Facebook Pixel Ολυμπιακός - Χασάν Μάρτιν: Τρέλα Σούμποτιτς για Μάρτιν!
| 2020-04-08 20:30:00

Τρέλα Σούμποτιτς για Μάρτιν! "Φοβερός για Ολυμπιακό - Κορυφαίος με Χάινς - Δεν είναι Μιλουτίνοφ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρέλα Σούμποτιτς για Μάρτιν! "Φοβερός για Ολυμπιακό - Κορυφαίος με Χάινς - Δεν είναι Μιλουτίνοφ"

Ολυμπιακός - Χασάν Μάρτιν: Τον Χασάν Μάρτιν παρακολουθεί ο Ολυμπιακός. Ο 24χρονος Αμερικανός σέντερ βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν υπάρξει επαφές.

Ο μεταγραφικός στόχος των Ερυθρόλευκων αγωνίζεται στη Μπούντουτσνοστ, στην οποία τον έφερε ένας γνωστός της ελληνικής, μπασκετικής πραγματικότητας. Για την ακρίβεια αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του Λευτέρη Σούμποτιτς στην ομάδα του Μαυροβουνίου, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Eλληνοσλοβένο προπονητή, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον παίκτη. Το δυνατό του στοιχείο είναι το πικ εν ρολ, ενώ η έφεση του στην τάπα είναι ένας τομέας για το οποίο θα τον λατρέψουν οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά. 

Παράλληλα ο Σούμποτιτς κλήθηκε να σχολιάσει τις επιπτώσεις που αναμένεται να φέρει η πανδημία του κορωνοϊού (και) στο μπάσκετ, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να ολοκληρώσει την προπονητική του καριέρα.

Ποιες εντυπώσεις έχετε αποκομίσει από τον Χασάν Μάρτιν;

«Είναι φοβερός χαρακτήρας και επαγγελματίας. Δεν έχει καμία σχέση με ξένους που αρέσκονται να ξενυχτούν. Υπακούει και είναι υπεύθυνος. Στο παιχνίδι του είναι φοβερός στα πικ εν ρολ. Πολύ δυνατός παίκτης. Μαζί με τον Κάιλ Χάινς είναι ο καλύτερος σέντερ φορ στην Ευρώπη».

Αναφερθήκατε στον Χάινς, το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι ένα στοιχείο που τους ενώνει είναι το άλμα....

«Έχει απίθανο άλμα και διαθέτει φοβερή έφεση για τάπες. Βοηθά πολύ στη δεύτερη γραμμή της άμυνας».

Μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο της Ευρωλίγκα;

«Τον βοήθησε πολύ φέτος η συμμετοχή του στην Αδριατική Λίγκα, μετά το γερμανικό πρωτάθλημα. Πήρε ευκαιρίες και είναι έτοιμος για Ευρωλίγκα. Στις αλλαγές στην άμυνα μπορεί να μαρκάρει και κοντό παίκτη, γιατί έχει γρήγορα πόδια. Είναι ένα μοντέρνο τεσσαροπεντάρι».

Ως αντικαταστάτης του Μιλουτίνοφ, αφού όλα δείχνουν πως θα φύγει, μπορεί να καλύψει το κενό του;

«Δεν έχουν καμία σχέση. Ο Μάρτιν έχει και ντρίπλα. Μπορεί να περάσει παίκτη στο ένας εναντίον ενός, γιατί είναι πολύ γρήγορο το πρώτο βήμα του. Ο Μιλουτίνοφ παίζει περισσότερο κοντά και με πρόσωπο στο καλάθι. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους δύο παίκτες».

Ποιες λύσεις μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό;

«Εξαρτάται τι θέλει ο Μπαρτζώκας. Πιστεύω όμως, ότι θα προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Γιατί προσαρμόστηκε στην Αδριατική Λίγκα. Στην αρχή σε κάποια φιλικά είχε κάποια σκαμπανεβάσματα. Μετά όμως αφομοίωσε γρήγορα το παιχνίδι».

Από τη στιγμή που έχει έφεση στην τάπα πρέπει να είναι ιδιαίτερα θεαματικός και να έχει χτίσει σχέση με το κοινό. Είναι έτσι τα πράγματα;

«Βέβαια! Τον αγαπάνε πάρα πολύ στο Μαυροβούνιο. Υπάρχουν συνέχεια άρθρα για αυτόν. Στον Τύπο αναφέρθηκε η είδηση, ότι ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός και πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μείνει στη Μπούντουτσνοστ».

Ας μεταφερθούμε λίγο στα της επικαιρότητας. Πώς πιστεύετε, ότι θα επηρεάσει η πανδημία του κορωνοϊού το χώρο του μπάσκετ;

«Υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν θα επηρεαστούν στον ίδιο βαθμό. Για παράδειγμα η Ολίμπια Λουμπλιάνα είναι πολύ καλά τώρα. Συγχωνεύτηκε με την Τσεντεβίτα. Έχει λεφτά και σπόνσορες. Ο αθλητισμός ολόκληρος θα επηρεαστεί. Αν δεν υπάρχει παραγωγή, δεν θα υπάρξουν πωλήσεις, άρα δεν θα υπάρχουν λεφτά, για να επενδυθούν στις ομάδες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες όπως η Παρτιζάν που πάντα έχουν καλό μπάτζετ. Βοηθά και το κράτος. Οι υπόλοιπες ομάδες, από 5-6η θέση και μετά θα έχουν θέμα. Οι μεγαλύτερες ομάδες έχουν περισσότερο κόσμο να στηρίξει και μεγαλύτερα γήπεδα να τους υποδεχτεί».

Η Ελλάδα σας λείπει καθόλου;

«Πάρα πολύ. Καθημερινά έχω επαφές με φίλους. Παρακολουθώ τα πάντα. Ειδήσεις και αθλητικά. Ξέρω, ότι υπάρχει lockdown. Στην πατρίδα μου τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, γιατί δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα».

Σας έκανε εντύπωση η απουσία του Ολυμπιακού φέτος από τη Basket League;

«Δεν γίνεται να μη συμμετέχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Χάνεται το ενδιαφέρον. Δεν έχει τον ίδιο παλμό. Δεν μου αρέσει καθόλου που δεν πρωταγωνιστούν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες ανέπτυξαν το μπάσκετ στην Ελλάδα τη δεκαετία του '80. Ειδικά ο Άρης με την πορεία του στην Ευρώπη».

Μήπως ο κορωνοϊός είναι μία ευκαιρία για να εξισορροπιστούν τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ και να αποκτήσει τη χαμένη δυναμική του;

«Μπορεί! Είναι ευκαιρία συσπείρωσης και να δούνε οι άνθρωποι του μπάσκετ τα πράγματα με άλλο μάτι».

Στην Ελλάδα θέλετε να επιστρέψετε και να δουλέψετε;

«Είμαι 25 χρόνια προπονητής και βλέπω άλλα 3-4 χρόνια να ασχολούμαι. Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω και να τελειώσω την καριέρα μου στην Ελλάδα».

Γιατί το λέτε αυτό; Έχετε μπροστά σας αρκετά χρόνια προπονητικής...

«Όσο έχω όρεξη να πηγαίνω στην προπόνηση και στο γήπεδο και όσο βλέπω όλη τη μέρα μπάσκετ στην τηλεόραση τόσο θα ασχολούμαι. Μόλις αισθανθώ, ότι βαριέμαι, δεν θα κάτσω να κοροϊδεύω τον εαυτό μου».

Υπήρχαν κρούσεις από ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια;

«Είχα κρούσεις, αλλά για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν σε συμφωνία».

Ποιες ομάδες σας προσέγγισαν;

«Ήταν ο Άρης. Πριν δύο χρόνια έδειξε ενδιαφέρον ο Ηρακλής. Παλαιότερα ήταν ο Κολοσσός και η ΑΕΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε: Απόφαση στο λιμάνι για Σπανούλη - Τον "τρώει" ο Μπαρτζώκας; - Θα τρελαθούν οι Ολυμπιακοί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags