Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σούπερ ανάλυση από τον Τόλη Κοτζιά σε συνέντευξή του στο sportdog για τις εξελίξεις στους δυο μεγάλους
| 2020-04-12 15:25:00

Τρομερός Κοτζιάς στο sportdog: "Σάρας στον ΠΑΟ - Εκεί βλέπω τον Σλούκα - Σταματάει ο Ζοτς"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τρομερός Κοτζιάς στο sportdog: "Σάρας στον ΠΑΟ - Εκεί βλέπω τον Σλούκα - Σταματάει ο Ζοτς"!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σούπερ ανάλυση από τον Τόλη Κοτζιά σε συνέντευξή του στο sportdog για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά και στους δυο μεγάλους τού ελληνικού πρωταθήματος.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των αιώνιων, στο νέο προπονητή των Πράσινων αλλά και στο ενδεχόμενο επιστροφής τού Κώστα Σλούκα στους Πειραιώτες.

Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα όσα είπε ο Τ. Κοτζιάς στο sportdog, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια...

"Αυτά ισχύουν στην Ευρωλίγκα - Δύο ή τρεις καλούς παίκτες με τα λεφτά του Φριντέτ"

"Το θέμα τής Ευρωλίγκας είναι οικονομικό, μόνο για τα λεφτά είναι η πρεμούρα που έχουν για το αν θα συνεχιστεί. Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το οικονομικό καθεστώς, αλλά μπάσκετ για φέτος δεν θα πρέπει να παιχτεί πουθενά. Η ΦΙΜΠΑ για ολόκληρα χρόνια ήταν αναχρονιστική, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει καλύτερη εικόνα και η κίνηση να μεταφέρει το Τσάμπιονς Λιγκ στα τέλη του Σεπτέμβρη είναι μια καλή επιλογή. Έδειξε έναν δρόμο, μπάσκετ δεν υπάρχει για φέτος. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, κάθονται στο σπίτι και φροντίζουν τον εαυτό τους. Δεν μπορεί να παιχτεί μπάσκετ σε αυτές τις συνθήκες", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Πώς περιμένεις να είναι η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, εκκινώντας από το θέμα τού Τζίμερ Φριντέντ που έχει ετήσιο κάσε 1,8 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο;
"Τα μυαλά έχουν αλλάξει και το 1,8 εκατ. ευρώ που παίρνει ο Φριντέτ είναι πολλά λεφτά. Με αυτά τα χρήματα μπορεί να πάρει δύο ή και τρεις καλούς παίκτες. Αλλά το θέμα είναι το πώς θα φύγει, αφού έχει κλειστό συμβόλαιο. Υπάρχουν κι άλλα υψηλά συμβόλαια στην ομάδα. Θα τα κρατήσει ίδια ο Παναθηναϊκός; Θα περάσει η πρόταση της Μακάμπι για τα κλειστά συμβόλαια και τη δυνατότητα να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευσή τους;". 

"Ταμάμ για Παναθηναϊκό ο Σάρας - Να φύγουν όλοι οι ξένοι"

Στο θέμα με το νέο προπονητή τι βλέπεις; Όλο και πιο έντονα υπάρχει το όνομα του Βόβορα στο ρεπορτάζ.
"Αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό είναι ο Γιασικεβίτσιους. Ένας προπονητής, δηλαδή, που είναι ταμάμ για τους Πράσινους, ειδικά σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Για να φτιάξει μια ομάδα που θα γονατίζει τον αντίπαλο με όχι μεγάλο μπάτζετ, όπως έδειξε και στη Ζαλγκίρις. Δίνεις, δηλαδή, γη και ύδωρ για να φέρεις τον Σάρας. Αν δεν τον φέρεις, ο Βόβορας είναι μια ok λύση. Από το να πάρει Τρινκέρι, Περάσοβιτς ή Σάσα Ομπράντοβιτς, μάλλον είναι καλύτερο να αρχίσει τη σεζόν με κάποιον που ξέρει. Άλλωστε μετά την εμπειρία με τον ιο τα οικονομικά θα πέσουν κι άλλο, άρα δεν θα είναι μονόδρομος για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να βρεθούν στo Final4".

Στο κομμάτι "μένουν-φεύγουν" των παικτών, τι βλέπεις;
"Από τον Παναθηναϊκό είναι όλοι οι ξένοι για να φύγουν, πλην του Τόμας. Ράις, Τζόνσον, Γουάιλι, Μπέντιλ, όλοι εκτός του Τόμας. Ο Παναθηναϊκός πριν από τον ιο ήταν σε επαφές με δύο παίκτες από την Ευρωλίγκα αλλά η κατάσταση που βιώνουμε φρέναρε τις επαφές. Ίσως αποκτήσει ένα μπακ-απ Έλληνα γκαρντ, αλλά ο κορμός είναι ήδη πολύ καλός, Χρειάζονται φέτος το καλοκαίρι πιο προσεκτικές κινήσεις στους ξένους. Και να πάρει τον Γιεκίρι της Βιλερμπάν δίπλα από τον Παπαγιάννη. Αυτός είναι καλός παίκτης και μπορεί να τον πάρει ο Παναθηναϊκός".

"Δεν θα πάρει αντι-Μιλουτίνοφ - Αυτό λέει το περιβάλλον του Σλούκα"

Σλούκας και επιστροφή στον Ολυμπιακό;
"Ο Ολυμπιακός πήρε τον Χασάν Μάρτιν αλλά όλο το βάρος είναι να πάρει τον Σλούκα. Από ο,τι ακούγεται από το περιβάλλον του παίκτη, θεωρεί ότι στην Τουρκία έχει κάνει τον κύκλο του. Ο Ζοτς από ο,τι λέγεται θα σταματήσει για έναν χρόνο, οπότε αν ισχύσουν όλα αυτά οι πιθανότητες φέτος είναι περισσότερες από ποτέ για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Αλλά πάντα σε τόσο μεγάλες μεταγραφές είμαστε επιφυλακτικοί και κρατάμε μικρό καλάθι".

Ευρύτερα πώς περιμένεις την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό;
"Βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό γιατί έχει προπονητή, που έκανε καλές επιλογές ξένων και μάλιστα δύο από αυτούς αναμένεται να συνεχίσουν. Πήρε τον Χασάν Μάρτιν και έχει και τον Έλις, θέλει έναν ακόμα ψηλό δεδομένου ότι δεν θα πάρει ακριβώς κάποιον αντι-Μιλουτίνοφ. Ο Λαρεντζάκης θα δυναμώσει τον ελληνικό κορμό, είναι παιδί με τεράστια όρεξη για μπάσκετ και ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του Ολυμπιακού, είναι σκληρός κ.λπ. Από ο,τι ακούγεται οι Αγγελόπουλοι είναι πάλι σε καλή κατάσταση, αλλά ευρύτερα οι ελληνικές ομάδες είναι σε ρόλο φτωχού συγγενή".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώην Ολυμπιακός υπογράφει στον ΠΑΟ; Κάποτε έριξε χυλόπιτα στους Πράσινους για να πιάσει Λιμάνι!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags