Facebook Pixel Basket League: Έσκασε τώρα: Οριστική διακοπή στη Basket League - Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής;
Μπάσκετ
| 2020-03-23 17:53:00

Οριστική διακοπή στη Basket League - Ποιος πρωταθλητής, τι θα γίνει με ΠΑΟΚ-Άρη;

Sportdog Team
Οριστική διακοπή στη Basket League - Ποιος πρωταθλητής, τι θα γίνει με ΠΑΟΚ-Άρη;

Το μεγάλο... αγκάθι και ποιος θα πάρει την απόφαση για το «λουκέτο».

Basket League: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων της ΕΚΟ Basket League αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της Α1!

Από τις 12 Μαρτίου άλλωστε, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και σε όλα τα αθλήματα, έχει μπει… λουκέτο και στο ελληνικό μπάσκετ λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και η απόφαση που είχε ληφθεί έκανε λόγο για αναβολή των δραστηριοτήτων της Λίγκας.

Σήμερα όμως αποφασίστηκε η οριστική διακοπή με ψήφους 14-0, απόφαση η οποία όμως δεν γίνεται αν προχωρήσει εάν δεν συμφωνήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Μόνο ο Υφυπουργός Αθλητισμού μπορεί βάσει καταστατικού να αποφασίσει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και για αυτό ο ΕΣΑΚΕ βρίσκεται ήδη σε επαφή με την Πολιτεία.  

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια και τα δεδουλευμένα των παικτών, ενώ άγνωστο παραμένει για την ώρα πώς θα επικυρωθεί η τελική κατάταξη.

Ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών ανέφεραν πως εφόσον αποφασιστεί η οριστική διακοπή, κάτι που ήδη έχει γίνει για παράδειγμα στις Λίγκες της Λιθουανίας, του Βελγίου και της Ουκρανίας, τότε θα διατηρηθεί η βαθμολογία όπως είναι, δηλαδή με πρώτο και πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά τις ομάδες που θα υποβιβάζονταν, είναι πολύ πιθανό να μην πέσει κανείς και να γίνει αναδιάρθρωση η οποία θα… γλιτώσει τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Άρη που βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, συμφωνήθηκε ότι το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί, ωστόσο ζητήθηκε να υπάρχει ακριβής ενημέρωση σχετικά με το πώς θα αποφασιστεί η διακοπή και τι θα σημαίνει αυτό στην τελική κατάταξη και την επικύρωση της βαθμολογίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags