Facebook Pixel Sportdog.gr | ΘΡΥΛΟΣ από τα παλιά - "Πάτησε" την ΤΣΣΚΑ και ελπίζει - Εξωπραγματικός Παπανικολάου
| 2020-02-06 22:49:00

ΘΡΥΛΟΣ από τα παλιά - "Πάτησε" την ΤΣΣΚΑ και ελπίζει - Εξωπραγματικός Παπανικολάου

Sportdog Team
ΘΡΥΛΟΣ από τα παλιά - "Πάτησε" την ΤΣΣΚΑ και ελπίζει - Εξωπραγματικός Παπανικολάου

Τεράστια νίκη με 72-59 στο ΣΕΦ!

ΤΣΣΚΑ: Ένας Ολυμπιακός όνειρο, με άμυνα από ατσάλι και έναν Κώστα Παπανικολάου να ηγείται των Ερυθρόλευκων και στις δυο πλευρές του παρκέ πάτησε την ρώσικη ομάδα στο ΣΕΦ και πήρε μια τεράστια νίκη με 72-59 ανέβηκε στο 10-14, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για την οκτάδα.

Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να έπαιζαν χωρίς τους Γιώργο Πρίντεζη, που δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω του προβλήματος στα πλευρά του και Βασίλη Σπανούλη, που όπως έγινε γνωστό θα χειρουργηθεί και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, κατάφεραν να σταθούν στο ύψος τους και πήραν μια αναπάντεχη νίκη που θύμισε έναν Ολυμπιακό από τα παλιά.

Συγκινητικός ο Κώστας Παπανικολάου από την αρχή του παιχνιδιού βγήκε μπροστά και ηγήθηκε των Πειραιωτών, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 19 πόντους, 5 κλεψίματα και 4 τάπες.

Μεγάλη εμφάνιση και από τους Μπράντον Πολ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ρούμπιτ και Μπόλντγουιν.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μπόλντγουιν, Πολ, Παπανικολάου, Ρούμπιτ και Μιλουτίνοφ, ενώ η ΤΣΣΚΑ με τους Τζέιμς, Σαντ Ρος, Κουρμπάνοφ, Φόγτκμαν και Χάινς.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και από τις πρώτες κατοχές προσπαθούσαν να ακουμπάνε την μπάλα στον Μιλουτίνοφ, ο οποίος κατάφερε να χρεώσει γρήγορα-γρήγορα με δυο φάουλ τον Χάινς και ο Ιτούδης τον απέσυρε στον πάγκο.

Ο Σέρβος με δυο βολές άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι, στη συνέχεια ο Χάινς μείωσε και οι δυο ομάδες συνέχιζαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να κρατάει ένα μικρό προβάδισμα από την έναρξη του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχιζαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα, υποχρεώνοντας της ΤΣΣΚΑ σε βιαστικές και άστοχες επιθέσεις. Ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, καθώς βρέθηκε στο +10, 20-10 με σουτ του Παπανικολάου, με τον Στρέλνιεκς να γράφει το 20-15, σκορ πρώτης περιόδου.

Ενδεικτικό της καλής αμυντικής λειτουργίας των Ερυθρόλευκων ήταν τα 9 λάθη που είχαν οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας πέρασε τον Έλις στη θέση του Μιλουτίνοφ και ο Ολυμπιακός συνέχισε να υποχρεώνει σε λάθη την ΤΣΣΚΑ, με την άμυνα του. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη κυρίως με σουτ τριών πόντων βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και μείωσαν στον πόντο, 26-25 στο 5,10’, με τον Μπολομπόι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ.

Με την επιστροφή η ΤΣΣΚΑ πρώτη φορά πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι με κάρφωμα του Κουφού, 26-27 στο 4,52’.  Η απόδοση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα έπεσε σε άμυνα και επίθεση, δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους που το εκμεταλλεύτηκαν αμέσως.  Ένα καλάθι του Τζέιμς έφερε για πρώτη φορά τους Ρώσους στο +3 27-30 στο 2,47’.

Ο Ρούμπιτ μ’ ένα ανάποδο λέι απ έκανε το 33-34, σκορ ημιχρόνου στο παιχνίδι, με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι ο καλύτερος του Ολυμπιακού στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας 10 πόντους, με 5 κλεψίματα και 1 τάπα.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τους ίδιους που ξεκίνησε το παιχνίδι και ο Χάινς κάνει το τρίτο του φάουλ στον Μπόλντγουιν, ο οποίος ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό 34-34. Στη συνέχεια ο Ρούμπιτ σούταρε για τρεις και έκανε το 37-34, με την άμυνα να είναι και πάλι εκπληκτική από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η ΤΣΣΚΑ είχε εγκλωβιστεί στην άμυνα των Ερυθρόλευκων και ενδεικτικό ήταν ότι στα πρώτα τέσσερα λεπτά του παιχνιδιού είχε βάλει μόνο ένα καλάθι και αυτό στον αιφνιδιασμό. Ο Μπράντον Πολ με τρίποντο και κερδισμένο φάουλ, ευστοχώντας στη βολή έστειλε τον Ολυμπιακό στο +9 45-36 στα μισά της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο σκοράροντας μόλις 4 πόντους, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ασταμάτητος και αν και άστοχος από την περιφέρεια έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +16, 54-38 με την άμυνα του να είναι εξωπραγματική και ένας Παπανικολάου να δηλώνει παντού «παρών».

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να μειώσει σε 65-40 με τους Τζέιμς και Μπολομπόι, αλλά ένα αντιαθλητικό φάουλ του Κουφού έκοψε τον ρυθμό των Ρώσων και στη συνέχεια οι Βεζένκοφ και Μπόλντγουιν έστειλαν την διαφορά στο +20, 62-42 με 6,10’ να απομένουν για το τέλος. Μετά από ώρα, οι Ρώσοι κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, ,με τον Κουρμπάνοφ να σκοράρει από τη γωνία για τρεις και να κάνει το 65-56. Ο Ολυμπιακός είχε απάντηση και με δύο επιθετικά ριμπάουντ του Μιλουτίνοφ, ο Κόνιαρης απάντησε για τρεις και έκανε το 68-56. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πειραιώτες με ψυχραιμία και προσήλωση στην άμυνα έφτασαν στο τελικό 72-59.

Ολυμπιακός: Μπάλντγουιν 8 (2/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/4 βολές, 4 ασίστ, 5 λάθη), Πολ 11 (1/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Νικολαΐδης, Κόνιαρης 5 (1/5 τρίποντα), Μιλουτίνοβ 11 (2/7 δίποντα, 7/8 βολές, 12 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 2 (1/5 σουτ), Παπανικολάου 19 (4/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 λάθη, 3 μπλοκ), Ρούμπιτ 13 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Έλις 3 (7 ριμπάουντ).

ΤΣΣΚΑ: Μπολομπόι 7 (1 τρίποντο, 6 ριμππάουντ), Τζέιμς 20 (5/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 λάθη), Στρέλνιεκς 3, Φόγκτμαν 3 (1), Χάκετ (0/4 σουτ), Σαντ-Ρος 2 (1/4 σουτ), Κουφός 4, Χίλιαρντ 11 (1), Κουρμπάνοφ 3 (1), Χάινς 3, Μπέικερ 3 (1/4 τρίποντα, 3 ασίστ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags