Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάικλ Τζόρνταν: Παραλίγο να φέρει συμπαίκτη του από τους Μπουλς το 1996!
| 2020-04-21 15:40:00

Η βόμβα που δεν έσκασε - Κοντά σε συμπαίκτη του Τζόρνταν η ΑΕΚ - Ιστορική αποκάλυψη στο sportdog!

του Pick n' Scroll
Η βόμβα που δεν έσκασε - Κοντά σε συμπαίκτη του Τζόρνταν η ΑΕΚ - Ιστορική αποκάλυψη στο sportdog!

ΑΕΚ - Μάικλ Τζόρνταν: Είναι ο Θεός του μπάσκετ και όλος ο κόσμος, απολύτως λογικά, βλέπει το «Last Dance». Το ντοκιμαντέρ είναι στον αέρα εδώ και λίγες μέρες και ήδη έχει σπάσει τα κοντέρ.

Στην Ελλάδα αρκετοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι κάποιοι παίκτες από την ομάδα των Μπουλς της σεζόν 1997-1998 είχαν παίξει στη χώρα μας. Τότε τα λεφτά ήταν πολλά και ερχόντουσαν σούπερ ξένοι στα μέρη μας, ακόμη και στις πιο μικρές ομάδες. Όχι όπως τώρα.

Τότε, λοιπόν, οι Μπουλς είχαν τον Ντέιβιντ Βον και τον Ντίκι Σίμπκινς, δύο παίκτες που είχαν πατήσει το ελληνικό έδαφος. Ο Βον είχε αγωνιστεί δύο διαφορετικές περιόδους με την Νήαρ Ηστ, ενώ είχε πάει και στη Λάρισα για λογαριασμό της Ολύμπιας.

Ο Σίμπκινς από την πλευρά του αμέσως μετά τους Μπουλς είχε έρθει για πολλά λεφτά στον Μακεδονικό του αείμνηστου Κώστα Μεσάικου, που τότε δαπανούσε τεράστια ποσά για την ομάδα του. Μετά ο Σίμπκινς έπαιξε και στο Μαρούσι, μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη.

Εκείνο, όμως, που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι ένας παίκτης της θρυλικής ομάδας των Μπουλς είχε φτάσει πολύ κοντά στην ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Σκότι Μπαρέλ, τον τύπο, ο οποίος στο πρώτο επεισόδιο του «Last Dance» πάει να αστειευτεί στον πάγκο με τον Τζόρνταν και ο τελευταίος τον αγνοεί περιπαικτικά.

Ο Μπαρέλ είχε φτάσει μάλιστα δύο φορές κοντά στην ΑΕΚ. Πρώτα τη σεζόν 1998-1999 και ενώ υπήρχε λοκ-άουτ στο ΝΒΑ. Η Ένωση ήθελε να αντικαταστήσει τον ταλαντούχο, Ρούμπεν Πάτερσον, αλλά ο Μπαρέλ προτίμησε την τελευταία στιγμή να μείνει στις ΗΠΑ, περιμένοντας την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Και η δεύτερη ήταν το καλοκαίρι του 1999 με προπονητή τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Μάλιστα, τότε ο βοηθός του Ιβκοβιτς, Φώτης Κατσικάρης, είχε συναντηθεί με τον Μπαρέλ στη Γιούτα, χωρίς, όμως, να μπορέσει να τον πείσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο παιχταράς από ΝΒΑ που κάνουν ουρά οι ελληνικές ομάδες - Έρχεται το καλοκαίρι στην Αθήνα;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags