Facebook Pixel «Πυροβολάει» ο Τσαρτσαρής: «Λέγαμε για τον Φράνκι και βγήκε ο Μήτσος - Αυτός είναι το νέο τοτέμ του ΠΑΟ»
| 2018-10-11 13:45:00

«Πυροβολεί» ο Τσαρτσαρής: «Λέγαμε για Φράνκι και βγήκε ο Μήτσος - Αυτός είναι το νέο τοτέμ του ΠΑΟ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Πυροβολεί» ο Τσαρτσαρής: «Λέγαμε για Φράνκι και βγήκε ο Μήτσος - Αυτός είναι το νέο τοτέμ του ΠΑΟ»

Συνέντευξη που θα συζητηθεί για Αλβέρτη και Εξάστερο. 

Στις 11 Οκτωβρίου 2009 το ελληνικό μπάσκετ αποχαιρέτησε μία εβληματική φυσιογνωμία από τα παρκέ. Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τον Παναθηναϊκό αφού είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ από 20.000 Παναθηναϊκούς ο «Φράνκι» αποχαιρέτησε τα γήπεδα με το Τριφύλλι να επικρατεί 82-69 σε φιλικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο 35χρονος small forward με το Νο4, ένα νούμερο που δε θα φορεθεί στο μέλλον από άλλον παίκτη, πραγματοποίησε ρεκόρ 19 χρόνων συνεχούς παρουσίας στα πράσινα και στην Α1. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 11 πρωταθλήματα Ελλάδος, 8 Κύπελλα, 5 Ευρωπαϊκά και ένα Διηπειρωτικό, ενώ συμπλήρωσε 155 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκούς με 4698 πόντους στην Α1, 1399 ριμπάουντ (2ος μετά τον Στόγιαν Βράνκοβιτς) ενώ έχει τις περισσότερες συμμετοχές, 534, πιο πολλές από τις διπλές όσων τον ακολουθούν.

Για το πόσο μεγάλη ιστορία είναι για το ελληνικό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό αναφέρεται ένας πρώην συμπαίκτης του στο Τριφύλλι. «Ο Φράνκι είναι ένας παίκτης που συνέδεσε το όνομά του με τον Παναθηναϊκό και με τις μεγάλες επιτυχίες, ακόμα και με τα δύσκολα χρόνια της ομάδας», σχολιάζει αρχικά στο Sportdog ο Κώστας Τσαρτσαρής και συνεχίζει λέγοντας:

«Θεωρώ ότι ήταν ο στυλοβάτης των μεγάλων επιτυχίων τις χρονιές που έζησα και εγώ κάποια πράγματα απ' όλα αυτά. Είναι ένας άνθρωπος που με πολύ σκληρή δουλειά και υπομονή βρέθηκε στην ελίτ των γηπέδων. Γι' αυτό και έμεινε για τόσα χρόνια στην ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να εμπνεύσει στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Δίπλα του έμαθα πάρα πολλά και έζησα τρομερές στιγμές μαζί του».

Θα ξαναβγεί «νέος Αλβέρτης» για τον Παναθηναϊκό;

«Δεν πρέπει να αποκλείουμε ποτέ τίποτα», απαντά ο πρώην συμπαίκτης του και προσθέτει: «Κάποτε λέγαμε το ίδιο για τον Φράνκι και βγήκε ο Μήτσος (σ.σ. Διαμαντίδης) που δεν ήταν για 20 χρόνια στην ομάδα αλλά παραμένει δίπλα στον Αλβέρτη από τους επιβλητικότερους και εμβληματικότερους ανθρώπους του συλλόγου».

Ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ βλέπει και συνεχιστή των δύο σημαιών. «Βλέπουμε και τον Νικ Καλάθη να φτάνει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Αν καταφέρει και παραμείνει πολλά χρόνια στην ομάδα θεωρώ, ότι θα γίνει από τα τοτέμ του συλλόγου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Γι’ αυτό ήταν μεγάλος - Toν έβλεπα στην TV και ξαφνικά... - Αν δεν το κάνει ο Αλβέρτης, ποιος;»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags