Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ποιος Σλούκας; Αυτή θα είναι η "βόμβα" των Αγγελόπουλων
| 2020-06-04 22:20:00

Ποιος Σλούκας; Αυτή θα είναι η "βόμβα" των Αγγελόπουλων - "Θυμίζει τον Μίροτιτς"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ποιος Σλούκας; Αυτή θα είναι η "βόμβα" των Αγγελόπουλων - "Θυμίζει τον Μίροτιτς"!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν με στόχο η ομάδα να χτυπήσει Final 4 στην Ευρωλίγκα. Παράλληλα, βλέπει ακόμα πιο μπροστά προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον του. Ο Λευτέρης Μαντζούκας σύμφωνα με σενάρια που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο στόχαστρο του πειραϊκού συλλόγου. 

Πρόκειται για τον 17χρονο φόργουορντ του Προμηθέα, για τον οποίο διέρρευσε ότι είναι κλεισμένος στον Ολυμπιακό, αν και η ερυθρόλευκη ΚΑΕ διέψευσε την ύπαρξη τέτοιων εξελίξεων. Ο πιτσιρικάς έγραψε ιστορία με την ομάδα της Πάτρας. Παίζοντας κόντρα στον Πανιώνιο στις 14 Φεβρουαρίου 2018, σε ηλικία 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία!

Ο Μάκης Γιατράς είναι ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο, στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Eurocup και έχει αναφερθεί με πολύ κολακευτικά λόγια για την περίπτωσή του. «Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ευρώπη. Είναι ένας παίκτης που θα παίξει σε πολύ μεγάλο επίπεδο. Δεν είναι μόνο τα σωματομετρικά του (είναι 2,09) που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ένα παιδί με προσωπικότητα και χαρακτήρα», έχει υποστηρίξει ο προπονητής της αχαϊκής ομάδας σε τοποθετήσεις του για τον παίκτη, ο οποίος φέτος ήταν ο πρώτος σκόρερ στο τουρνουά Adidas Next Genetation της Ευρωλίγκα, συμπεριελήφθη και στην καλύτερη πεντάδα, ενώ στο ευρωπαϊκό των παίδων, είχε με την Εθνική 15 πόντους, 9,1 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ.

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Μαντζούκα δίνει στο sportdog ο ρεπόρτερ της αχαϊκής ιστοσελίδας «Sportin.gr», Ηλίας Μάτσας.

«Ο Προμηθέας όταν έγινε ΚΑΕ ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που λέγεται “Νους”. Πρόκειται για μία πρότυπη Ακαδημία, η οποία συγκεντρώνει παίκτες από τα κλιμάκια της Εθνικής (Πελοποννήσου, Αττικής, Βορείας Ελλάδος). Κάνει δηλαδή ένα πανελλαδικό παιδομάζωμα.  Το σημαντικότερο προϊόν αυτού του προγράμματος (έχοντας βγάλει 4-5 επαγγελματίες μέχρι στιγμής) είναι ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο οποίος είναι ένα πρότζεκτ που το δουλεύουν από πολύ μικρή ηλικία», αναφέρει ο Πατρινός δημοσιογράφος.

Πώς διαχειρίστηκε ο Προμηθέας τον παίκτη; «Ο Μαντζούκας ήταν πρωταγωνιστής με τον Προμηθέα σε παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα. Πέρσι πήραν το χρυσό και είχαν και ένα ασημένιο μετάλλιο. Έπαιξε με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ. Φυλούσε τον Σπανούλη επί ένα δεκάλεπτο. Κάθε χρόνο στον Προμηθέα ανέβαζαν και λίγο παραπάνω. Μετά του δόθηκε να παίξει ένα ολόκληρο παιχνίδι. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ευρωπαϊκό. Έτσι έφτασε τη φετινή χρονιά να είναι μέρος του ροτέισον της αντρικής ομάδας», απαντά.

Ποιο στοιχείο προκαλεί εντύπωση για τον παίκτη; «Είναι ένα παιδί που παρότι ήταν το ψηλότερο απ' όλα τα άλλα παιδιά, δουλεύτηκε από μικρός ως γκαρντ, σε μία ηλικία που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Είναι ένα πολύ ψηλό τεσσάρι. Θυμίζει Μίροτιτς», υποστηρίζει και επισημαίνει: «Πρέπει να δυναμώσει περισσότερο για να μπει μέσα στο καλάθι. Ενώ έχει μακριά άκρα, δεν είναι ακόμα έτοιμος να παίξει απέναντι σε πιο δυνατά κορμιά».

Ο δημοσιογράφος από την Αχαΐα αποκαλύπτει ένα διαφορετικό σενάριο για το μέλλον του μικρού σε σχέση με αυτά που τον ήθελαν να τον αποκτά ο Ολυμπιακός για να στελεχώσει αρχικά την ομάδα της Α2.

«Τον Μαντζούκα παρακολουθούν ομάδες NBA (όπως οι Πέισερς). Τον έχουν δει όχι μόνο σε αγώνες, αλλά και σε προπονήσεις. Εγώ πιστεύω ότι μόνο έτσι θα έφευγε ο Μαντζούκας από τον Προμηθέα. Η ομάδα δεν δείχνει να καίγεται να πουλήσει έναν παίκτη. Οι Αμερικάνοι τον παρακολουθούν γιατί είναι ένα από τα σύγχρονα γκαρντ που τα δουλεύουν από τις θέσεις 1 έως 4», αναφέρει ο ρεπόρτερ, μία πληροφορία που επιβεβαιώθηκε στο Sportdog από ανθρώπους της ομάδας. «Είχαν έρθει πολλοί σκάουτερ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τους έκανε εντύπωση, πως παίζει ένα παιδί να παίζει από 14 χρονών σε μία επαγγελματική ομάδα», αναφέρθηκε από επίσημα χείλη του αχαϊκού συλλόγου.

Στο τέλος ο Ηλίας Μάτσας ανέφερε ως επιμύθιο για τον παίκτη: «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ όχι μόνο του Προμηθέα αλλά και ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ, γιατί είναι σε μία ομάδα που του έχει δώσει χρόνο και δουλεύει πάνω του. Δεν είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός που ο ανταγωνισμός απαιτεί έτοιμες λύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα πληροφορία-μπουρλότο για Σλούκα - Τι αποκάλυψαν στην Τουρκία - Αυτός θα τον πάρει! (ΦΩΤΟ)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags