Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Μανωλόπουλος στο sportdog για Λαρεντζάκη: "Έχει άγνοια κινδύνου"
Μπάσκετ
| 2020-05-19 20:02:00

Μανωλόπουλος στο sportdog για Λαρεντζάκη: "Έχει άγνοια κινδύνου - Τι θα γίνει με Σλούκα, Καλάθη"

του Pick n' Scroll
Μανωλόπουλος στο sportdog για Λαρεντζάκη: "Έχει άγνοια κινδύνου - Τι θα γίνει με Σλούκα, Καλάθη"

Ολυμπιακός - Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Σε όλα τα θετικά και αρνητικά στοιχεία τού Γιαννούλη Λαρεντζάκη αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που είχε συνεργαστεί μαζί του στην ΑΕΚ.

Ακόμα, μίλησε για τον χρόνο συμμετοχής που μπορεί να βρει ο παίκτης στο Λιμάνι, το ενδεχόμενο επανέναρξης των πρωταθλημάτων αλλά και τη συνεργασία με τον Ρικ Πιτίνο στην Εθνική ομάδα, που δεν ευδοκίμησε.

"Άγνοια κινδύνου - Αντέχει την πίεση του Ολυμπιακού - Δεν είναι αρκετά αθλητικός"

"Τον ρόλο του στον Ολυμπιακό δεν μπορώ να τον ξέρω, είναι θέμα του Μπαρζτώκα. Ξέρουν καλά τι παίρνουν για να τον επίλεξουν για την ομάδα τους. Η εμπειρία μου από μεγάλες ομάδες μού έχει δείξει ότι το μεγαλύτερο προσόν που θα πρέπει να έχει ένας παίκτης για να βρεθεί σε όπως ο Ολυμπιακός, είναι να αντέχει την πίεση. Ο Λαρεντζάκης έχει άγνοια κινδύνου, κι αυτό είναι βασικό γιατί ο Ολυμπιακός έχει τεράστια πίεση. Θεωρώ ότι μπορεί να κάνει πολλά στο γήπεδο. Είναι στο 2, είναι μεγάλο κορμί για το 2 και μπορεί να ποστάρει, έχει καλό σουτ, έχει δημιουργία, μπορεί να παίξει πικ εν ρολ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και πρόσθεσε στη συνέχεια για τα μειονεκτήματά του:

"Μειονέκτημα σε επίθεση και άμυνα είναι η αθλητικότητά του, δεν είναι αρκετά αθλητικός. Όμως στην άμυνα το καλύπτει γιατί έχει μακαριά χέρια και τα δουλεύει καλά. Είναι παιδί που θα δώσει 100% στο παιχνίδι μέσα, μπορεί να βασιστεί ο προπονητής ότι σε οποιαδήποτε φάση θα δώσει το 100%. Επίσης, πολλές φορές παρασύρεται από το συναίσθημα. Μπορεί καμία φορά να γυρίσει μπούμερναγκ αυτό στο παιχνίδι του".

"Εμπιστοσύνη στον εαυτό του - Θα παλέψει στον Ολυμπιακό - Δύσκολο να βρει χρόνο αν..."

Μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο επίπεδο της Ευρωλίγκας που τον θέλει ο Ολυμπιακός;

"Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, που είναι και αυτό στοιχείο του χαρακτήρα του. Πιστεύει ότι το έχει και ότι θα τα καταφέρει. Όπως είπα το μειονεκτήματά του είναι, ουσιαστικά, η αθλητικότητα. Αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να την καλύψει, ειδικά στην άμυνα".

Στις θέσεις 1 και 2 ο Ολυμπιακός έχει τον Σπανούλη, τον ΜακΚίσικ, θα φέρει έναν μεγάλο γκαρντ τύπου Σλούκα ή Καλάθη. Με τον Λαρεντζάκη δημιουργεί ένα καλό σύνολο στους γκαρντ;

"Αν δεν δω ολοκληρωμένα την ομάδα δεν μπορώ να μιλήσω. Θα παλέψει ο Λαρεντζάκης, αυτό ξέρω. Αν ο Ολυμπιακός φέρει 2-3 γκαντ και με τον Σπανούλη σε καλή κατάσταση, θα είναι δύσκολο να βρει χρόνο, αλλά θα παλέψει. Ο Σλούκας και ο Καλάθης είναι μεγάλοι παίκτες, ταιριάζουν σε οποιαδήποτε ομάδα".

"Πρώτα η υγεία - Τιμή που με επέλεξε ο Πιτίνο"

Πώς βλέπετε το θέμα τής επανέναρξης των πρωταθλημάτων στο μπάσκετ;

"Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να τελειώσουν τα πρωταθήματα, γνωρίζω χώρες που θα το επιχειρήσουν. Θα δούμε αν έκαναν καλά ή όχι. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο ρίσκο. Mέχρι στιγμής, ως χώρα, τα έχουμε πάει καλά. Κι αυτό είναι η προτεραιότητα. Είμαι 40 χρόνια κοντά στο μπάσκετ, αλλά προτεραιότητα είναι η υγεία. Από εκεί και πέρα είναι πρόβλημα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει γι' αυτό και εμείς, ως ομάδες, πρέπει να κινηθούμε σαν να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη το πρωτάθλημα και να περιμένουμε. Πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοί".

Τέλος, θα μου πείτε δύο λόγια και για τη συνεργασία με τον Ρικ Πιτίνο, που δεν ήρθε στην Εθνική, αλλά και για την ομάδα σας;

"Είχαμε πει ότι θα συνεργαστούμε, με είχε επιλέξει, ήταν μεγάλη τιμή. Από τη στιγμή που ακυρώθηκε το προ-Ολυμπιακό τουρνουά, τα αναβάλλαμε όλα και βλέπουμε για του χρόνου. Όσον αφορά την ομάδα, είμαστε σε κατάσταση  αναμονής και περιμένουμε να δουμε τι θα γίνει όπως όλοι".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Υπέγραψε μέσα στην Τούμπα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό - Θέλει πολλά "καρύδια"...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags