Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χατζηβρέττας στο sportdog: "Σπανούλης ο Σλούκας"
| 2020-06-05 20:30:00

Χατζηβρέττας στο sportdog: "Σπανούλης ο Σλούκας" - Γκάλης: "NBA αν είχε... - Καλύτερα από Καλάθη"

του Γιώργου Κτενά
Χατζηβρέττας στο sportdog: "Σπανούλης ο Σλούκας" - Γκάλης: "NBA αν είχε... - Καλύτερα από Καλάθη"

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με τον Κώστα Σλούκα να βρίσκεται μια ανάσα από τον Ολυμπιακό, το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Χατζηβρέττα, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Άρη τη σεζόν που αγωνίστηκε ο Σλούκας, αλλά και με τον ρεπόρτερ του συλλόγου Χρήστο Γκάλη.

Διαβάστε όσα (πολλά!) ενδιαφέροντα μας είπαν.

"Σημαντική προσθήκη για Ολυμπιακό, έχει να προσφέρει πολλά - Θα δέσει σε Σπανούλη"

"Είναι παίκτης μεγάλης εμβέλειας, καθιερωμένος στην ελίτ, είναι πολύ σημαντική προσθήκη για τον Ολυμπιακό, γνωρίζει την ομάδα και την ψυχολογία της, ξέρει τι ζητάει η ομάδα από εκείνον. Από εκεί και πέρα υπήρξαμε συμπαίκτες, είναι παίκτης συγκεντρωμένος στον στόχο, προσηλωμένος στο μπάσκετ, γι' αυτό  έχει φτάσει εδώ που έφτασε. Είναι προσηλωμένος, αφοσιωμένος στο μπασκετ και αυτό που κάνει. Είναι πολύ ώριμος και μεστός στο παιχνίδι του, έχει να προσφέρει πολλά", σχολίασε αρχικά στο sportdog ο παλαίμαχος άσος. 

Ποια είναι τα στοιχεία του ξεχωρίζετε τα χρόνια στη Φενέρ; Περιμένατε πριν από 10 χρόνια που ήσασταν συμπαίκτες στον Άρη ότι θα έφτανε τόσο ψηλά;

"Το έχει πει και ο ίδιος: Μόνο που συνεργάστηκε με τον Ομπράντοβιτς, τον κρατάει ψηλά ως παίκτη. Ήταν πολύ σημαντικό να συνεργαστεί μαζί του, ειδικά στη θέση που αγωνίζεται ο Σλούκας και είναι εκείνη που καθοδηγεί όλη την ομάδα. Όσον αφορά το αν περίμενα την εξέλιξή του, ποτέ δεν μπορείς να προκαθορίσεις τι θα συμβεί. Αλλά ήταν παιδί που ξεχώριζε γιατί ήταν εργατικός και ήξερε τι ζητούσε. Είχε ταλέντο και εκτινάχθηκε, αυτά μου είχαν κάνει εντύπωση από τότε".

Τα χρήματα που θα του δώσει ο Ολυμπιακός είναι πολλά, μπορεί να τον γεμίσουν με άγχος; Πώς περιμένετε να συνυπάρξει με τον Σπανούλη;

"Δε νομίζω ότι μπορεί να αγχωθεί, και στη Φενέρ είχε τον ίδιο ρόλο και λογικά πάνω-κάτω τις ίδιες απολαβές. Θα δέσουν πολύ καλά με τον Σπανούλη, από την άποψη ότι ο Σπανούλης είναι τεράστιο κεφάλαιο και παίζει ρόλο το γεγονός ότι πρέπει να είναι φρέσκος και υγιής στο παρκέ. Άρα άλλα πράγματα ζητάει ο Ολυμπιακός από τον Σπανούλη πια και ο Σλούκας μπορεί να καλύψει όσα έκανε παλιότερα ο Σπανούλης".

Χρήστος Γκάλης στο sportdog για Σλούκα: "Ταιριάζει περισσότερο από Καλάθη στον Ολυμπιακό - Θα έπαιζε ΝΒΑ αν..."

"Στον Άρη ήταν η πρώτη ευκαιρία που του έδωσαν για να παιξει σε μεγάλη ομάδα, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιστεύω ότι εκείνη η χρονιά ήταν κομβική για την καριέρα του, καθώς επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό τον εμπιστεύτηκε περισσότερο ο Ίβκοβιτς. Είχε τα στοιχεία για να φτάσει ψηλά. Αν και αποκτήθηκε μεγάλος από τον Ολυμπιακό (αφού είχαν δει τι μπορεί να κάνει στη Β' Εθνική με τον Μαντουλίδη - Δεν ήταν ταλέντο που ξεχώρισε στα 15-16 δηλαδή). Έδειχνε πάντα ωριμότητα που δεν συμβάδιζε με την ηλικία του. Είναι πολύ καλός χειριστής τής μπάλας και είναι από τους γκαρντ που έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν πολύ καλά το παιχνίδι. Καταφέρνει να αφήνει στα αποδυτήρια όλες τις σκέψεις και ασχολείται με το παιχνίδι. Ως χαρακτήρας είναι από τα καλά παιδιά τού ελληνικού μπάσκετ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog o Χ. Γκάλης. 

Πώς τον κρίνεις τώρα;

"Είναι από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρωλίγκα. Αν είχε λίγο καλύτερο σουτ θα έπαιζε ακόμα και στο ΝΒΑ, αλλά είναι ο αθλητής που ανήκει στην κατηγορία των αγαπημένων του προπονητή. Ακόμα κι αν δεν συμφωνεί με το πλάνο, βγαίνει και το εκτελεί. Από τη στιγμή που παίρνει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα, θα πρέπει να είναι και ο πρώτος παίκτης της. Αλλά το άγχος του έχει φύγει γιατί τώρα έχει εξοικειωθεί το μάτι σε τόσο ψηλά νούμερα. Αλλά όσο εξοικειωμένος κι αν είσαι, πάλι τα ποσά είναι μεγάλα. Το μεγαλύτερο συμβόλαιο φορτώνεται με υποχρεώσεις που έχει για να ανταποκριθεί".

Είχε γραφτεί και το όνομα του Καλάθη για τον ακόμα, ακόμα και για να συνυπάρξουν, αλλά οι Πειραιώτες πήγαν ξεκάθαρα στη λύση του Σλούκα.

"Φυσικά και μπορούσαν να συνυπάρξουν. Αλλά το θέμα είναι ότι ο Σλούκας ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό γιατί γνωρίζει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της ομάδας, τη σημασία τού να φοράς τη φανέλα τού Ολυμπιακού αλλά και το ότι έπαιξε μόνο στον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό αυτό διότι ο Καλάθης δεν θα ήταν και τόσο άνετα στην καθημερινότητα για πολλούς μήνες, αν έκανε τέτοια μεταγραφή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν είναι μόνο οι Σλούκας-Καλάθης! Νέο… μπαμ με εντολή Μπαρτζώκα στο "3" - Έκπληξη με Έλληνα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags