Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες Τίγρη που θα σε αφήσουν άφωνο - «Άκρως επιτυχημένος ο Ολυμπιακός, να μείνει ο Σφαιρόπουλος»!
Μπάσκετ
| 2018-04-27 14:15:00

Ατάκες Τίγρη που θα σε αφήσουν άφωνο - «Άκρως επιτυχημένος ο Ολυμπιακός, να μείνει ο Σφαιρόπουλος»!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες Τίγρη που θα σε αφήσουν άφωνο - «Άκρως επιτυχημένος ο Ολυμπιακός, να μείνει ο Σφαιρόπουλος»!

Κόντρα σε όλους και σε όλα ο έμπειρος τεχνικός. Συνέντευξη-φωτιά!

Πετυχημένη ήταν η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τη Ζαλγκίρις, σύμφωνα με όσα είπε στο sportdog.gr ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο «τίγρης» σχολίασε ακόμα ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος διαχειρίστηκε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν, ενώ σχολίασε ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο παραμονής του στην ομάδα.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους ξένους του Ολυμπιακού, που δεν βοήθησαν καθόλου, ενώ μίλησε και για τους τελικούς της Α1 με τον Παναθηναϊκό

«Η φετινή σεζόν είναι άκρως επιτυχημένη για τον Ολυμπιακό στον ευρωπαϊκό χώρο. Διαχειρίστηκε με αξιοπρέπεια όλα τα προβλήματα που είχε. Αλλά για να μην φανεί ότι λέω μόνο τα καλά για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που είναι γνωστό ότι τον συμπαθώ και τον εκτιμώ πολύ, αν μπορούσαμε να δώσουμε μομφή σε κάτι είναι ότι δεν του βγήκαν οι επιλογές των Αμερικανών. Άλλα προσδοκούσε και άλλα έλαβε. Αλλά όλη τη χρονιά παίζει χωρίς παίκτες και ο κόσμος που βλέπει, δεν μπορεί να καταλάβει. Νομίζει ότι μια ομάδα είναι παζλ, παίρνεις το ένα κομμάτι, βάζεις το άλλο και είναι ok. Αλλά πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει μεγάλο ρόλο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι με τις αλλαγές. Η Μπαρτσελόνα που είχε πέρσι τα ίδια προβλήματα τραυματισμών κ.λπ., διασύρθηκε», σχολίασε αρχικά ο πεπειραμένος Έλληνας τεχνικός στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ο Ολυμπιακός, όμως, βγήκε τρίτος, είχε το πλεονέκτημα της έδρας, κι αν δεν ήταν άτυχος να χτυπήσει ο Μιλουτίνοφ και να χάσει το πρώτο ματς, εκτιμώ ότι θα περνούσε από τη σειρά με τη Ζαλγκίρις. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, όμως, ήταν πολύ δύσκολο να ανακάμψει απέναντι σε αυτή τη Ζαλγκίρις. Γιατί είναι φρέσκια ομάδα, πεινασμένη, με έναν φιλόδοξο προπονητή, χωρίς να έχει μεγάλα ονόματα αλλά με καλή χημεία. Ο στόχος που είχε τεθεί, έστω κι αν ήταν υψηλός, επιτεύχθη. Ήταν όντως πολύ καλή επιθετικά, αλλά η άμυνά της δεν ήταν καθαρή. Με πολλά κρατήματα κ.λπ., πράγματα δηλαδή που απαγορεύονται. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ένα κλασικό σουτέρ. Δεν έλυσε αυτό το πρόβλημα αλλά έκανε αξιοπρεπέστατες προσπάθειες. Όταν σου δώσουν σκόρδα, θα κάνεις σκορδαλιά και όχι παντεσπάνι. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο αμυντικό μομέντουμ της Ζαλγκίρις και έχασε».

Πώς περιμένε την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό; Ειδικά από τη στιγμή που μετά από κάθε ατυχία η θέση του Γιάννη Σφαιρόπουλου μοιάζει να είναι επισφαλής.

«Δεν πρέπει να πάρουν αποφάσεις εν θερμώ. Πρέπει να ηρεμήσουν και να δουν τι έφτιαξε, έχουν πολύ έμπειρο προσωπικό δεν είναι μόνο ο Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό. Τώρα θα δώσουν έμφαση στο πρωτάθλημα, κι από εκεί και μετά να αποφασίσουν. Για εμένα τα Ελληνόπουλα που έχει ο Ολυμπιακός, είναι οι καλύτεροι Έλληνες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο, σε αυτή την ποσότητα. Αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν τι θα κάνουν με τους ξένους, γιατί αυτοί που ήρθαν φέτος δεν έδωσαν πολλά».

Το αναφέρατε και νωρίτερα για τους ξένους - Ποια είναι η άποψή σας για τις φετινές επιλογές του Σφαιρόπουλου;

«Σε κάποια παιχνίδια, μεμονωμένα, έπαιξαν καλά. Αλλά σε γενικές γραμμές ο Ρόμπερτς πρόσφερε αυτά για τα οποία αποκτήθηκε, ο Τόμπσον βγήκε τελείως έξω, ο Μπράουν ήταν μέτριος, ο Γουίλτζερ πολύ σοφτ. Αν είχε καλούς ξένους φέτος ο Σφαιρόπουλος, θεωρώ ότι θα ήταν πετυχημένη η χρονιά του. Με τα αποτελέσματα που είχε και με όσα διαχειρίστηκε, όλα αυτά τα προβλήματα δηλαδή, χωρίς να βγαίνει να μιλάει γι' αυτά. Είμαι πολύ θετικός στο ενδεχόμενο παραμονής του στον Ολυμπιακό».

Τέλος θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και πώς τους περιμένετε.  

«Θα γίνει μάχη, αυτό είναι δεδομένο. Έχει πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός γιατί έχει καλή ομάδα και την έδρα, αλλά έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ότι σπάνε οι έδρες σε αυτό το επίπεδο. Οπότε περιμένω αυτά τα παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον».

 

                    

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags