Facebook Pixel Παναθηναίκός - Ολυμπιακός: "Θέλουν Πιρς στον ΠΑΟ - Τι μου είπε ο Σόφο για Ράις - Ποιος Φριντέτ; Κακός Πιτίνο - Όχι Σπανούλη"
Μπάσκετ
| 2019-12-09 19:40:00

"Θέλουν Μπιρτς στον ΠΑΟ - Τι μου είπε ο Σόφο για Ράις - Ποιος Φριντέτ; Κακός Πιτίνο - Όχι Σπανούλη"

του Γιώργου Κτενά
"Θέλουν Μπιρτς στον ΠΑΟ - Τι μου είπε ο Σόφο για Ράις - Ποιος Φριντέτ; Κακός Πιτίνο - Όχι Σπανούλη"

"Ρουκέτες" Τόλη Κοτζιά στο sportdog για αιωνίους και Εθνική.

Παναθηναίκός - Ολυμπιακός: Μια άριστη ανάλυση γύρω από όλα τα ζητήματα του μπασκετικού Παναθηναϊκού έκανε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Τόλης Κοτζιάς, μπαρουτοκαπνισμένος μπασκετικός δημοσιογράφος.

Αναφέρθηκε στον ψηλό που ενδεχομένως να πάρει το Τριφύλλι, στην προοπτική που έχει να βρεθεί στην 8άδα της Ευρωλίγκας αλλά και στην εκπληκτική εμφάνιση του Ράις στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τόνισε ότι ήταν κακός ο Πιτίνο στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα ο Σπανούλης.

"Θέλει έναν Μπιρτς στον ΠΑΟ ο Πιτίνο"

"Ο Παναθηναϊκός, όπως είπε στο Open και ο Γιαννακόπουλος, είναι διατεθειμένος να κάνει μια ακόμα μεταγραφή. Επιβεβαιώνοντας αυτό που ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Πιτίνο. Ο Γιαννακόπουλος και όλοι στον Παναθηναϊκό πρώτη φορά αισιοδοξούν τόσο ουσιαστικά ότι μπορούν να πάνε στο Final 4. Ήδη το Τριφύλλι έχει κάνει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπέρβαση στο μπάτζετ του, κι αναμένεται να κάνει μια ακόμα με αυτό που αναφέρεται να είναι ότι θα πάει για ψηλό. Σε ψηλό σαν τον Μπιρτς που είχε ο Ολυμπιακός, και είναι τώρα στους Ορλάντο Μάτζικ. Θέλουν να είναι πάρα πολύ δυνατός στον αέρα αυτός που θα αποκτηθεί, αποτελεσματικός στο χετζ άουτ, στην ουσία δηλαδή να είναι κάτι διαφορετικό από τον Παπαγιάννη και κάτι διαφορετικό από τον Γουάιλι. Που είδαμε ότι με τον Ολυμπιακό δεν έπαιξε για λόγους τακτικής, επειδή δεν ταίριαζε με τους ψηλούς του Ολυμπιακού", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο γνωστός δημοσιογράφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μάτσο παιχνιδιών μπροστά του, έξι παιχνίδια. Που είναι σαν Final 4 σημαντικά. Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου θα φανεί το δυναμόμετρο του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός τώρα είναι στο 8-4. Θα έπρεπε να είναι στο 10-2, βάσει του προγράμματος που είχε, αλλά στη ζωή και στο μπάσκετ τα πράγματα δεν πάνε όπως τα προγραμματίζεις. Όμως ο Παναθηναϊκός μάς πείθει ότι μπορεί να βρεθεί στην 8άδα, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν θέλει Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στον δρόμο του, όλα τα άλλα γίνονται. Και ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι και Εφές τις θέλει, αλλά όχι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ".

"Αυτό μου είπε ο Σόφο για Ράις"

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε εκπληκτική απόδοση ο Ράις. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

"Τον Ράις τον ξέρουμε από την πρώτη στιγμή, προσωπικά τον έζησα γιατί έκανα επί 25 χρόνια το ρεπορτάζ του Πανιωνίου. Είναι μαγκιά τού Παναθηναϊκού αυτή η μεταγραφή, γιατί τον πήρε μόνο με 400.000 ευρώ μόνο. Είχε διαδικτυακή διαμάχη με Γιαννακόπουλο, αλλά ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση εκείνες τις ημέρες στον Παναθηναϊκό, που έγιναν πολλά αλλά δεν έφυγε κανείς. Ο Ράις, όπως μου είπε ο Σόφο που τον είχε συμπαίκτη στη Μακάμπι, λατρεύει την προπόνηση. Έψαχνε την επάνοδο στο υψηλότερο επίπεδο, μετά τη θητεία του στην Μπάμπεργκ. Ο Παναθηναϊκός τού την έδωσε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απέδωσε καρπούς. Για τον Παναθηναϊκό θα ήταν σοκ η ήττα από τον Ολυμπιακό και βαθμολογικά αλλά και για λόγους γοήτρου. Γιατί μετά ήταν σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός και οι Ολυμπιακοί θα την πήγαιναν αυτή τη νίκη σημαία. Δηλαδή, ότι με ξένους διαιτητές δεν χάνουμε από εσάς. Την ώρα, μάλιστα, που πολλοί παναθηναϊκοί φίλαθλοι μιλούσαν για νίκη πριν από το ματς με 20 και 30 πόντους".

Ο Ράις πήγε πολύ καλά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με τον Φριντέτ. Υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι ήταν ο πιο κακός του Παναθηναϊκού.

"Ο πιο κακός στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν ο Πιτίνο και όχι ο Φριντέτ. Ο τεράστιος αυτός προπονητής δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή μέρα του. Κι αυτό αποδεικνύεται μεταξύ άλλων από τους 41 πόντους του Ράις. Υπό την έννοια ότι περισσότερο μέτρησε η προσωπικότητα κάποιον παικτών όπως του Ράις, παρά το οργανωμένο σχέδιο της ομάδας. Το παραδέχτηκαν όλοι ότι είχε καλύτερη εικόνα ο Ολυμπιακός. Όποιος έχει δει χιλιάδες αγώνες μπάσκετ, φαίνεται η εικόνα ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο σωστό μπάσκετ τακτικά".

Τέλος, θέλω να σχολιάσεις το ρεπορτάζ που αναφέρει ότι ο Πιτίνο θέλει την επιστροφή τού Σπανούλη στην Εθνική.

"Είναι μια μεγάλη ιστορία αυτή. Ξετρελάθηκαν όλοι από τη φωτογραφία με την αγκαλιά του Πιτίνο στον Σπανούλη. Αλλά ξεχνάνε ότι αυτό είναι το μπάσκετ. Άπαξ κι έχουν πει οι τρεις παίκτες τού Ολυμπιακού ότι δεν θα πάνε στην Εθνική, η λογική λέει ότι δεν μπορεί να πάει και ο Σπανούλης. Αλλά θεωρώ ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουν να γίνουν κινήσεις που προφανώς από την ΕΟΚ και τον Πιτίνο δεν θα θέλουν να γίνουν γνωστές, να δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Όπως έχει χαρτογραφηθεί η πορεία του Σπανούλη, και να λυθεί το θέμα με τους άλλους παίκτες, θα με παραξενέψει πολύ αν επιστρέψει. Όχι λόγω Πιτίνο, αλλά επειδή ο Σπανούλης έχει φτιάξει το πρόγραμμά του έτσι. Αλλά για έναν παίκτη με τη γραμμή που έχει χαράξει ο Σπανούλης, δεν πιστεύω να αλλάξει απόφαση. Βεβαίως το πιθανότερο είναι να υπάρχει πολύς καιρός που θα είναι εκτός δράσης, αν δεν προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Δηλαδή 10 Απριλίου θα έχει σταματήσει, αν δεν προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Άρα μέχρι το προολυμπιακό θα έχει 2,5 ανάπαυση. Αλλά δεν είναι παιδί, είναι legend, θρύλος, 37 ετών, που έχει πάρει τις αποφάσεις του. Και δεν πιστεύω ότι θα τις αλλάξει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σενάριο-βόμβα για ΠΑΟ - "Χτυπάει" πρώην παικταρά της ΤΣΣΚΑ - Με αυτόν παίρνει την Ευρωλίγκα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags