Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Βασίλης Φραγκιάς στο sportdog!
| 2019-04-29 09:55:00

"Το έδειξε ο Βουγιούκας, αυτά θέλει ο Πιτίνο - Εγωιστής ο Σπανούλης, δεν γυρίζει ο Σλούκας"

του Γιώργου Κτενά
"Το έδειξε ο Βουγιούκας, αυτά θέλει ο Πιτίνο - Εγωιστής ο Σπανούλης, δεν γυρίζει ο Σλούκας"

Φοβερές ατάκες και σούπερ ανάλυση από έμπειρο κόουτς στο sportdog.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Στον τρόπο που θα χτίσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τις ομάδες που χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσουν ξανά σε επίπεδο Ευρωλίγκας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Βασίλης Φραγκιάς.

Ο καλός προπονητής ανέλυσε τη μεγάλη διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τους Πράσινους, αλλά και στους δύο παίκτες που θα πρέπει να στηριχτούν για να διεκδικήσουν ξανά την είσοδό τους στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Ακόμα, αναφέρθηκε στην παρουσία του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, στο ενδεχόμενο επιστροφής του Σλούκα στο Λιμάνι, αλλά και στον Ντέιβιντ Μπλατ.

"Ο Βουγιούκας δείχνει τη διαφορά ποιότητας - Έχει μάθει αλλιώς ο Πιτίνο"

"Η Ρεάλ προκρίθηκε δίκαια έναντι του Παναθηναϊκού, ήταν πιο πλήρης ομάδα σε όλες τις θέσεις. Θα μπορούσαν οι Πράσινοι να είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι, αλλά η διαφορά ποιότητας δεν κρυβόταν. Ο Βουγιούκας πάλευε μόνος του απέναντι σε 5 ψηλούς, με τη βοήθεια του Παπαγιάννη, και ήταν ο πιο χρήσιμος ψηλός. Αυτό δείχνει και τη διαφορά ποιότητας. Έτσι κι αλλιώς θεωρώ ότι ήταν επιτυχία του Παναθηναϊκού που μπήκε στην 8άδα, έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα.

Ευρύτερα θεωρώ ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πρέπει να ακολουθήσουν τον ρυθμό των άλλων ομάδων που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα. Ρεάλ, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, ακόμα και η Εφές έχουν ξεφύγει στα μπάτζετ τους και στον τρόπο που λειτουργούν. Δείτε πόσα χρόνια, για παράδειγμα, έχουν τον ίδιο προπονητή η κάθε μια", σχολίασε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τις αλλαγές που έκανε ο Πιτίνο και έφτασε τον Παναθηναϊκό μέχρι τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας:

"Η αλλαγή προπονητή στη μέση της σεζόν φάνηκε ότι ωφέλησε τον Παναθηναϊκό, ήρθε ένα τεράστιο όνομα που προσπάθησε να προσαρμοστεί άμεσα σε μια άλλη πραγματικότητα και τα κατάφερε. Αλλά φάνηκε από τις δηλώσεις του Πιτίνο όλο αυτό το διάστημα, ότι υπάρχει άλλη φιλοσοφία, έχει συνηθίσει με άλλον τρόπο".



"Με Καλάθη-Παπαπέτρου - Αν μείνει ο Πιτίνο αυτά θέλει"

Δεν πιστεύετε, δηλαδή, ότι μπορεί να μείνει στην ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο;

"Ο Πιτίνο είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής, δεν χρειάζεται από εμένα κάποιο παράσημο. Αλλά θα εξαρτηθεί από τη δική του διάθεση και εκείνη της διοίκησης αν θα παραμείνει ή όχι. Γιατί, για παράδειγμα, διαμαρτύρεται για τη θέρμανση στο ΟΑΚΑ όταν κάνουν προπόνηση και έχει δίκιο. Διαμαρτύρεται για τον τρόπο που ταξιδεύει η ομάδα και κάποιες φορές ταλαιπωρεί περισσότερο τους παίκτες. Έχει έρθει με άλλον αέρα, όλα αυτά θα μπουν σε ζυγαριά. Αν μείνει, θα φτιάξει την ομάδα με βάση τη δική του φιλοσοφία που είναι του κολεγιακού μπάσκετ στην Αμερική. Η Ευρωλίγκα, βέβαια, είναι πιο κοντά στο στιλ του ΝΒΑ και λιγότερο στο κολεγιακό, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Πιτίνο δεν ήρθε εδώ για να αποδείξει κάτι".

Πώς πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό;

"Θα πρέπει να αποκτήσει σταθερή βάση, να κρατήσει έναν προπονητή για 2-3 χρόνια, δεν γίνεται προπονητής μια χρήσης και μίας χρονιάς. Όσον αφορά τους παίκτες, θεωρώ ότι θα πρέπει να στηριχτεί στον Καλάθη και τον Παπαπέτρου, που έδειξε ότι είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας. Χρειάζεται ένας καλός δημιουργός μαζί με τον Καλάθη, να μην είναι μόνος του στη δημιουργία. Δείτε τον Καμπάτσο, που ήταν πίσω από τον Γιούλ. Όμως τώρα που έλειψε εκείνος, ήταν έτοιμος και βγήκε μπροστά. Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν έδωσαν και οι ξένοι αυτά που περίμεναν όλοι: Ο Γκιστ έχει μεγαλώσει, ο Κιλπάτρικ έδειξε ότι δεν είναι leader που θα στηριχτεί πάνω του η ομάδα. Καλείται να κάνει ένα καλό restart ο Παναθηναϊκός, να χτίσει σωστά και χωρίς πίεση και άγχος επειδή βρίσκεται 7 χρόνια μακριά από το Final 4".

"Δεν επιστρέφει ο Σλούκας - Πολύ καλός προπονητής ο Μπλατ"

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό; Αρχικά με τον Σπανούλη, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό.

"Ο Σπανούλης είναι τεράστιο όνομα τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και ευρύτερα για το ελληνικό μπάσκετ. Αλλά είναι γεγονός ότι με τον χρόνο δεν τα βάζει κανείς. Είναι εγωιστής με την καλή έννοια ο Βασίλης, αλλά πρέπει πρώτα από όλους ο ίδιος να καταλάβει πόσο χρόνο μπορεί να παίζει για να είναι ο Σπανούλης που έχουμε μάθει όλοι".

Το σενάριο που εμπλέκει τον Ολυμπιακό με το μέλλον του Κώστα Σλούκα πώς το σχολιάζετε;

"Ο Σλούκας αυτή τη στιγμή είναι μέσα στα δύο-τρία πόιντ γκαρντ που ξεχωρίζω στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο πολύ να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, καθώς στη Φενέρ είναι ευχαριστημένος, έχει ηγετικό ρόλο και παίρνει πολύ καλά λεφτά. Για ποιον λόγο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό; Πάντως και οι Πειραιώτες χρειάζονται restart, έχει περάσει η εποχή που πήγαιναν δύο ελληνικές ομάδες στην 8άδα της Ευρωλίγκας. Στο χέρι των ιδιοκτητών τους, όμως, είναι να προσπαθήσουν να χτίσουν ομάδες με σωστή βάση και χωρίς πίεση, για να πρωταγωνιστήσουν ξανά".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δυο λόγια για τον Μπλατ και την παραμονή του, όπως όλα δείχνουν, στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

"Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι αποτυχημένη η χρονιά για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε αν θα κατέβει για το πρωτάθλημα, μια χρονιά χωρίς τίτλο είναι αποτυχημένη. Ο Μπλατ είναι πολύ καλός προπονητής αλλά δεν του βγήκε σχεδόν καμία από τις επιλογές ξένων που έκανε. Κι αυτό είναι κάτι που χρεώνεται στον Μπλατ. Το χειρότερο είναι ότι φέτος είδαμε να βγαίνουν για πρώτη φορά έξω από τα αποδυτήρια όσα συζητιούνται εκεί. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στις ομάδες, το πρόβλημα είναι ότι βγήκαν προς τα έξω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφυγε από τον ΠΑΟΚ και "σώθηκε" - Τραβάει τα μαλλιά του ο Σαββίδης - Τον χάνει με 400.00 ευρώ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags