Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Συνέντευξη του Νίκου Λινάρδου στο sportdog.gr για όλα όσα θέματα του μπάσκετ ενδιαφέρουν!
| 2020-04-05 11:30:00

"Οβίδα" για Ευρωλίγκα: "Στην Ελλάδα τα ματς, λιγότερα κρούσματα - Χωρίς λεφτά, κανένα αρνητικό"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Οβίδα" για Ευρωλίγκα: "Στην Ελλάδα τα ματς, λιγότερα κρούσματα - Χωρίς λεφτά, κανένα αρνητικό"

Ολυμπιακός - ΠαναθηναϊκόςΛύσεις για να συνεχιστεί η σεζόν αναζητά η Ευρωλίγκα, όταν και εφόσον επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες σε περίπτωση αισθητής ύφεσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως. Όπως αποκάλυψε ισπανική εφημερίδα, η διοργανώτρια αρχή κάνει σκέψεις για ένα τουρνουά σε μία πόλη, ώστε να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος χωρίς πολλά ταξίδια και μετακινήσεις.

Σε περίπτωση που προχωρήσει αυτό το σχέδιο φαβορί είναι η Αθήνα, με την μπασκετική δραστηριότητα να συνεχίζεται σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Στο τραπέζι ωστόσο έχουν τεθεί και άλλες πόλεις, όπως Κωνσταντινούπολη, Μόσχα, ενώ η Κολωνία που θα φιλοξενούσε το Final Four, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες σε αυτή τη φάση, καθώς η Lanxess Arena δεν είναι μια... παραδοσιακή έδρα του θεσμού.

Την πιθανότητα να δούμε τη διοργάνωση να μεταφέρεται στην ελληνική πρωτεύουσα κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στο sportdog o Νίκος Λινάρδος. «Πιστεύω ότι μπασκετικά για την Ελλάδα θα είναι ό,τι καλύτερο, μετά τη λαίλαπα αυτή που μας έχει... αφανίσει. Το να μαζέψεις εντός των συνόρων, στα δύο αυτά γήπεδα, τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα, μόνο καλό θα κάνει για το ελληνικό μπάσκετ. Αρκεί βέβαια, να μην έχει οικονομική επιβάρυνση η χώρα, η οποία έτσι και αλλιώς βιώνει δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης. Δεν αμφισβητώ όμως ότι είναι θετική μία τέτοια εξέλιξη. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αρνητικό», αναφέρει ο έμπειρος προπονητής και μπασκετικός αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Νίκο Λινάρδο οι εναλλακτικές που συζητιούνται πέραν της Αθήνας δεν είναι τόσο συμφέρουσες. «Με βάση το ζήτημα υγείας που τίθεται, λόγω ότι η Ελλάδα δεν έχει τόσο πολλά κρούσματα η Αθήνα είναι ξεκάθαρα η ιδανικότερη περίπτωση. Η χώρα μας είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την Τουρκία».

Η πανδημία έχει κοστίσει οικονομικά σε όλο το αθλητικό στερέωμα. Είναι λογικό λοιπόν να επηρεάζει τις όλες τις δομές του αθλητισμού. Ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Πανιωνίου περιγράφει αυτήν τη δυσμενή κατάσταση.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα για τις Υποδομές και όλες τις δουλειές που έχουν σχέση με τα παιδιά. Τα πάντα έχουν σταματήσει. Προπονήσεις δεν γίνονται και δεν υπάρχουν έσοδα. Τα παιδιά μένουν χωρίς να γυμναστούν. Θα χαθούν δύο μήνες σίγουρα. Ενδεχομένως να έχουμε και τρίτο μήνα χαμένο, τον Μάιο. Τα παιδιά λαχταρούν να παίξουν και συν τοις άλλοις έχουν πριμοδότηση στις σχόλες τους με τη συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα αγκάθι. Προετοιμάζεις τους παίκτες για το Final 4 και έτσι ξαφνικά όλα μένουν στον αέρα», καταλήγει ο Νίκος Λινάρδος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σενάριο για τεράστια επιστροφή στον Ολυμπιακό - Το ξέρει ο Σπανούλης; Θα "τρελαθούν" οι οπαδοί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags