Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεχάστηκε στη Βενετία και άλωσαν το σπίτι της οι Τούρκοι!
| 2017-10-26 06:20:00

Ξεχάστηκε στη Βενετία και άλωσαν το σπίτι της οι Τούρκοι!

Sportdog Team
Ξεχάστηκε στη Βενετία και άλωσαν το σπίτι της οι Τούρκοι!

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 74-70 στο ΟΑΚΑ από την τούρκικη Μπάνβιτ.

Πάνω που τρελάθηκαν οι ΑΕΚτζήδες με το μέταλλο της ομάδας τους, το πάθος και τη δύναμη που έδειξε στη Βενετία, είδαν όλα αυτά να γκρεμίζονται και μάλιστα εντός έδρας από τη Μπάνβιτ, η οποία έφυγε με νίκη 74-70. Φαίνεται πως η Ένωση ξεχάστηκε στο παιχνίδι με τη Βενέτσια...

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΎ: Οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία της ΑΕΚ στα σουτ εντός πεδιάς και έξω από τα 6,75 και προηγήθηκαν με διαφορά 7 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (16-23), η οποία δεν μπόρεσε να ψαλιδιστεί αρκετά από την Ένωση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο έληξε στο -6 (33-38). Στην τρίτη περίοδο ο Δικέφαλος κατάφερε να πλησιάσει τη Μπάνβιτς στο -5 (50-55) και στην τελευταία τα έδωσε όλα για να γυρίσει το ματς. Έφτασε ένα καλάθι πριν την ανατροπή (70-72), αλλά οι Τούρκοι ήταν πιο ψύχραιμοι από τη γραμμη των βολών και πήραν την αναμέτρηση με 70-74.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το προβάδισμα της Μπάνβιτ από την αρχή του αγώνα και το ξέσπασμα της στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ήταν καθοριστικά. Το 10-0 σερί που έφερε τη διαφορά στο +15 (50-65) εμπόδισαν την ΑΕΚ, η οποία έδωσε μάχη για την ανατροπή, αλλά δεν είχε τόσο το κρύο αίμα όσο και το πάθος για να το πετύχει.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΕΚ: Γιατί τελείωσε τον αγώνα έχοντας 16/23 βολές και 4/14 τρίποντα. Με τέτοιους αριθμούς εντός έδρας δεν γινόταν να κερδίσει. Απλά τα πράγματα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Η δουλειά της Μπάνβιτ ήταν ομαδική. Ξεχώρισε όμως ο Γκάσπερ Βίντμαρ που τέλειωσετον αγώνα με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και +10 στο σύστημα +/-, το καλύτερο ανάμεσα στους συμπαίκτες του. Ο Σλοβένος ήταν ο παίκτης κλειδί για τους Τούρκους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Το χαμένο λέι απ του Μάικ Γκριν, ενώ το σκορ ήταν 68-71 και θα έφτανε τη διαφορά στον ένα πόντο. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Τούτκοι ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή των βολών και έτσι έφτασαν στη νίκη.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Με 3 πόντους σε όλο το παιχνίδι, ο Μπάρλοου ήταν ο χειρότερος της ΑΕΚ. Μέχρι και ο Μαυροειδής που δεν έχει και πολλές συμπάθειες στην εξέδρα έβαλε 13, έδωσε μάχες και του αναγνωρίστηκε από τους οπαδούς.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Η απουσία του κόσμου της ΑΕΚ γίνεται αντιληπτή σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Φαίνεται πως το πλάνο του Μάκη Αγγελόπουλου δεν έχει ενθουσιάσει τους Ενωσίτες που περιμένουν την ομάδα τους να μπει σφήνα στους αιώνιους. Οι οργνωμένοι της Original προσπάθησαν με φωνή και παλμό να βοηθήσουν τη Βασίλισσά τους, αλλά το άδειο ΟΑΚΑ δύσκολα μπορεί να γίνει έδρα και να συμπαρασύρει τους παίκτες στον ρυθμό της εξέδρας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μανωλόπουλος ακόμα ψάχνεται και πλέον στα μάτια των οπαδών φαντάζει ακατάλληλος. Ο Έλληνας τεχνικός έχει παρτάξει 4 διαφορετικές αρχικές πεντάδες σε 7 επίσημα παιχνίδια. Έχει παίξει με σέντερ τον Ντελρόι Τζέιμς, με δίδυμο Ξανθόπουλου/Γκριν στα γκαρντ, με τρεις περιφερειακούς και τον Σι σε θέση πάουερ φόργουορντ, ενώ χθες έπαιξε κάποια στιγμή ακόμα και χωρίς πόιντ γκαρντ – δίνοντας αυτό τον ρόλο στον Λαρεντζάκη – για να βρει λύση. Κανένα από τα σχήματα που έχει δοκιμάσει όμως δεν του απέφερε καρπούς. Αυτή η αναποτελεσματικότητά του τον έχει κάνει ιδιαίτερα αντιπαθή στην εξέδρα.

ΑΕΚ: Ελόνου 6, Τζέιμς 6, Γκριν 10 (2/7 σουτ), Χάρις 18 (5/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 10 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 2 (0/4 σουτ), Μπάρλοου 3 (1/5 σουτ, 6 ριμπάουντ), Μαυροειδής 13 (6/10 δίποντα).

ΜΠΑΝΒΙΤ: Τόμας 7 (3/10 σουτ, 7 ριμπάουντ), Κούλιγκ 9, Γκετσίμ 3 (6 ασίστ), Αλτιτίγκ 6, Όντουμ 9 (1), Βίντμαρ 12 (6/7 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Ράουτινς 6 (2), Τέιλορ 9 (2), Καλοϊάρο 13 (6 ασίστ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags