Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Δεν τον αφήνει ο Δημήτρης - Καλά κάνει για Ευρωλίγκα - Συμφωνία με Ολυμπιακό"!
| 2020-06-10 13:00:00

"Δεν αφήνει τον ΠΑΟ ο Δημήτρης - Σωστός για Ευρωλίγκα - Έχει όνειρο να... - Συμφωνία με Ολυμπιακό"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν αφήνει τον ΠΑΟ ο Δημήτρης - Σωστός για Ευρωλίγκα - Έχει όνειρο να... - Συμφωνία με Ολυμπιακό"!

Την άποψη ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα αφήσει τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Ανδρέας Παπαντωνίου.

Ο πολύπειρος τεχνικός και παλαίμαχος του Τριφυλλιού μίλησε στο sportdog όπου σχολίασε την απόφαση του διοικητικού ηγέτη της "πράσινης" ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη να αποχωρήσει.

Επανέλαβε ότι το ελληνικό μπάσκετ θέλει συνεννόηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και στο τέλος μίλησε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, καθώς φέτος συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατό του. 

Ποια εντύπωση σας άφησε η συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου;

"Άφηνε συνεχώς υπονοούμενα. Φάνηκε ότι κάτι τον έχει εξοργίσει. Δεν νομίζω όμως ότι θα αφήσει έτσι την ομάδα. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να ήταν μία αντίδραση".

Πιστεύετε ότι ήταν κάτι σαν μπλόφα;

"Όχι δεν ήταν μπλόφα. Ήταν μία εκπεφρασμένη απογοήτευση".

Πώς σχολιάζετε τα "καρφιά" του για την Ευρωλίγκα;

"Η Ευρωλίγκα είναι απαράδεκτη. Κακώς δεν αντιδρούν οι ομάδες. Και κακώς κάνει κουμάντο ο Μπερτομέου. Πρέπει κάτι να γίνει να σπάσει το απόστημα. Καλά θα κάνει ο Παναθηναϊκός αν φύγει".

Για το θέμα του Βοτανικού που θίχτηκε ποια είναι η άποψή σας;

"Δεν είναι εύκολο να γίνει ένα γήπεδο, πόσω μάλλον μία αθλητική πολιτεία. Η ΑΕΚ είχε την Περιφέρεια Αττικής μαζί της στο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Φιλαδέλφεια. Πρέπει να έχεις στήριξη για να κάνεις ένα τέτοιο έργο. Το καλύτερο πράγμα είναι αυτό που θέλει ο Γιαννακόπουλος, δηλαδή να στεγαστούν όλα τα τμήματα σε ένα μέρος. Αυτό είναι το όνειρό του".

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έθεσε τιμή πώλησης του μπασκετικού Παναθηναϊκού τα 25 εκατ. ευρώ όσο κοστίζει ένας παίκτης όπως ο Τσιμίκας του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο. Αυτός ο παραλληλισμός είναι ένα καλό παράδειγμα που δείχνει πόσο έχει υποβαθμιστεί το μπάσκετ ως προϊόν;

"Τα έχουμε ξαναπεί. Δεν βλέπετε που έχει καταντήσει το μπάσκετ; Είναι χάλια η κατάσταση. Αν αγαπούν το μπάσκετ, να γίνει ένας συνασπισμός και να πάρουν την ΕΟΚ. Δεν είναι... εθνικές εκλογές το θέμα. Υπάρχουν δύο πόλοι, ο Γιαννακόπουλος και οι Αγγελόπουλοι. Μόνο αυτοί μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση. Όσο αυτοί δεν το αποφασίζουν δεν θα γίνει τίποτα. Αν τα βρούνε θα αλλάξει η μορφή του ελληνικού μπάσκετ".

Φέτος συμπληρώνονται δύο χρόνια από το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ποιες σκέψεις σας έρχονται στο νου για αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα του Παναθηναϊκού;

"Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλος ήταν οι άρχοντες του Παναθηναϊκού. Αυτοί έκαναν τον Παναθηναϊκό μεγάλο. Ο Παύλος ήταν ο πατέρας όλων των τμημάτων. Ήταν παντού μπροστά, κοντά και δίπλα μας. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε παθολογικά τον Παναθηναϊκό. Τον βοηθούσε με κάθε τρόπο. Το απέδειξε με τα κατορθώματά του. Η μνήμη του είναι φάρος φωτεινός για τους επόμενους".

Τι να κρατήσουμε ως επιμύθιο για τη σημερινή μας συζήτηση;

"Ο Γιαννακόπουλος είναι μοναδικός. Δεν υπάρχει άλλος. Πιστεύω ότι δεν θα σταματήσει να στηρίζει την ομάδα. Είναι υπερήφανος. Είναι κληρονομιά του πατέρα του και δεν θα την αφήσει έτσι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτοί αναλαμβάνουν την ΚΑΕ - Καμία σχέση με το μπάσκετ ο ένας - Είχε φέρει τον Σάρας ο άλλος!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags