Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Καλά κάνει ο Ολυμπιακός με Καλάθη - Είναι παικτάρα αλλά εγώ προτιμώ τον..."!
Μπάσκετ
| 2020-05-15 22:58:00

Φοβερός Ελληνιάδης: "Καλά κάνει ο Ολυμπιακός με Καλάθη - Είναι παικτάρα αλλά εγώ προτιμώ τον..."!

του Pick n' Scroll
Φοβερός Ελληνιάδης: "Καλά κάνει ο Ολυμπιακός με Καλάθη - Είναι παικτάρα αλλά εγώ προτιμώ τον..."!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τις προσπάθειες επιστροφής του Ολυμπιακού και της Ευρωλίγκα στην κανονικότητα σχολίασε ο Σταύρος Ελληνιάδης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog όπου αναφέρθηκε και στα σενάρια “αρπαγής” του Καλάθη, ενώ κλήθηκε να απαντήσει αν προτιμά τον παίκτη του Παναθηναϊκού στην ομάδα του Πειραιά ή τον Σλούκα. 

Πώς μπορούν να επιστρέψουν οι ομάδες στην κανονικότητα μετά την αποχή που προκάλεσαν τα μέτρα εξαιτίας του κορωνοϊού;

«Προσωπικά είναι δύσκολη η επιστροφή στις προπονήσεις. Δεν βλέπω τρόπο να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση φέτος. Οι Αμερικανοί έχουν φύγει. Πρέπει να γυρίσουν και να μπούνε 14 ημέρες σε καραντίνα. Μετά θα πρέπει να κάνουν προετοιμασία 2-3 εβδομάδων μέχρι να επανέλθουν. Τώρα να γίνει κάτι χωρίς κάποιους παίκτες και οι ομάδες να μην είναι πλήρεις δεν ξέρω αν έχει σκοπιμότητα. Από την άλλη πλευρά κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουν τα παιχνίδια. Τα ίδια προβλήματα θα έχουμε και τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Τουλάχιστον όμως θα υπάρξει μία προετοιμασία. Μακάρι να διαψευστώ και να γίνουν τα παιχνίδια, γιατί όλοι θέλουμε να δούμε μπάσκετ. Εγώ βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει».

Το σενάριο που θέλει τη διεξαγωγή του Final 8 της Ευρωλίγκα με τη Θεσσαλονίκη να βάζει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει αυτή τη φάση της διοργάνωσης, εφόσον αποφασιστεί αυτό το πλάνο από τη διοργανώτρια αρχή, πώς σας φαίνεται;

«Είναι καλό να γίνει για την πόλη. Αν θα γίνει στην Ελλάδα μεγαλύτερες πιθανότητες έχει η Αθήνα. Έχει τα δύο γήπεδα, ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, τα οποία έχουν περισσότερους χώρους. Τα ξενοδοχεία είναι πιο κοντά και οι μετακινήσεις θα είναι συντομότερες. Η πρωτεύουσα συμφέρει περισσότερο. Πολύ καλά όμως έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κατέθεσε την πρότασή του. Είναι κάτι πολύ καλό για την πόλη. Ως Έλληνες είτε Αθήνα γίνει είτε Θεσσαλονίκη μας συμφέρει».

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις σε ανοικτό γήπεδο. Πώς το σχολιάζετε;

«Δεν νομίζω ότι θα παιχτεί μπάσκετ σε ανοικτά γήπεδα. Μπορεί να κάνουν κάποια σουτ, αλλά θεωρώ ότι αυτό ξεκινά από τον φίλο μου, τον Ανδρέα Γκατζούλη (σ.σ.γυμναστής Ολυμπιακού) που θέλει να ενεργοποιήσει τους παίκτες. Σιγά σιγά πρέπει οι αθλητές να μπούνε σε ρυθμούς. Ακόμα και η προπόνηση σε ένα ανοικτό γήπεδο είναι μια διαδικασία επιστροφής σε αθλητικά πλαίσια. Έτσι θα ξεφύγουν από τον καναπέ και την προπόνηση που έκαναν μέσω τηλεδιάσκεψης μέσα στο σπίτι».

Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΦ μπορείτε να μας περιγράψετε ποια είναι η εικόνα των γηπέδων έξω από το στάδιο; Γιατί δεν αποκλείεται εκεί να θέλει να προπονηθεί ο Ολυμπιακός...

«Υπάρχουν γήπεδα στον περιβάλλοντα χώρο. Μπορεί στον Ολυμπιακό να έχουν στο μυαλό τους άλλα γήπεδα. Αναμφισβήτητα όμως έξω από το ΣΕΦ υπάρχουν γήπεδα που μπορεί να γίνει προπόνηση και να ενεργοποιηθούν οι αθλητές. Δεν είναι όμως αυτοί οι χώροι για επαγγελματίες παίκτες. Το τερέν είναι διαφορετικό το υλικό από το παρκέ που προπονούνται και σίγουρα πιο επιβαρυντικό για τα πόδια τους. Άλλο το κλειστό και άλλο το ανοικτό. Δεν συγκρίνονται οι συνθήκες».

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Καλάθης τελειώνει από τον Παναθηναϊκό και πως ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την υπόθεση. Χωράει ο παίκτης στην ομάδα του Πειραιά;

«Όλοι οι καλοί παίκτες χωρούν. Ο Καλάθης είναι από τα μεγάλα ονόματα της Ευρωλίγκα. Είναι καλή περίπτωση. Από τη στιγμή που διαβάζουμε ότι δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός πολύ καλά το σκέφτεται. Έχει θέμα σε αυτή τη θέση ο Ολυμπιακός. Ο Καλάθης είναι από τα ονόματα που μπορεί να ενδιαφέρουν. Τον ξέρει καλά και ο Μπαρτζώκας. Θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή λύση. Ο Ολυμπιακός πρέπει οπωσδήποτε να πάρει φέτος ένα δυνατό παίκτη στη θέση του πόιντ γκαρντ και να στηριχθεί στον άσο η ομάδα».

Εσείς ποιον εκ των Καλάθη-Σλούκα θα προτιμούσατε;

«Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Αμφότεροι είναι πολύ καλοί παίκτες. Εγώ στα σημεία θα προτιμούσα τον Σλούκα, επειδή του έχω αδυναμία. Ο Νικ είναι παικτάρα. Από συμπάθεια όμως κλίνω προς τον Σλούκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Tρέλα" Ιτούδη! Άφησε ελεύθερο παικταρά της TΣΣΚΑ - Λέτε να τον "χτυπήσουν" Ολυμπιακός και ΠΑΟ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags