Facebook Pixel Υπόκλιση στον Σοφό: Ντούσαν ψυχάρα Ολυμπιακάρα!
| 2017-09-20 21:45:00

Υπόκλιση στον Σοφό: Ντούσαν ψυχάρα Ολυμπιακάρα!

του Κώστα Γκόντζου
Υπόκλιση στον Σοφό: Ντούσαν ψυχάρα Ολυμπιακάρα!

Σε ένα ματς γιορτή προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς που αποχαιρετά οριστικά τους πάγκους, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τους «επίλεκτους» με 111-103. Αποθέωση και συγκίνηση για τον τεράστιο Ντούντα.

Στην ιστορία θα μείνει η 20η Σεπτεμβρίου του 2017, καθώς ο Ολυμπιακός με ένα ξεχωριστό φιλικό στο ΣΕΦ, παρουσία περίπου 6000 οπαδών του, τίμησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που είπε «αντίο» στην προπονητική.

Ο Ντούντα κάθισε για τελευταία φορά στους πάγκους, έδωσε οδηγίες στους «επίλεκτους» που ήταν κάποιοι από τους κορυφαίους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έφυγε νικώντας τον αγαπημένο του Ολυμπιακού με 11-103, με τον οποίο κατέκτησε δύο ευρωπαϊκές κούπες, το 1997 και το 2012!

Προσκεκλημένοι στην σπουδαία γιορτή του Ολυμπιακού ήταν οι: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Τζο Αρλάουκας, Ζάρκο Πάσπαλ, Τζόρντι Μπερτομέου, Ντράγκαν Τάρλατς, Ευθύμης Ρεντζιάς, Μιχάλης Κακιούζης, Σεργκέι Κουσένκο, Νέναντ Κρίστιτς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Παναγιώτης Φασούλας, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Αντώνης Φώτσης, Νόβακ Τζόκοβιτς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Ντίνο Ράτζα.

Ο Ίβκοβιτς έζησε τρομερές στιγμές, όπως την αποθέωση από όλο το γήπεδο μόλις πάτησε το παρκέ (δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ), ενώ έγραψε ιστορίας, όντας ο πρώτος προπονητής που πέρασε στην κατηγορία Euroleague Legends!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίβκοβιτς έκατσε και στον πάγκο του Ολυμπιακού στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και μετά από τάιμ άουτ έδειξε στους παίκτες του την ίδια κίνηση που είχε γίνει στον τελικό του 2012, με τον Σπανούλη να βρίσκει το Πρίντεζη, αλλά τον τελευταίο να μην σκοράρει, όπως έκανε στον τελικό της Πόλης.

Ξεχώρισαν οι ξένοι του Ολυμπιακού

Αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε, εκτός από μια μεγάλη γιορτή για τον «Ντούντα» και το πρώτο παιχνίδι του νέου Ολυμπιακού μπροστά στο κοινό του, με τους ξένους να δείχνουν εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Αν και κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από αυτό το ματς, λόγω του ρυθμού και της χαλαρότητας, σίγουρα μπορούμε να σταθούμε στο πολύ καλό πρόσωπο των Τίλι, Ρόμπερτς και τον Τόμπσον.

Την ομάδα "Ντούσαν Ίβκοβιτς Stars" στελέχωσαν οι: Τομά Ερτέλ, Νίκος Ζήσης, Ντάριο Σάριτς, Μάρκο Κέσελ, Πέρο Άντιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Κώστας Σλούκας, Στέφαν Μάρκοβιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Φουρκάν Κορκμάζ, Βίκτορ Χριάπα, Τζον Ντίμπλερ, Κάιλ Χάινς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.

Προσπάθησαν να… ξαναθυμηθούν το ΕΠΟΣ της Πόλης!

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτισε τους πάγκους ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς το φινάλε της φιλικής αναμέτρησης στο ΣΕΦ, τον βρήκε στον πάγκο του Ολυμπιακού!

Συγκεκριμένα, λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης, ο Σφαιρόπουλος πήγε στον πάγκο των «επίλεκτων» και ζήτησε από τον Ίβκοβιτς να αλλάξουν θέση και να δώσει οδηγίες αυτός στους Πειραιώτες.

Ο Ντούντα όχι μόνο έκανε, αλλά με το τάιμ άουτ ξεκίνησε με πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μιλουτίνοβ και έδωσε οδηγία να γίνει της Πόλης. Ο Σπανούλης έδωσε ασίστ στον Πρίντεζη, για καλάθι αλά Κωνσταντινούπολη, αλλά ο Έλληνας φόργουορντ αστόχησε.

Αποθέωση για Σλούκα, γιούχα… από λίγους για Ομπράντοβιτς και Ιτούδη

Όσον αφορά τους υπόλοιπους καλεσμένος, φυσικά ξεχώρισε η αποθέωση του Τζόκοβιτς, που μίλησε και ελληνικά (διαβάστε ΕΔΩ), η θερμή υποδοχή στον Κώστα Σλούκα, αλλά και η αντίδραση της πλειοψηφίας του κόσμου, στους λίγους… ανεγκέφαλους που αποδοκίμασαν τους Ομπράντοβιτς και Ιτούδη!

Τα δεκάλεπτα: 29-27, 53-64, 91-79, 103-111
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags