Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποθέωσε Αγγελόπουλο ο Παπαθεοδώρου: "Παθιασμένος ΑΕΚτζης" - Τι είπε για Ολυμπιακό και Α2
| 2020-02-18 15:10:00

Αποθέωσε Αγγελόπουλο ο Παπαθεοδώρου: "Παθιασμένος ΑΕΚτζης" - Τι είπε για Ολυμπιακό και Α2

Sportdog Team
Αποθέωσε Αγγελόπουλο ο Παπαθεοδώρου: "Παθιασμένος ΑΕΚτζης" - Τι είπε για Ολυμπιακό και Α2

Όλα όσα σχολίασε ο τεχνικός της Ένωσης.

ΑΕΚ: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη επί του Προμηθέα στον τελικό της Κρήτης.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μάκη Αγγελόπουλο αλλά και για τις μεγάλες προσωπικότητες που έχει η ομάδα του.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο θέμα του Ολυμπιακού και το γεγονός πως αγωνίζεται πλέον στην Α2, ενώ τόνισε πως από αυτό χάνουν τόσο και οι Ερυθρόλευκοι όσο και ο Παναθηναϊκός.

Όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ στον Sport 24 Radio 103,3:

Αρχικά είπε: «Προσθέσαμε έναν ακόμα τίτλο για την ΑΕΚ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Ήταν ένας αρκετά βατός στόχος, με βάσει τα όσα έγιναν στα προημιτελικά και τα ημιτελικά. Και οι δύο ομάδες έχασαν πάρα πολλές βολές και από παίκτες που δεν χάνουν βολές. Πάντα σε έναν τελικό προσπαθείς να αποφορτίσεις το κλίμα, αλλά όταν υπάρχει το πρέπει, πρέπει να το διαχειριστείς. Εμείς προετοιμαστήκαμε για ένα σκληρό παιχνίδι. Είχαμε καλή αντίδραση στο τέλος και καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για το πώς περίμενε τον τελικό: «Οι διαφορές των δύο ομάδων, αγωνιστικά, δεν είναι πολύ μεγάλες. Σε συνδυασμό και με τις απουσίες που είχαμε εμείς. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι. Είχαμε προετοιμάσει κάποια πράγματα για το τέλος, ένα από αυτά ήταν και το σουτ του Ρέι προς το τέλος. Στα τελευταία λεπτά αποφασίζουν οι παίκτες, οι προσωπικότητες. Δόξα το Θεό έχουμε προσωπικότητες στην ομάδα, που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο και ήταν εκεί τη στιγμή που έπρεπε».

Για το αν έφυγε μεγάλο βάρος στη φετινή σεζόν μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Ένα τρόπαιο σου δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Είμαστε μια ομάδα που λόγω ονόματος πρέπει να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους. Ο πρόεδρος έχει θέσει στόχο τρεις τελικούς. Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν είναι εύκολο. Όταν κερδίζεις σε έναν τελικό η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να δουλεύουμε σκληρά. Η ομάδα έχει αναπροσαρμόσει τα πλάνα της. Πρέπει να βάλουμε στο πλάνο τον Λάνγκφορντ και τον Γκίκα τώρα και να αλλάξουν κάποιοι ρόλοι. Έχουν βγει μπροστά κάποια παιδιά. Ο Γιάνκοβιτς έχει βγει μπροστά. Ο Ρογκαβόπουλος είναι χρήσιμος για την ομάδα. Πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα. Και να είμαστε υγιείς. Αν είμαστε υγιείς θα κάνουμε πολλά πράγματα».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Την άποψή μου την έχω διατυπώσει αρκετές φορές. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός σε όλα τα επίπεδα είναι πολύ μπροστά από τον τρίτο που είμαστε εμείς, η ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Για να μπορέσεις να φτάσεις να διεκδικήσεις ένα πρωτάθλημα και να το κάνεις με συνέπεια, με ένα καλό ρόστερ σε τρομερή κατάσταση και ατυχίες του αντιπάλου, μπορείς να διεκδικήσεις και να πάρεις ένα πρωτάθλημα. Με συνέπεια η ΑΕΚ να είναι ισότιμος διεκδικητής χρειάζονται πολλά πράγματα. Πρέπει να έχει υπομονή. Πρέπει να χτίσει όλη την οργάνωσή της για να φτάσει αυτές τις ομάδες. Δεν χρειάζεται να έχει το μπάτζετ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ο Αγγελόπουλος είναι ένας παθιασμένος ΑΕΚτζής. Ασχολείται συνεχώς με την ΑΕΚ σε όλα τα θέματα. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει στο μυαλό του, αλλά έχει τόσο μεγάλη θέληση και βρίσκει τρόπο. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του, αλλά έχει μεγάλη θέληση και διάθεση. Είναι ένας πολύ ωραίος τύπος για να είναι στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι πολύ ωραία φυσιογνωμία και μακάρι να βρει τις λύσεις για να διεκδικήσει η ομάδα πράγματα».

Για το αν θέλει τον Ολυμπιακό στην Α1: «Προσπαθώ να βρω έναν λόγο που ο Ολυμπιακός είναι στην Α2. Ποιος είναι χαρούμενος με αυτό; Κερδίζει ο Ολυμπιακός κάτι; Απολύτως τίποτα. Κερδίζει ο Παναθηναϊκός; Χάνει σε ανταγωνισμό. Κερδίζει το ελληνικό μπάσκετ σε κάτι; Για να συμβεί αυτό πρέπει όλοι να κάνουν βήματα πίσω. Πρέπει όλοι να συζητήσουν για το καλό του αθλήματος. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι πως και οι δύο δεν βάζουν νερό στο κρασί τους. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και να αντιληφθούμε τι είναι καλό για το μπάσκετ. Από αυτό θα κερδίσουν όλοι. Ξέρουμε καλά ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Για τον τελικό Κυπέλλου μπροστά σε μαθητές και η απουσία οπαδών από τελικούς: «Το πρόβλημα πλέον είναι βαθύτερο. Το πρόβλημα είναι της πολιτείας. Πρέπει να βρεθεί λύση από εκεί. Να ξεκαθαρίσουν πράγματα και να τηρηθούν κανόνες. Αν δεν καθαρίσει το τοπίο από τους οπαδικούς στρατούς και δεν τηρηθούν οι κανόνες και δεν καταπολεμηθούν οι στρατοί, που είναι κομμάτι της πολιτείας, ποιος θα επέμβει; Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα. Τους ενδιαφέρει να δημιουργήσουν προβλήματα. Είναι θέμα της πολιτείας να επέμβει, να τιμωρήσει. Η ατμόσφαιρα στο Ηράκλειο ήταν πολύ ωραία, αλλά έτσι δεν λύνεις το πρόβλημα. Πρέπει κάποιος να είναι παιδί για να δει τον τελικό. Αν είσαι 15 ετών δεν μπορείς να δεις».

Για τον περσινό τελικό Κυπέλλου: «Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια πέρυσι. Φτάσαμε κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε»

Για το αν είχε πιθανότητες άνω του 40% να πάρει το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Δεν θα πω το νούμερο, αλλά στο ένα παιχνίδι θα είχαμε πιθανότητες».

Για την αποχώρηση του Σαντ Ρος: «Φέτος προσπαθήσαμε να επιλέξουμε ειδικά ξένους παίκτες που δεν θέλαμε να πάρουμε ρίσκα. Είχαμε τον Σλότερ, τον Λάνγκφορντ, τον Σαντ Ρος. Παιδιά με προσωπικότητα που δεν θα μπαίναμε σε αλλαγές. Κάναμε μόνο μια αλλαγή, του Γιάνκοβιτς. Οι εξελίξεις μας οδήγησαν σε αλλαγές. Στην περίπτωση του Σαντ Ρος η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Δεν υπήρχε buy out. Εμφανίστηκε η ΤΣΣΚΑ και επειδή δεν προχώρησαν 1-2 περιπτώσεις ήταν μονόδρομος η περίπτωσή του. Ο Σαντ Ρος ήταν κομβικός για εμάς. Ναι τον βοηθήσαμε. Όμως ήταν και ένας παίκτης που έδεσε πολύ καλά με την υπόλοιπη ομάδα. Η ομάδα είχε κάποια δομικά θέματα. Αλλιώς ξεκίνησε και όταν εμφανίστηκε ο Λάνγκφορντ αλλιώς κατέληξε. Τα δομικά θέματα τα έλυνε η παρουσία του Σαντ Ρος. Όταν έφυγε οι πληγές εμφανίστηκαν πάλι».

Για τον Ζήση: «Ο Ζήσης είναι ο... Γιακούμπ! Είμαστε πολύ τυχεροί, ευτυχείς. Δεν ξέρω αν μπορούσαμε να βρούμε καταλληλότερη λύση από τον Ζήση. Είτε στο μπάσκετ είτε στα αποδυτήρια. Ο Νίκος είναι ξεχωριστός. Η προσωπικότητά του είναι τεράστια. Έχει ήδη επιβληθεί. Όταν παίξαμε στην Ισπανία, μετά από δυο μέρες, ήταν σαν να είναι καιρό στην ομάδα. Πλέον παίζουμε διαφορετικά, αλλά επειδή έχουμε καλούς παίκτες και καλό υλικό είμαστε σε καλό επίπεδο. Και με την επιστροφή των δύο παιδιών θα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο».

Για τον Ρογκαβόπουλο: «Η εμπειρία μου λέει πως στην ηλικία που είναι ο Ρογκαβόπουλος δεν μπορείς να κάνεις ασφαλή πρόβλεψη. Υπάρχουν συγκυρίες πολλές. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το περιβάλλον, τις συνθήκες δουλειάς, τις ευκαιρίες, πόσο το θέλει. Δεν πρέπει ούτε να κάνουμε μεγάλες προβλέψεις. Πρέπει να τον αφήσουμε να συνεχίσει. Έχει ένα μεγάλο προτέρημα. Έχει τρομακτική αυτοπεποίθηση. Για αυτόν είτε παίζει με το Ρέθυμνο είτε με την Ρεάλ είναι το ίδιο».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ δεν είναι ανατπυξιακές ομάδες. Δεν μπορούν να δώσουν ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Ο Ρογκαβόπουλος παίζει επειδή αξίζει να παίξει. Αν αξίζεις να παίζεις στην ΑΕΚ, αν είσαι ο Λάνγκφορντ ή ο Ζήσης θα παίξεις 40 λεπτά. Αν είσαι ο Ρογκαβόπουλος και αξίζεις να παίζεις θα παίζεις 35 λεπτά».

Για τα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ: «Υπάρχουν παιδιά στο ελληνικό μπάσκετ που βρίσκονται σε ηλικία ανάλογη του Ρογκαβόπουλου και νομίζουν ότι έχουν τελειώσει. Ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης πήγαν στα 22-23 στους μεγάλους και στην Εθνική. Πρέπει να δώσουν χρόνο στους παίκτες, να παίξουν και να τους στηρίξουν οι ομάδες»

Για τον Ντόρσεϊ: «Είχε πολύ μεγάλο potential. Είχε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν για να παίξει σε υψηλό επίπεδο».

Για το τι λείπει από το μπάσκετ: «Η ποιότητα είναι διαφορετική. Και λίγο πιο πίσω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν συζητάω για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τι παικταράδες υπήρχαν. Αλλά για τους πιο κάτω στη βαθμολογία. Θα πήγαιναν στο Περιστέρι και θα έφτυναν αίμα για να κερδίσουν. Το οικονομικό έχει επηρεάσει πολύ. Αυτό μας έχει λείψει και μακάρι με το νέο φορολογικό σύστημα να ανασάνει το μπάσκετ. Είναι και θέμα της γενιάς, τι παίκτες βγαίνουν. Αυτό οφείλεται στην παιδεία. Είναι πολύ πιο δύσκολο για ένα παιδί να βρει το χρόνο να παίξει. Τώρα δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις. Τώρα υπάρχει η τεχνολογία. Πολύ ωραίες οι παιδικές ομάδες, αλλά μπάσκετ μαθαίνεις στο ανοιχτό. Εκεί βελτιώνεσαι και μαθαίνεις. Εμείς μεγαλώσαμε και κάναμε προπονήσεις μόνο στα τσιμεντένια γήπεδα. Τώρα ο γονιός θέλει κλειστό γήπεδο με παρκέ, θέρμανση και να βλέπει τις προπονήσεις».

Για την αντίδραση του Μάκη Γιατρά με το πέρας του τελικού: «Έχω βρεθεί κι εγώ στη θέση του. Θυμάμαι και τον εαυτό μου να αντιδρά άσχημα. Είναι κακή εικόνα για τον ίδιο. Έχει προσωπική επιτυχία, αλλά δεν τον κατηγορώ. Υπάρχει κακή αντίδραση. Μετά πας σπίτι σου, το ξανασκέφτεσαι, ηρεμείς. Όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Για το αν θέλει να κάτσει σε πάγκο Euroleague: «Ο κάθε άνθρωπος θέλει να πάει στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος με την πορεία μου, κάνω σταθερά βήματα».

Για το γιατί οι Έλληνες προπονητές μπάσκετ εξελίσσονται περισσότερο από τους προπονητές του ποδοσφαίρου: «Επειδή έχω συζητήσει με Έλληνες προπονητές ποδοσφάιρου. Εκτιμώ τον Ουζουνίδη, τον Δώνη, τον Αναστασίου το μπάσκετ σε επίπεδο τακτικής είναι μπροστά. Ακολουθούν και βλέπουν. Με τον Κωστένογλου είχαμε συναντηθεί τυχαία και μία εβδομάδα πριν αναλάβει την ΑΕΚ μου είπε πει να έρθει να δει προπόνηση της ομάδας. Στην Ελλάδα έρχονται κορυφαίοι προπονητές όπως ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς και μαθαίνουμε από αυτό. Στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται οι κορυφαίοι των κορυφαίων».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags