Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Άλεξ Αντετοκούνμπο: Καλύτερος του Γιάννη - Μόνο στον ΠΑΟ από Ελλάδα!
Μπάσκετ
| 2020-05-11 20:36:00

Χαμός με τη "βόμβα" Άλεξ Αντετοκούνμπο - Καλύτερος του Γιάννη - Μόνο στον ΠΑΟ από Ελλάδα!

του Pick n' Scroll
Χαμός με τη "βόμβα" Άλεξ Αντετοκούνμπο - Καλύτερος του Γιάννη - Μόνο στον ΠΑΟ από Ελλάδα!

Παναθηναϊκός - Άλεξ Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα δεν έχει πολλά ταλέντα. Εχει λίγα, αλλά σπουδαία. Ένα εξ αυτών είναι ο Αλεξ Αντετοκούνμπο, ο μικρότερος από τα αδέρφια της οικογένειας. Ο Αλεξ έριξε τη βόμβα του, αφού είπε ότι τελειώνοντας το high-school δεν σκοπεύει να πάει σε κολλέγιο. Θέλει να έρθει στην Ευρώπη και να ετοιμαστεί για το ντραφτ του ΝΒΑ. 

«Εξετάζω τις προοπτικές μου, χαίρομαι που έχω τόσες επιλογές για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Αμερική, αλλά έχω αποφασίσει να παίξω στην Ευρώπη. Θέλω να γίνω επαγγελματίας πιο γρήγορα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ευρώπη, γνωρίζω τα δεδομένα εκεί και πιστεύω πως το καλύτερο για μένα είναι να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Θα κληθώ να προπονούμαι και να παίζω από τώρα με άνδρες, θα μπω από νωρίς σε μια απαιτητική κατάσταση πίεσης και ανταγωνισμού και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα εξελιχθώ σε όλα τα επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξ Αντετοκούνμπο και συνέχισε: 

«Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και ξέρω πολύ καλά πόσος χώρος υπάρχει για μένα να βελτιωθώ μπασκετικά σε όλα τα επίπεδα. Είμαι σίγουρος πως η απόφασή μου να υπογράψω την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη είναι μακράν η καλύτερη και η πιο ευεργετική επιλογή. Θα με βοηθήσει σημαντικά και πολύπλευρα στο πλάνο μου να προετοιμαστώ πιο σωστά και ολοκληρωμένα, ώστε όταν νιώσω έτοιμος να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα μου, να παίξω στο ΝΒΑ». 

Και αυτό που ρωτάνε όλοι μετά από τις συγκεκριμένες δηλώσεις, είναι σε ποια ομάδα θα παίξει ο μικρός. Κατ’ αρχάς πολλοί λένε ότι αναλογικά είναι καλύτερος από τον Γιάννη. Ότι σε αυτή την ηλικία είναι πολύ πιο έτοιμος από ό,τι ήταν ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Τον Αλεξ Αντετοκούνμπο τον είχε σε κάποιες προπονήσεις ο Παναθηναϊκός. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που καινοτομεί, δεν αποκλείεται να τον καλέσει κοντά του και να του δώσει τον χρόνο που θέλει, βασικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι άλλωστε απίθανο κάποια ομάδα της Ευρωλίγκας να τον πάρει και να του τάξει χρόνο στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός αντίθετα δεν μπορεί. Γιατί στην Ευρωλίγκα δεν έχει χώρο, ενώ στην Ελλάδα παίζει στην Α2 και ο Αντετοκούνμπο προφανώς θα θέλει πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Άλλη ελληνική ομάδα δεν φαίνεται να υπάρχει εκτός αν γίνει κάποια έκπληξη με Προμηθέα ή Περιστέρι.

Από κει και πέρα, η αγορά της Ισπανίας συγκεντρώνει πιθανότητες. Η πλευρά του παίκτη άλλωστε έχει πολύ καλές επαφές με ομάδες της εν λόγω χώρας και κάτι μπορεί να γίνει εκεί. Αλλωστε για όσους δεν θυμούνται, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήγε στο ΝΒΑ μέσω της ισπανικής Σαραγόσα.

Ποια ισπανική ομάδα από τις όχι μεγάλες δεν θα ήθελε έναν τέτοιο παίκτη σαν τον Αλεξ στο ρόστερ της; Ολες.

Μέχρι το τέλος του μήνα, θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδας, που συν τοις άλλοις κουβαλάει ένα πολύ μεγάλο όνομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με αυτόν υπογράφει ο Γιαννακόπουλος μέσα στην πανδημία και κλείνει στόματα - Διέρρευσε το όνομα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags