Facebook Pixel Sportdog.gr | ΣΟΚ! Απειλή να μην διεξαχθούν αγώνες Ευρωλίγκα στην Ελλάδα λόγω όσων έγιναν ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα
| 2020-02-23 13:36:00

ΣΟΚ! Απειλή να μην διεξαχθούν αγώνες Ευρωλίγκα στην Ελλάδα λόγω όσων έγιναν ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα

Sportdog Team
ΣΟΚ! Απειλή να μην διεξαχθούν αγώνες Ευρωλίγκα στην Ελλάδα λόγω όσων έγιναν ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα

Απίστευτο!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η Euroleague εξέδωσε σήμερα (23/2) ανακοίνωση αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκαν από αγνώστους στο ταξί, στο οποίο επέβαιναν, οι διαιτητές και ο παρατηρητής της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα για την 25η αγωνιστική.

Η διοργανώτρια αρχή καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως δειλή και εγκληματική, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον επαναληφθεί κάτι ανάλογο, να μεταφέρει εκτός Ελλάδας όλους τους αγώνες στις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την σκέπη της. Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή της στους διαιτητές και τον παρατηρητή, ενώ υπογραμμίζει ότι, εάν αναγνωριστούν οι δύο δράστες, θα τους επιβληθεί ισόβιος αποκλεισμός από αγώνες και εκδηλώσεις της Euroleague Basketball.

Η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής για την κανονική περίοδο της Euroleague στην Αθήνα, δύο άτομα εκτέλεσαν μια δειλή, εγκληματική επίθεση, σπάζοντας ένα παράθυρο του ταξί που μετέφερε τους διαιτητές από το ΟΑΚΑ στο ξενοδοχείο τους. Ευτυχώς, και οι τρεις διαιτητές, ο παρατηρητής διαιτησίας και ο οδηγός του ταξί είναι καλά. Μετά την επίθεση, η Euroleague Basketball επικοινώνησε απευθείας με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία εγγυήθηκε την ασφάλεια των διαιτητών έως ότου αναχώρησαν από την Ελλάδα.

Η Euroleague Basketball θα ήθελε να δηλώσει ότι:

- Η Euroleague Basketball και όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι καταδικάζουν βίαιες πράξεις οποιασδήποτε μορφής και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής.

- Η Euroleague Basketball θα υποστηρίξει την αστυνομική έρευνα για την επίθεση. Εάν αναγνωριστούν τα δύο άτομα, θα τους απαγορευθεί διά βίου να παρευρίσκονται σε οποιοδήποτε αγώνα/εκδήλωση της Euroleague Basketball, με την επιφύλαξη τυχόν πρόσθετων δικαστικών διαδικασιών.

- Η Euroleague Basketball θα υποστηρίξει τους τρεις διαιτητές και τον παρατηρητή διαιτησίας σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια προβούν.

Η Euroleague Basketball θα συνεχίσει να προωθεί ένα υγιές, φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα όλα τα παιχνίδια των διοργανώσεών της, με παροχή ασφάλειας για τις φιλοξενούμενες ομάδες, τους διαιτητές και άλλο διαπιστευμένο προσωπικό.

 

Η Euroleague Basketball θα ζητήσει τη συνεργασία των συλλόγων και των τοπικών αρχών για να αποτραπούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Ενώ η επίθεση δεν έχει προηγούμενο στην εικοσαετή ιστορία της Euroleague Basketball, εάν ένα παρόμοιο περιστατικό συμβεί ξανά εντός της ελληνικής επικράτειας, αυτό θα σήμαινε ότι δεν μπορεί να είναι εγγυημένο ένα ασφαλές περιβάλλον για τις φιλοξενούμενες ομάδες, τους διαιτητές και άλλο διαπιστευμένο προσωπικό. Ως εκ τούτου, η Euroleague Basketball θα αξιολογήσει αμέσως τη μεταφορά όλων των αγώνων της Euroleague, του Cup και του τουρνουά U18 εκτός Ελλάδας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags