Facebook Pixel Βαγγέλης Μάντζαρης - Παναθηναϊκός: Ατάκες-φωτιά για Μάντζαρη! "Δεν είναι Παππάς"
| 2020-04-20 22:30:00

Ατάκες-φωτιά για Μάντζαρη! "Δεν είναι Παππάς - Στον ΠΑΟ λόγω Ολυμπιακού - Πού ήταν με ΑΕΚ;"

του Pick n' Scroll
Ατάκες-φωτιά για Μάντζαρη! "Δεν είναι Παππάς - Στον ΠΑΟ λόγω Ολυμπιακού - Πού ήταν με ΑΕΚ;"

Βαγγέλης Μάντζαρης - Παναθηναϊκός: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είδε τον χρόνο συμμετοχής του στον Ολυμπιακό να μειώνεται κάθε χρόνο με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά, που του στέρησε και τη θέση του στην Εθνική, την οποία και διατήρησε τελικώς από το… παράθυρο και τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα. Η φετινή σεζόν βρήκε τον διεθνή γκαρντ στο «παγωμένο» Καζάν σε μία προσπάθεια να κάνει restart στην καριέρα του στο πλάι του Πρίφτη, του Καϊμακόγλου και του πρώην γκαρντ του Απόλλωνα (και αδερφού του σταρ του ΝΒΑ) Μακ Κόλουμ.

Αυτή η μετακόμηση δεν κράτησε πολύ και τον περασμένο Δεκέμβριο επέστρεψε στην Ελλάδα και βρήκε τη γη της Επαγγελίας στον Προμηθέα. Μόλις 50 μέρες στην Πάτρα και 14 αγώνες με τη φανέλα του αχαϊκού συλλόγου ήταν ικανοί για να επαναφέρουν τον Βαγγέλη Μάντζαρη στο Ελληνικό μπασκετικό προσκήνιο. Ο λόγος; Εκεί συνάντησε τις ιδανικότερες συνθήκες να ασχοληθεί με το μπάσκετ και μόνο αυτό. Όπως αναφέρει μάλιστα ο Πατρινός δημοσιογράφος, Ηλίας Μάτσας η διακοπή των διοργανώσεων λόγω κορωνοϊού στάθηκε τροχοπέδη στην ανοδική πορεία του 29χρονο γκαρντ. «Ο Προμηθέας θα έδινε ακόμα σημαντικότερους αγώνες, ειδικά στην οχτάδα της Ευρώπης και ο διεθνής γκάρντ θα παγίωνε την επιστροφή του στους κορυφαίους», τονίζει στο Sportdog.

Η ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, ο Προμηθέας του έδωσε το εισιτήριο του Βαγγέλη Μάντζαρη για την Ευρωπαϊκή ελίτ, στην τελευταία του ευκαιρία να επιστρέψει στο κορυφαίο προσκήνιο. Μπορεί όμως ο παίκτης να ανταποκριθεί σε αυτό; Διαβάστε τη συνέντευξη του ρεπόρτερ από την Αχαΐα.

Πως ήταν η επιστροφή του Μάντζαρη στα πάτρια για να φορέσει τη φανέλα του Προμηθέα;

«Ο Μάντζαρης πατώντας σε ελληνικό χώρο είδε, ότι έχει ξανά την ανάλογη προσοχή και συνειδητοποίησε, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά από την Εθνική και μετά. Κάπως ταρακουνήθηκε. Δούλεψε με έναν προπονητή, ο οποίος τον εμπιστεύεται πάρα πολύ. Γενικά είναι καλός στο να ανασταίνει παίκτες, είτε είναι Αμερικάνοι είτε Έλληνες. Οπότε βρήκε ξανά τον εαυτό του. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 27 λεπτά μέσω όρο σε 6 αγώνες στην Ελληνική Α1, με 10,5 πόντους (πρώτη φορά διψήφιο στην καριέρα του!), 5.3 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και 36% στο τρίποντο, την ώρα που σε ισάριθμους αγώνες στο EuroCup o 30χρονος (είχε γενέθλια Μεγάλη Πέμπτη) γκαρντ σε 26,8 λεπτά είχε 5.8 πόντους, 4.8 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Αυτό το μικρό αλλά γεμάτο κρίσιμους αγώνες διάστημα ήταν όπως αποδείχθηκε, το εισιτήριο του Βαγγέλη Μάντζαρη για την ευρωπαϊκή ελίτ, στην τελευταία του ευκαιρία να επιστρέψει στο κορυφαίο προσκήνιο. Η διακοπή των διοργανώσεων του έκανε ίσως κακό καθώς ο Προμηθέας θα έδινε ακόμα σημαντικότερους αγώνες, ειδικά στην οχτάδα της Ευρώπης και ο διεθνής γκάρντ θα παγίωνε την επιστροφή του στους κορυφαίους».

Πόσο βοήθησε στη βελτίωσή του ο Γιατράς;

«Ο Μάκης Γιατράς κυνήγησε μανιωδώς την έλευση του στον Προμηθέα. Ο Έλληνας τεχνικός βρήκε τα ήρεμα και έμπειρα «χέρια» που του έλειπαν για να δέσει το… γλυκό, και ο διεθνής γκαρντ βρήκε έναν προπονητή που τον πίστεψε και του έβγαλε τον παλιό καλό του εαυτό. Ο Πατρινός τεχνικός παρότι οι… φερόμενοι ως γνώστες του αθλήματος λάτρευαν να τον αποκαλούν ταβερνιάρη, έχει αποδείξει ότι μπορεί να εμπνέει τους παίχτες του, βγάζοντας τους τον καλύτερό τους εαυτό, αναδεικνύοντας ήδη ταλαντούχους Αμερικάνους, (Οκτάβιους Έλις, στον Ολυμπιακό και την Ευρωλίγκα, Μακένζι Μουρ, EuroCup) αλλά έχοντας βγάλει και μία… επτάδα διεθνών, που επέστρεψαν ή πρωτοαγωνίστηκαν με τα γαλανόλευκα (Γκίκας, Σλαούστρος, Κασελάκης, Κατσίβελης, Τσαϊρέλης, Μάντζαρης, Αγραβάνης, ενώ του… ξέφυγε για άλλους λόγους ο Μαυροκεφαλίδης). Ο Γιατράς μπορεί και παίρνει από τον κάθε παίκτη του το 100%. Από αυτόν που δεν μπορεί να πάρει τον διώχνει. Αν έχετε προσέξει έφυγε ο Έβανς, ο οποίος κατά την άποψή μου είναι από τους καλύτερους σέντερ του ελληνικού πρωταθλήματος παίζοντας στη Λήμνο. Ο Γιατράς τον καθάρισε σε δύο εβδομάδες, όχι γιατί δεν του ταίριαζε ή ήταν απείθαρχος. Κατάλαβε, ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι με αυτόν τον παίκτη».

Μπορεί να ανταποκριθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας ο Μάντζαρης;

«Ο Μάντζαρης δεν ένιωσε βασιλιάς στο χωριό στην Πάτρα. Ούτε έγινε ξαφνικά δουλευταράς ούτε πείσμωσε τόσο, ούτε δήλωσε έτοιμος για το τοπ επίπεδο. Απέδειξε με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ότι είναι στο τοπ επίπεδο, αλλά με τον τρόπο που δουλεύει δείχνει, ότι είναι συμπληρωματική λύση».

Πού χρειάζεται βελτίωση;

«Τα γκαρντ στην Ευρωλίγκα δουλεύουν πολύ στα πόδια. Εκεί πρέπει να βελτιωθεί. Ο Μάντζαρης έχει το θετικό της αναλογίας των ασίστ με τα λάθη και τα κλεψίματα. Αυτό μετρά πολύ στη διοργάνωση. Για να κρατηθείς σε αυτό το επίπεδο όμως πρέπει να δουλέψεις πολύ με τα πόδια. Το μυαλό το έχει».

Μπορεί να αντικαταστήσει τον Νίκο Παππά σε περίπτωση φυγής του από τον Παναθηναϊκό;

«Εξαρτάται. Στο σημαντικότερο ματς στην ιστορία του Προμηθέα, στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο Μάντζαρης δεν πρόσφερε αυτά που όλοι περίμεναν από αυτόν. Οι επικριτές του έχουν να προτάξουν ως επιχείρημα, ότι είχε 1/3 σουτ, 0/2 βολές, 3 πόντους, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 13 λεπτά συμμετοχής, όταν η ομάδα της Πάτρας δεδομένα χρειαζόταν την βοήθεια και την εμπειρία του! Τον Μάντζαρη λοιπόν ο Προμηθέας τον πήρε για αυτά τα παιχνίδια και δεν ήταν εκεί. Ένας προπονητής από τον Μάντζαρη μπορεί να βγάλει πολλά πράγματα, όπως το να του κρατά τα δύο γκαρντ σε τρομερή εγρήγορση. Γιατί ο ενδέκατος και ο δωδέκατος παίκτης έχει πολύ σημαντικό ρόλο σε μία ομάδα ενός πολύ καλά οργανωμένου προπονητή. Αυτό που κάνει ο Παππάς δεν μπορεί να το κάνει ο Μάντζαρης. Δεν μπορεί να γυρίσει μόνος του ένα παιχνίδι, ούτε να δώσει πέντε παραγωγικά λεπτά. Ο Μάντζαρης χρησιμοποιείται επικοινωνιακά λόγω Ολυμπιακού. Βρήκε τον εαυτό του στην Πάτρα, αλλά πρέπει να καλύψει μεγάλη διαφορά για να ανταποκριθεί στο επίπεδο του Παναθηναϊκού».

Τί κρατάμε ως επιμύθιο;

«Το ταλέντο του Βαγγέλη Μάντζαρη είναι δεδομένο, όπως και οι δουλειές που μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Γιατράς κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί στο έπακρο να αναδείξει τον Μάντζαρη πρωταγωνιστή και μία πολύτιμη μονάδα στο καλοκουρδισμένο, αλλά άνευ πιέσεων και άγχους, σύνολο του Προμηθέα. Το ζητούμενο είναι αν ο ίδιος ο διεθνής παίχτης επέστρεψε και στους ρυθμούς δουλειάς που επιβάλει αυτό το επίπεδο, για να γυρίσει με καταλυτικό ρόλο στην Ευρωλίγκα και όχι με συμπληρωματικό, που δεδομένα μίνιμουμ αξίζει και μπορεί να έχει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παίκτη-έκπληξη θέλει ο ΠΑΟ - Τον "έκοψε ο Πεδουλάκης και… απογειώθηκε – "Πάτησε" τον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags