Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έτσι "ταπώνουν" Δώνη - Νταμπίζας και "παλτά" - Ποιος Χρήστος;
| 2020-02-21 10:28:00

Έτσι "ταπώνουν" τον Δώνη - Νταμπίζας και "παλτά" - Ποιος Χρήστος; - Απάντηση με... Κουρμπέλη!

του Νίκου Στεργίου
Έτσι "ταπώνουν" τον Δώνη - Νταμπίζας και "παλτά" - Ποιος Χρήστος; - Απάντηση με... Κουρμπέλη!

Τι έγινε το καλοκαίρι. Ποια ήταν η συμφωνία. Χοντρό παρασκήνιο.

Παναθηναϊκός: Καμία συμμετοχή στο μεταγραφικό σχεδιασμό, που θα αναλάβουν και θα υλοποιήσουν ο αρμόδιος λόγω θέσης και ρόλου Τσάβι Ρόκα και ο Γιάννης Αλαφούζος, σύνδεση της παραμονής του με αυτήν του (γιου του) Χρήστου Δώνη και καμία αύξηση στο μπάτζετ της νέας σεζόν.

Αυτοί εμφανίστηκαν πως είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον Γιώργο Δώνη στο να... απασφαλίσει χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Nova, θέτοντας πρακτικά θέμα αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό.

Τι προκύπτει από την άλλη πλευρά τώρα. Πρώτον, αναφορικά με το μεταγραφικό σχεδιασμό. Η εν λόγω απόφαση υποδεικνύει τη συμμετοχή του Δώνη στον προηγούμενο του καλοκαιριού. Σχεδιασμός που είχε απτά, κάκιστα αποτελέσματα και δεν βοήθησε (με την εξαίρεση του Σένκεφελντ και του Ζαχίντ) σε τίποτα τον Παναθηναϊκό.

Γι' αυτόν, το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης σαφώς και πήρε ο Νίκος Νταμπίζας και το πλήρωσε με την αποχώρησή του, δεν γίνονταν όμως και ο Δώνης, ο οποίος είχε ενεργή συμμετοχή (αν όχι ισάξια) να μην "υποστεί" την ευθύνη που του αναλογούσε.

Και, εφόσον υπάρχει τεχνικός διευθυντής -σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζονται οι διοικούντες- αυτός κατά τεκμήριο είναι εκείνος που με συγκερασμό των αναγκών της ομάδας και των διαθέσιμων οικονομικών, υλοποιεί και εκτελεί το σχεδιασμό της.

Αναφορικά με το συσχετισμό της επέκτασης του συμβολαίου του Χρήστου Δώνη και της παραμονής του Γιώργου, αυτό διαψεύστηκε από τους ανθρώπους του διοικητικού επιτελείου, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μπει στο τραπέζι  κάτι τέτοιο και πως αν υπήρχε το παραμικρό θέμα, τότε θα μπορούσε να γίνει το απλούστατο, να μη γίνει δηλαδή καμία κίνηση προς τον Χρήστο Δώνη για ανανέωση και έτσι, να αποφεύγονταν οι όποιοι "κλυδωνισμοί".

Όσο για το μπάτζετ, αφενός υπενθυμίστηκαν οι συζητήσεις και η συμφωνία που είχε κάνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού όταν αναλάμβανε τα ηνία. Γνώριζε δηλαδή το αυστηρό οικονομικό πλαίσιο που θα ίσχυε καθ' όλη τη διάρκεια του συμβολαίου του και ο ίδιος, σε αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις του, το είχε αποδεχτεί.

Επιπρόσθετα όμως, επισημάνθηκε πως ήδη σε σχέση με την τρέχουσα σεζόν, το μπάτζετ της επόμενης είναι αυξημένο, μόνο και μόνο χάρη εξαιτίας της ανανέωσης του συμβολαίου του Κουρμπέλη και των συμφωνιών που έχουν γίνει για τις αφίξεις των Αγιούμπ και Καρλίτος, οι οποίοι θα έχουν αποδοχές, πάνω κάτω, εφάμιλλες του αρχηγού των "πράσινων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δώνης... τέλος! Ψάχνει ήδη για αντικαταστάτη ο Ρόκα - Προσωρινή λύση με Έλληνα προπονητή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags