος πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του και με τους Βέσελι-Ντατόμε-Ούντο να τον υποστηρίζουν εξαιρετικά φανέρωσε τον ηγετικό χαρακτήρα του. Έβαλε το καλάθι που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και ήταν ο παίκτης από τον οποίο ξεκινούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κυρίως, όμως, ήταν ο παίκτης που έφερνε την απαιτούμενη ηρεμία στην πεντάδα της ομάδας του. Αυτή που έκανε τη διαφορά, δηλαδή, στην παράταση και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ τηε τουρκικής ομάδας.

Τα… φώτα έχουν πέσει πάνω στους δύο διεθνείς άσους –και όχι άδικα- όμως κι ένας Έλληνας προπονητής ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού. Ο Δημήτρης Ιτούδης προετοίμασε εξαιρετικά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία διατηρούσε το προβάδισμα σε υψηλά επίπεδα και εξασφάλισε την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, έπειτα από το Final Four της Πόλης, το 2012. Και αυτή τη φορά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από το 2008. Και αυτό είναι –σε μεγάλο βαθμό- έργο Ιτούδη!

Μία ακόμα απόδειξη πως το ελληνικό μπάσκετ παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο…

ΥΓ. Μοναδική παραφωνία η στάση των διαιτητών, οι οποίοι έκαναν το… παν για να φτάσει η Φενέρ στη νίκη πρόκριση, δείχνοντας και άγνοια των κανονισμών στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου. ΠΟΤΕ ΔΕΝ κοιτάς το instant replay για φάουλ. Μάλιστα, για να δικαιολογηθούν έδωσαν 6 δέκατα στην Φενέρμπαχτσε, ενώ το παιχνίδι είχε λήξει.

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags