Facebook Pixel Ατάκες-φωτιά για τα «εγκλήματα» Πασκουάλ: «Μόνο έτσι μπορεί»
| 2018-06-04 14:10:00

«Πυρά» για τα «εγκλήματα» Πασκουάλ: «Μόνο έτσι μπορεί», «Γυρίζει γιατί...», «Ακόμα και ο Μπόγρης...»

του Γιώργου Κτενά
«Πυρά» για τα «εγκλήματα» Πασκουάλ: «Μόνο έτσι μπορεί», «Γυρίζει γιατί...», «Ακόμα και ο Μπόγρης...»

Ρεσιτάλ ανάλυσης από μπασκετικό ρεπόρτερ στο sportdog.gr. 

Τα σημεία στα οποία μπορεί να κάνει κάποιος κριτική στον Τσάβι Πασκουάλ, με αφορμή τη χθεσινή απογοητευτική εμφάνιση των Πράσινων, ανέλυσε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Άρης Λαούδης.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο πλάνο του Ολυμπιακού που περιόρισε το Τριφύλλι, αλλά και στο γεγονός ότι κάποιοι παίκτες-κλειδιά του Παναθηναϊκού ήταν σε κακή κατάσταση.

Τέλος, αναφέρθηκε στο παιχνίδι που έρχεται στο ΣΕΦ και έδωσε συγχαρητήρια στον Γιάννη Σφαιρόπουλο για δύο λόγους.   

«Στον πρώτο τελικό ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν κάτι εντυπωσιακό αυτό που έκανε, ήταν κακό το μπάσκετ που είδαμε χθες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Αλλά ήταν περισσότερο διαβασμένος ο Ολυμπιακός, εφάρμοσε το πλάνο του και εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός. Περισσότερο γιατί είχε προηγηθεί 1,5 πολύ καλός μήνας και οι περισσότεροι είχαν πιστέψει ότι ήταν το φαβορί. Να, όμως, που αποδείχτηκε μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει φαβορί στους τελικούς όταν παίζουν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό», ήταν το αρχικό σχόλιο του Άρη Λαούδη στο sportdog.gr.  

Υπάρχει κριτική προς τον Πασκουάλ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Ακόμα και για το γεγονός ότι κράτησε εκτός τελικών τους Γκάμπριελ-Ντένμον, ενώ θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες λύσεις από τον Λοτζέσκι. 

«Μετά από τις ήττες οι καλύτεροι παίκτες είναι εκείνοι που δεν παίζουν. Είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε αυτό, αλλά δε θεωρώ ότι έχει στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να ασκηθεί κριτική στον Πασκουάλ. Έχει κάνει πολλά λάθη, αν θέλουμε μπορούμε να ασκήσουμε αλλού κριτική. Το βασικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει plan a, κι αυτό είναι το ατομικό ταλέντο, το ένας εναντίον ενός κ.λπ., όμως δεν υπάρχει εναλλακτική όταν το πλάνο δεν λειτουργήσει. Και το πλάνο του Παναθηναϊκού δεν λειτούργησε χθες.

Ο Πασκουάλ έχει έναν Ρίβερς σε κακή κατάσταση, έχει έναν Γκιστ που φαινόταν βαρύς και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έναν Καλάθη που δικαιολογείται λόγω της σεζόν που έχει κάνει. Μοιραία έπαιξε τη ζωή του κορώνα-γράμματα στο ένας εναντίον ενός, βασιζόμενος στις επιλογές του Τζέιμς. Ο Ολυμπιακός είναι διαβασμένη ομάδα, κλείστηκε στη ρακέτα του, έδωσε ελεύθερα σουτ που είδε ότι δεν μπαίνουν και τελείωσε το πράγμα. Στο ένας εναντίον όλων που έπαιζε χθες ο Παναθηναϊκός, δεν κέρδισε ποτέ κανείς».

Θεωρείς ότι μπορεί να «γυρίσει» τη σειρά ο Παναθηναϊκός;

«Ναι, φυσικά. Είναι εντελώς διαφορετική η ψυχολογία. Πλέον ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, άρα και οι δύο ομάδες πρέπει να διαχειριστούν διαφορετικά τα συναισθήματα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, αλλά μπορεί να χάσει και από οποινδήποτε με το μπάσκετ που παίζει. Αν παρουσιάσει στο ΣΕΦ κάτι διαφορετικό, δεν περιοριστεί στο ένας εναντίον ενός και είναι στοιχειωδώς εύστοχος, είναι πολύ πιθανό να "γυρίσει" τη σειρά».

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για τον Ολυμπιακό.

«Ο Σφαιρόπουλος αξίζει δύο μπράβο. Το ένα μπράβο αξίζει γιατί η ομάδα του ήταν συσπειρωμένη. Κάτι που είναι δύσκολο μετά από τον αποκλεισμό της Ευρωλίγκας και με έναν μήνα κακών εμφανίσεων. Ο Σφαιρόπουλος, όμως, κατάφερε μια εξαιρετική συσπείρωση. Το δεύτερο μπράβο το αξίζει γιατί ήταν περισσότερο διαβασμένος από τον Πασκουάλ. Ήξερε περισσότερο τι ζητούσε στο γήπεδο και διαχειρίστηκε το ρόστερ του παίρνοντας από όλους κάτι. Ακόμα και ο Μπόγρης με τον Γουίλζτερ είχαν συμβολή στη νίκη του ΟΑΚΑ». 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags