Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβες Πρέλεβιτς στη συνέντευξη Τύπου για ΠΑΟΚ - Ψάχνει για ιδιοκτήτη - Τι είπε για Σαββίδη!
| 2018-11-23 14:22:00

Βόμβες Πρέλεβιτς στη συνέντευξη Τύπου για ΠΑΟΚ - Ψάχνει για ιδιοκτήτη - Τι είπε για Σαββίδη!

Sportdog Team
Βόμβες Πρέλεβιτς στη συνέντευξη Τύπου για ΠΑΟΚ - Ψάχνει για ιδιοκτήτη - Τι είπε για Σαββίδη!

Μίλησε με το χέρι στην καρδιά!

Αρχικά ο παλαίμαχος άσος σημείωσε: "Θέλω να ξεκινήσω με το αγαπημένο θέμα του κουτσομπολιού, που δεν είναι στην ατζέντα μου. Ξεκινήσαμε το 2011, η ομάδα έμπαινε στο άρθρο 99, δύσκολες εποχές οικονομικά στην Ελλάδα. Η σκέψη μου ήταν πάντα, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση. Μέχρι να βρεθεί κάτι οριστικό ή καλύτερο. Δε βρέθηκε κάτι. Η διοίκηση ορίζεται με μια διαδικασία. Για να είμαστε ακόμα εδώ, δεν υπήρχε καλύτερη λύση όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε φορά που μιλούσα, έλεγα, όταν βρεθεί καλύτερη λύση θα φύγω.

Αν έρθει και ο ιδιοκτήτης, δε θέλω να ασχολούμαι. Όταν θα έρθει κάποιος και το εύχομαι να έρθει, θα του παίρνω δώρο και κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα! Επειδή προφανώς θα πρέπει να αναλαμβάνω ευθύνες, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση, θα συνεχίσω. Για την άποψη μου, έχω ενημερώσει τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, σε επιστολή μου. Στην τελευταία επιστολή, που έστειλα και στον κ. Σαββίδη, αναφέρω ότι αν έχει κάποιον ανθρωπο, είμαι έτοιμος να αποχωρήσω. Για αυτό το λόγο πιστεύω ότι και ο κ. Σαββίδης θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ομάδα και θα τη στηρίζει μέχρι να βρούμε τον ιδιοκτήτη.

Για όλους αυτούς που δεν ξέρουν τι σημαίνει μπάσκετ του ΠΑΟΚ, θέλω να πω την άποψη μου, γιατί πρέπει να υπάρχει το μπάσκετ του ΠΑΟΚ, σε ένα καλό επίπεδο, όπως είναι τώρα. Όταν πάω στα παιχνίδια του ποδοσφαίρου, με σταματάει ο κόσμος και μου λέει εσείς μας κάνατε ΠΑΟΚ. Εννοεί το μπάσκετ. Είναι 35άρηδες, 40άρηδες που τη δεκαετία του '90, όταν το ποδόσφαιρο είχε προβλήματα, κρατήθηκαν από την ομάδα μπάσκετ. Μία ολόκληρη γενιά, δημιουργήθηκε από το μπάσκετ.

Οποιος δεν το ξέρει, να το μάθει για να ξέρει τι υποστηρίζει Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα, για να δείξουμε τη δυναμική στον πιθανό ιδιοκτήτη, γιατί αν νομίζετε ότι ψάχνουμε κάποιον που θα βάλει χρήματα και θα τα χάνει, δεν υπάρχει σήμερα. Η ΚΑΕ έχει δομή, που μπορεί να προσελκύσει επιχειρηματίες. Κανένας δε θα έρθει μόνος του, πρέπει να πάμε να τον βρούμε. Αυτό συμφωνήσαμε και με τον κ. Κατσαρή. Να ενημερώσουμε τη διασπορά και όλο τον κόσμο ότι είμαστε οι μοναδικοί χωρίς ιδιοκτήτη.

Η πόρτα είναι ανοικτή για όλους. Αυτός είναι ο στόχος. Πως θα το πετύχουμε; Όλοι μαζί Θέλω να ανακοινώσω τη συμφωνία με τη Watt+Wolt που αποφάσισε να γίνει χορηγός στη φανέλα Δεν είχαμε υπολογίσει και κάποιους κανονισμούς που αλλάζουν με στοιχηματικές εταιρείες και δε συμμετέχουν στη διαφημιστική αγορά Κάνοντας τον προϋπολογισμό, έχω κάνει λάθος εκτίμηση της αγοράς. Ποτέ δεν ήταν στόχος να κυνηγήσουμε την ΑΕΚ, σε χρήματα, ούτε άλλες ομάδες. Ήταν να ακολουθήσουμε την αγορά, επειδή ξέρουμε ότι οι πόροι μας είναι περιορισμένοι, για να έχουμε αξιοπρεπή παρουσία. Αυτό σημαίνει 6ο, 7ο μπάτζετ στην Ελλάδα, όπως είμαστε Όπως κάθε χρόνο, ο προϋπολογισμός γίνεται το καλοκαίρι, βλέποντας τι λέει η αγορά στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, εκεί είμαστε πολύ πίσω. Από την Τενερίφη που κερδίσαμε, έχουμε πολύ μικρότερο μπάτζετ, δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κάποιον Παίρνω την ευθύνη. Εμείς πρέπει να βρούμε τον ιδιοκτήτη, εμείς πρέπει να βρούμε το δρόμο.

Ολα αυτά τα χρόνια, πίστευα ότι δεν είναι δουλειά μας αυτή. Έκανα λάθος. Για αυτό έκανα και τη συνέντευξη του καλοκαιριού Η διοίκηση Πρωτοδικείου, είναι προσωρινή λύση. Πρέπει να βρούμε μία ουσιαστική λύση! Η ομάδα έχει ανάγκη να αλλάξει το επίπεδο που λειτουργεί. Είναι πολύ απαιτητικός ο επαγγελματικός αθλητισμός. Οι ΚΑΕ πρέπει να δημιουργούν έσοδα, να έχουν όλα τα απαραίτητα άτομα. Αυτά είναι 12 άτομα, εμείς έχουμε 4! Δε μπορεί να έχει αποτέλεσμα αυτό. Δε μπορούμε να έχουμε τιμ μάνατζερ ή όποιον ασχολείται με την ομάδα, να έχει και άλλη δουλειά. Έχουν πεθάνει αυτά. Καμία διοίκηση πρωτοδικείου δε μπορεί να τα αλλάξει αυτά Ευχαριστώ τον κ. Κατσαρή, που έχει καταλάβει την κατάσταση και μου έχει δώσει την εξουσιοδότηση να βρω ιδιοκτήτη.

Αυτό είναι υποχρέωση όλων μας Το δεύτερο ήταν ότι πιέζω τον Ιβάν. Ποιος είμαι εγώ να τον πιέσω. Κανένας δεν έχει καταλάβει, ότι η διοίκηση Πρωτοδικειου δε μπορεί να προχωρήσει, ότι έχει προχωρήσει πολύ η κατάσταση στην Ελλάδα και είμαστε το μοναδικό σωματείο χωρίς ιδιοκτήτη Για την περίφημη συνέντευξη που έχω δώσει, η εντύπωση μου είναι ότι ο περισσότερος κόσμος, δεν έχει καταλάβει τι ήθελα να πω. Αυτό που έχω εισπράξει είναι ότι σιγά μη φύγει γιατί οικονομάει! Το μόνο που έχω εισπράξει όταν φύγω από εδώ, είναι ένα πολύ πλούσιο ΑΦΜ από την ομάδα Η δεύτερη είναι για λαϊκή κατανάλωση. Για να κάνουμε προσωπική προβολή εις βάρος της ομάδας.

Επειδή είναι ανεύθυνο να μιλάμε για νούμερα, όποιος είναι σοβαρός ξερει το δρόμο Πάμε στα οικονομικά. Για δύο λόγους θα ζητήσει να ξέρει κάποιος. Πρώτος λόγος, είναι για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να βοηθήσει. Ξέρει τη διαδικασία. Θα πάει στον Ερασιτέχνη και θα πει τις προθέσεις του. Αν είναι σοβαρός, θα πάρει την άδεια, θα ελέγξει και θα πάρει τα στοιχεία που θέλει Είμαι εδώ, επειδή δεν υπάρχει καλύτερη λύση".

Για τη σχέση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη: "Από τη στιγμή που έχει εμφανιστεί και είμαστε πολύ τυχεροί, δεν έχει υποσχεθεί ποτέ τίποτα. Πηγαίναμε, παρουσιάζαμε την ομάδα και περισσότερο ήταν επιθυμία δική μας η εμπλοκή του με την ομάδα. Είμαι ευγνώμων για ότι έχει κάνει με την ομάδα. Του χρωστάμε, δε μας χρωστάει".

Για το πως μπορεί να βρεθεί υποψήφιος επενδυτής: "Η επιθυμία μας είναι να είναι μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Κάθε απόφαση όμως, πρέπει να τη σεβόμαστε. Αν δεν είναι από την οικογένεια, πρέπει να απευθυνθούμε κάπου αλλού. Το προφίλ του ανθρωπου που ψάχνουμε, έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δυναμική μιας ομάδας για την επιχείρηση του. Δεν υπάρχει μοντέλο, με κάποιον που να πετάει τα χρήματα του. Είμαστε στο 2018, η κοινωνία έχει αλλάξει, ο τρόπος λειτουργίας έχει αλλάξει, το κοινό έχει αλλάξει, οι επιχειρηματίες έχουν αλλάξει. Πρέπει να τα συνδέσουμε για να κάνουμε μια ομάδα, αυτοχρηματοδοτούμενη. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας επιχειρηματίας που έχει την τεχνογνωσία. Σε κάποιο χρονικό διάστημα μετά από 3-4 χρόνια, σε αυτό το υψηλό επίπεδο που ειναι, να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Υπάρχει δομή, αλλά δεν υπάρχουν πόροι. Θελουμε μεταγραφές, όχι παικτών, αλλά στελεχών".

Για τη χορηγία της Watt+Volt και αν σημαίνει κάτι παραπάνω, καθώς και για το αν η φετινή σεζόν βγαίνει οικονομικά για τον ΠΑΟΚ: "Το μπάτζετ κάθε χρόνο, γινόταν βάσει έρευνας της αγοράς και τι λέει ο ανταγωνισμός και δεν ακολουθούσαμε ποτέ τις ομάδες με το μεγάλο μπάτζετ. Δυστυχώς για να είσαι 6ο 7ο μπάτζετ στην Ελλάδα, χρειάζονται 50% περισσότερα χρήματα από πέρσι. Έπρεπε να είναι χαμηλότερο το μπάτζετ, θα τα καταφέρουμε αυτήν τη χρονιά, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει στήριξη. Η Watt+Wolt θα είναι χορηγοί, έχουμε πολύ καλή εμπορική σχέση. Η συνεργασία που έχουμε μπορεί να δώσει πάρα πολλά στην ομάδα".

Για την κακή του εκτίμηση στο μπάτζετ και τις κινήσεις που έγιναν ή δεν έγιναν στο κομμάτι της ιδιοκτησίας: "Για το θέμα του μπάτζετ, έκανα λάθος εκτίμηση εγώ. Δεν ωφελεί πουθενά πούμε που. Το θέμα της ιδιοκτησίας, έπρεπε να το έχουμε ξεκινήσει πριν 2-3 χρόνια. Εγώ και όλοι οι άνθρωποι που είμαστε εδώ, άλλη ήταν η επιθυμία μας, άλλο θέλαμε και άλλο πιστεύαμε. Δυστυχώς αυτό δε γίνεται και πρέπει να πάρουμε άλλο δρόμο".

Για την επόμενη μέρα αν δε βρεθεί ιδιοκτήτης: "Πιστεύω θα υπάρχει αποτέλεσμα στο θέμα του ιδιοκτήτη. Γιατί θα κινηθούμε όλοι μαζί. Και με ανθρώπους της Θεσσαλονίκης και με τους ανθρώπους της διασποράς. Η λύση υπάρχει κάπου. Πρέπει να τη βρούμε".

Για το αν έκανε λάθος εκτίμηση στο μπάτζετ επειδή περίμενε εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη: "Μη μπλέκουμε τα πράγματα. Έχω αναφέρει ότι θα είμαι αιώνια ευγνώμων για αυτό που έχει κάνει για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ".

Για το αν ισχύει η παραίτησή του για το καλοκαίρι και το «άνοιγμα» που μπορεί να υπάρχει: "Για το τελευταίο δε θέλω να απαντήσω. Δε νομίζω ότι οφελεί να λέμε τα νουμερά. Τα συζητάμε με αυτούς που πρέπει. Για την πρώτη ερώτηση, ότι έχω πει ισχύει. Δεν έχω πλέον την απαραίτητη ενέργεια, να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το όνομα μου δεν είναι Ντάμπο! Είναι Μπάνε. Θέλω να ασχοληθώ με κάτι πιο δημιουργικό. Δεν έχω πλέον αυτήν την ενέργεια. Είχαμε την επιθυμία για τον κ. Σαββίδη. Όχι την αίσθηση..."

Για το λόγο που δε θέλει να εμπλακεί ο κ. Σαββίδης: "Αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την απόφαση του".

Για το αν το ποσό που έχει βάλει ο κ. Σαββίδης μπορεί να γίνει απαιτητό: "Δεν το ξέρω. Είναι πολύ λεπτό ζήτημα".

Για το αν μπορεί να αλλάξει η άποψη ο κ. Σαββίδης: "Μακάρι! Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο!" Για την εικόνα της φετινής ομάδας ως τώρα: "Επειδή στην ομάδα, οι παίκτες, οι προπονητές, ακούν, είναι ανθρωποι, θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια, που έχουν εκπαιδευτεί τόσο πολύ, να μην ακούν! Η ομάδα είναι ανταγωνιστική, αυτός είναι ο στόχος πάντα. Το που θα σε πάει ένα παιχνίδι, δεν εξαρτάται πάντα από τον παίκτη ή τον προπονητή. Πάντα ο στόχος είναι να κάνουμε ομάδες που διεκδικούν. Αν χάσει ή κερδίσει είναι κάτι άλλο".

Για το ποσό που θα κληθεί να καλύψει ένας ιδιοκτήτης αν αναλάβει: "Αυτό που σκέφτεται ένας ιδιοκτήτης, είναι πως θα χρηματοδοτήσει την ομάδα και λιγότερο αυτά που θα βρει. Είναι ένα ποσό διακανονισμένο".

Για τις αντοχές της ομάδας και αν τον φοβίζει κάτι: "Αν είχα την αίσθηση φόβου, το 2011 δε θα αναλάμβανα την ευθύνη. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Για όλα... Διάθεση να υπάρχει και μικρή στήριξη από όλους. Δε θα ήταν άσχημο να υπάρχει. Λίγα καλά λόγια..."

Για τη μη στήριξη του κόσμου και τι μπορεί να φταίει: "Το έχω ξαναπεί. Πιστεύω δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με την εκπαίδευση, την επαφή των φιλάθλων. Είναι μεγάλο λάθος μας. Και αυτό θέλει οργάνωση, ανθρώπους να αναλάβουν. Είναι πολύ σοβαρό κομμάτι. Όταν βγαίνει ένα παιδί 15 ετών, πρέπει να ξέρει πως να συμπεριφέρεται στην ομάδα, τι σημαίνει αυτή. Δεν το έχουμε κάνει".

Για το αν έχει μετανιώσει για την απόφαση του να εμπλακεί ο ίδιος διοικητικά: "Είμαι περήφανος για ότι έχουμε καταφέρει όλοι μαζί. Κανένας δε μπορεί μόνος του. Οι περισσότεροι δε βλέπουν την ομάδα αυτή σαν δουλειά. Τη βλέπουν σα σπίτι τους. Μπορεί να είμαστε η μοναδική εταιρεία που έχει βγει από τον πτωχευτικο κώδικα. Η ΚΑΕ δεν κινδυνεύει, δεν έχει δικαστήρια, δεν έχει αποφάσεις, έχει ένα περιβάλλον που μπορεί να δώσει προοπτική σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη. Εγώ νομίζω ότι όλοι εδώ οι άνθρωποι, έχουν κάνει θαυμάσια δουλειά. Δε θα άλλαζα τίποτα. Μόνο το φετινό μπάτζετ!"

Για το άδειο γήπεδο και αν μπορεί να αλλάξει η επαφή με τον κόσμο: "Δεν έχουμε ασχοληθεί στο επίπεδο που έπρεπε. Το έχουμε αναγνωρίσει ότι πρέπει να γίνει και είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά. Στην καθημερινότητα, υπήρχαν πολύ πιο δύσκολα θέματα, το συζητούσαμε και μετά το αφήναμε. Για να κάνεις κάτι δημιουργικό, δε μπορείς να έχεις το θέμα της επιβίωσης καθημερινά. Δεν έχουμε ασχοληθεί σοβαρά. Οι νέες γενιές έχουν διαφορετική σκέψη, δεν έχουμε μπει μπροστά να τους καθοδηγήσουμε".

Για το νέο ιδιοκτήτη και αυτά που θέλει να κάνει σε σχέση με αυτούς που ήδη υπάρχουν: "Μη συγκρίνετε το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, παίζουν Ευρωλίγκα, δεν είμαστε εκεί. Εμείς θέλουμε να συντηρήσει αυτό το επίπεδο, να κάνει το σύλλογο να αυτοχρηματοδοτείται και από εκεί και πέρα, τα βάζει ο ίδιος και κυνηγάει τα όνειρα του".

Για την ομογένεια που ανέφερε: "Πιστεύω πολύ στη διασπορά. Είναι κάτι που δεν έχουμε κάνει επίσης. Υπάρχουν Έλληνες, φίλοι του ΠΑΟΚ σε Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία. Κρατούν επαφή. Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε να τους βρούμε, να τους μιλήσουμε".

Για το αν θα κρατηθεί η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν: "Δε φοβάμαι τίποτα. Υπάρχει και θα υπάρχει στήριξη. Είμαι σίγουρος για αυτό".

Για τις δομές της ΚΑΕ για την προσέλκυση ιδιοκτήτη: "Υπάρχει δομή. Ακόμα και στο μπάσκετ, δεν παίζεις με 5 παίκτες, αλλά με 12. Έτσι και στο διοικητικό. Η δομή είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, εγώ το πρώτο που θα έκανα, θα μεγάλωνα το διοικητικό προσωπικό. Με αυτήν την οργάνωση που έχουμε τώρα, παίρνουμε το μάξιμουμ".

Για την εκπαίδευση του κόσμου που είπε σε σχέση με ένα νέο ιδιοκτήτη: "Προσωπικά δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να πετάει χρήματα. Ένας φίλος, έχει μια ομάδα μπάσκετ, έχει ένα υπάλληλο που έχουν επαφή σε καθημερινή βάση. Μια μέρα τον ρωτάει "αφεντικό πόσα χρόνια έχεις στην ομάδα;" Λέει "11". "Και δεν έχει πτωχεύσει ακόμα; Δεν είσαι καλός πρόεδρος". Αυτή είναι η νοοτροπία. Πρέπει να συνδυάσουμε, το αθλητικό, το εμπορικό, η ομάδα να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και μετά είναι στο χέρι του ιδιοκτήτη. Αν εμείς παρουσιάσουμε την ομάδα και τον προσελκύσουμε και του πούμε ότι πρέπει να δώσεις χρήματα για να κερδίσει το Σάββατο, δεν πιστεύω ότι είναι λύση".

Για το αν περιμένει ένα μήνυμα από τον κόσμο στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη: "Είναι καλή ευκαιρία να γίνει με τον Άρη μια αρχή. Βέβαια ο καθένας λειτουργεί η συνείδηση του. Έτσι κάνω κι εγώ. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι εδώ είμαστε, θέλουμε να προσελκύσουμε τον άνθρωπο που μας προχωρήσει στο μέλλον. Είναι μια καλή ευκαιρία την Κυριακή. Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Το θέμα είναι τι μήνυμα θα δώσει ο κόσμος σε εμάς και όχι τι μήνυμα θα δώσω εγώ στον κόσμο".

Για τον τρόπο που αντιδράει ως πρόεδρος: Μπορεί και να απομακρύνθηκα από τον κόσμο... Δεν έχω χαρακτήρα του πολιτικού, που θα λέω αυτά που θέλει να ακούσει ο άλλος. Εδώ με κατηγορούν που δε βλέπω τα παιχνίδια από το γήπεδο. Μία φορά πήγα στην Τενερίφη και με έβγαλε η αστυνομία. Τα βλέπω με την ηρεμία μου από το γραφείο. Το προσεγγίζεις διαφορετικά. Ο παίκτης θα πάρει τη μπάλα, ο προπονητής πιστεύει στον παίκτη και πρόεδρος, πιστεύει στον προπονητή και τον παίκτη. Καλύτερα λοιπόν, να το βλέπω από το γραφείο μου.

Για το λόγο που δεν έχει εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος τόσο καιρό: Δε μπορώ να το εξηγήσω... Αυτό που κάναμε πριν περίπου 5 χρόνια, μαζέψαμε όλους τους ενδιαφερόμενους, ήρθαν περίπου 15-20, όποιος θέλει να βοηθήσει. Ο καθένας έλεγε τα δικά του, μηδέν αποτέλεσμα. Όποιος θέλει να βοηθήσει, βοηθάει στην πράξη όχι στα λόγια. Ή πάει στον Ερασιτέχνη και λέει ότι θέλει να προσφέρει.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags