Facebook Pixel Μουντομπάσκετ 2019: Πρωτιά στον όμιλο για Σερβία, απέκλεισε την Κίνα η Βενεζουέλα
| 2019-09-04 17:02:00

Υπερηχητική Σερβία, νίκησε... για πλάκα την Ιταλία - Η Βενεζουέλα "πέταξε" εκτός τη διοργανώτρια Κίνα!

Sportdog Team
Υπερηχητική Σερβία, νίκησε... για πλάκα την Ιταλία - Η Βενεζουέλα "πέταξε" εκτός τη διοργανώτρια Κίνα!

Μεγάλη έκπληξη από τους Βενεζουελάνους!

Μουντομπάσκετ 2019: Με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να βρίσκεται σε τρομερή μέρα σημειώνοντας 31 πόντους, η Σερβία πήρε την πρωτιά του ομίλου της νικώντας την Ιταλία με 92-77, ενώ η Βενεζουέλα απέκλεισε τους διοργανωτές Κινέζους και προκρίθηκε με νίκη 72-59!

Ιταλία - Σερβία 77-92

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πέρασε με επιτυχία το πρώτο πραγματικά δύσκολο τεστ, που είχε στα παρκέ της Κίνας, χωρίς ωστόσο να πάρει άριστα. Οι «πλάβι» είχαν σταθερά διαφορές κοντά στους 10π. απέναντι στους μαχητικούς Ιταλούς, όμως παρουσίασαν μερικά κενά διαστήματα και έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση (κυρίως στα δίποντα), αλλά και στην περιφερειακή άμυνα σε κάποια σημεία του αγώνα. Όμως, η ποιότητά τους είναι τέτοια που ακόμα και χωρίς να φτάσουν το 100% για 40', οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς «καθάρισαν» τους «ατζούρι» και πέρασαν ως πρώτοι από τον Όμιλο της Φοσάν με 3-0. Η Ιταλία θα τους ακολουθήσει (2-1) στη Β' Φάση και στην ουσία θα έχει δύο «τελικούς» μπροστά της με την Ισπανία και το Πουέρτο Ρίκο. Η Σερβία, λοιπόν, μπαίνονας με το απόλυτο στους «16» μπορεί από τώρα να κοιτάζει την... οκτάδα.

Ο φανταστικός Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έβαλε 31 πόντους με 6/11 τρίποντα και ήταν ο MVP του αγώνα (είχε και 5 ασίστ και 5 κλεψίματα), με τον Νίκολα Γιόκιτς να προσθέτει 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, τον Νεμάνια Μπιέλιτσα να μετράει 5 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να βάζει 12 πόντους με 12/13 βολές. Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν οι Ντανίλο Γκαλινάρι (26 πόντοι, 7 ριμπάουντ) - Μάρκο Μπελινέλι (15 πόντοι).

Οι δύο καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης μέχρι στιγμής ξεκίνησαν ισορροπημένα τον αγώνα (10-13 στο 5'), με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να έχει 9π. με 3/3 τρίποντα από νωρίς. Το 23-28 του 10' έδειχνε πως οι ποιοτικοί επιθετικά «ατζούρι» μπορούσαν να πιέσουν τους Σέρβους, όμως στην άμυνα η ομάδα του Ρομέο Σακέτι δεν είχε απαντήσεις κόντρα στον πλουραλισμό του φαβορί του τουρνουά.

Με τον Νίκολα Γιόκιτς να ζεσταίνεται και τον Μπογκντάνοβιτς να μην χάνει τρίποντο, η Σερβία έτρεξε ένα 8-0 και έφτασε στο πρώτο +10 του αγώνα (29-39 στο 14'), το οποίο συντήρησε σταθερά (38-48 στο 18' με 15 σερβικές ασίστ). Η Ιταλία με τον Μάρκο Μπελινέλι να έχει 11π. και τους Αλεσάντρο Τζεντίλε, Ντανίλο Γκαλινάρι από 9π. ήταν στο -8 στο ημίχρονο (42-50). Αξίζει να σημειώσουμε πως στην επιθετική παράσταση του πρώτου μέρους οι Ιταλοί σούταραν με 50% στα τρίποντα (6/12) και οι Σέρβοι με 58% (7/12). 

Τα τρία σερί τρίποντα του Ντανίλο Γκαλινάρι (20π. στο 24') έδωσαν «ανάσες» στη «σκουάντρα ατζούρα» και πήγαν το ματς στο καλάθι (53-55), με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να κάνουν πολλά λάθη και παίρνουν βιαστικές επιλογές. Κοιτάζοντας στον πάγκο του ο Τζόρτζεβιτς είδε τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και ο 31χρονος σέντερ του έδωσε σκορ από τη γραμμή των βολών σε ένα κρίσιμο σημείο. Την ίδια ώρα η σερβική άμυνα «έσφιξε» για τα καλά και το σκηνικό θύμιζε ξανά το πρώτο ημίχρονο (54-64 στο 28' και 57-70 στο 30'). 

Ο Μάρκο Μπελινέλι προσπαθούσε να «ροκανίζει» τη διαφορά, αλλά ο «μπόμπερ» των Σακραμέντο Κινγκς και της Σερβίας μετρούσε 5/7 τρίποντα (71%) στο 33' και τίποτα δεν άλλαζε (62-73). Καπού εκεί το παιχνίδι... ολοκληρώθηκε πρόωρα, αφού η Ιταλία δεν είχε τη δύναμη να πιέσει για μια νέα ανατροπή. Αντιθέτως, η Σερβία δεν πάτησε... φρένο και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της (92-77). Προς το τέλος του αγώνα ο Γιόκιτς και ο Χάκετ λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, όμως οι ψυχραιμότεροι μπήκαν στην μέση και απέτρεψαν τη διαφαινόμενη σύρραξη.

Τα Δεκάλεπτα: 23-28, 42-50, 57-70, 77-92.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.



Βενεζουέλα - Κίνα 72-59

Με τον Χάισλερ Γκιγιέντ να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση (15 πόντοι, 8 ασίστ) η Βενεζουέλα πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ παράλληλα άφησε απ’ έξω την Κίνα. Ο Ντουέιτ Λιουις ήταν επίσης καθοριστικός, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτός βοήθησε την Βενεζουέλα να «χτίσει» μια διαφορά... ασφαλείας την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος. Από τους ηττημένους ο Σούο Φανγκ με 13 πόντους και ο Γιανλιαν Γι με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Η αστοχία και τα ριμπάουντ στοίχησαν στην Κίνα στην αναμέτρηση απέναντι στη Βενεζουέλα, με τους Ασιάτες να έχουν μόλις 26% ποσοστό ευστοχίας στο πρώτο ημίχρονο έναντι 42% των Βενεζουελανών και 14 ριμπάουντ έναντι 25 των αντιπάλων τους. Οι Νοτιοαμερικάνοι το εκμεταλλεύτηκαν «έχτισαν» μια διαφορά 10 πόντων από την αρχή, την οποία διατήρησαν ως το τέλος. Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι Κινέζοι προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεση τους ανεβάζοντας λίγο τα ποσοστά τους (33%), όμως οι νικητές ήταν σταθεροί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και σε κανένα σημείο της δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, δείχνοντας ότι δεν είχαν σκοπό να διακινδυνέψουν σε καμία περίπτωση το θέμα «πρόκριση».

Στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου η Κίνα ξεκίνησε δυναμικά με τον Γιαν να κερδίζει ένα έμμεσο τρίποντο, όμως η Βενεζουέλα με πρωταγωνιστή τον Λιούις που πέτυχε 6 προσωπικούς πόντους και μοίρασε 1 ασίστ πέρασε μπροστά στο σκορ (9-3). Ο Ουανγκ ευστόχησε σε δύο βολές όμως ο Λιούις ήταν και πάλι εκεί και με ένα τρίποντο έκανε το 12 – 5, 4:10 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ένα τρίποντο του Ζου και ένα δίποντο του Γιαν κατέβασαν τη διαφορά προσωρινά στους 2 πόντους, όμως 4 πόντοι του Γκιγιέντ και 2 του Καρέρα έβαλαν και πάλι μπροστά την Βενεζουέλα με 18-10, σκορ με το οποίο έληξε και το δεκάλεπτο.

Ένα τρίποντο του Ζαμορά και ένα δίποντο του Γκρέιτρολς μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά για τη Βενεζουέλα στο δεύτερο δεκάλεπτο (23-10). Οι Κινέζοι με ένα τρίποντο το Γι και ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Σαν έδειξαν σημάδια ζωής κατεβάζοντας τη διαφορά στους 9 (25-16) στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. Δύο τρίποντα του Ζάο από πλευρά Κινέζων μείωσαν κι άλλο τη διαφορά αλλά το εύστοχο σουτ από τα 6.75 του Χοσέ Βάργκας έκανε και πάλι τη διαφορά διψήφια με το τέλος του δεκαλέπτου (33-23).

Ένα τρίποντο του Φανγκ και ένα καλάθι και φάουλ από τον Ουανγκ έριξαν τη διαφορά στους 6 στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ζάο ευστόχησε με τη σειρά του σε έμμεσο τρίποντο, με τον Λιούις όμως να δείχνει έτοιμος να απαντά με εύστοχο δίποντο. Ο Φανγκ δεν αστόχησε σε ένα σουτ μέσης απόστασης και η διαφορά κατέβηκε και άλλο (39-34) 6 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Κολμενάρες ευστόχησε από τα 6.75 και στη συνέχεια σε 2 βολές που κέρδισε και έδωσε «ανάσα» 10 πόντων και πάλι στη Βενεζουέλα. Ο Ζου ευστόχησε από κοντά, ο Μπέτελμι απάντησε αμέσως από τη γραμμή των τριών πόντων και ο Γκιγιέντ με ένα δίποντο έστειλε τη διαφορά στους 13 πόντους (49-36). Ένα τρίποντο του Ζάο στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το σκορ σε 51-41, με ένα δεκάλεπτο να απομένει στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε με τους Κολμενάρες και Γκιγιέντ να πετυχαίνουν κάποιους εύκολους πόντους για την Βενεζουέλα, ενώ οι Κινέζοι απειλούσαν με τον Φανγκ περισσότερο, με τη διαφορά να κυμαίνεται πάντα γύρω στους 10 πόντους. Στα τελευταία λεπτά ο Ζάο και ο Φανγκ έκαναν μια προσπάθεια να πλησιάσουν αλλά ήταν... απελπιστικά μόνοι τους, με τη Βενεζουέλα να παίρνει τελικά τη νίκη και την πρόκριση με 72-59, ενώ το «ταξίδι» της οικοδέσποινας Κίνας στο θεσμό, σταματάει κάπου εδώ.

Δεκάλεπτα: 18-10, 33-23, 51-41, 72-59

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ. 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags