Facebook Pixel "Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον ΠΑΟ στο Champions League - Πιο πολλά λεφτά από την Ευρωλίγκα"
| 2020-06-10 21:00:00

"Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον ΠΑΟ στο Champions League - Πιο πολλά λεφτά από την Ευρωλίγκα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον ΠΑΟ στο Champions League - Πιο πολλά λεφτά από την Ευρωλίγκα"

"Η συγκεκριμένη διοργάνωση με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μπερτομέου, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί. Οι ομάδες δεν μαθαίνουν που πάνε τα έσοδα και από πού προέρχονται. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι κρατάνε όρθια τη διοργάνωση. Φέρνουν τα έσοδα. Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα. Είναι δυνατόν να μην ξέρεις ποια θα είναι τα έσοδα και ποια η ζημιά; Η Ευρωλίγκα επιτέλους βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει την Ευρωλίγκα. Πριν από δύο χρόνια, είχαμε αντιληφθεί πως δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Τώρα πλέον είναι. Ακόμη κι αν η Ευρωλίγκα ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, προσωπικά θα έπαιρνα την απόφαση για το BCL για να αποδείξουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν".

Αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (9/6/20), στην οποία έριξε βόμβα τονίζοντας κατηγορηματικά ότι η ομάδα μπάσκετ τίθεται προς πώληση έναντι 25 εκ. ευρώ. Απέφυγε μεν να πει που θα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός στη νέα περίοδο, επεσήμανε, δε, ότι επιθυμία του είναι να παίξει στο Basketball Champions League.

Ένας από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο Champions League είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο 36χρονος πλέι μέικερ κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό το ευρωπαϊκό του 2007, τη χρονιά που το Τριφύλλι πέτυχε το τριπλ κράουν, ενώ με την ΑΕΚ σήκωσε το BCL το 2018. Μάλιστα, ο έμπειρος παίκτης είχε παρουσία στη νέα διοργάνωση και φέτος αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Περιστερίου. Οπότε μπορεί να μιλήσει από πρώτο χέρι για τους δύο θεσμούς.

"Η Ευρωλίγκα είναι σίγουρα πιο ποιοτική από πλευρά ομάδων και παικτών. Παρ' όλα αυτά το Basketball Champions League που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλα άλματα. Έχει ανέβει πάρα πολύ σε επίπεδο. Είναι μία λίγκα προσοδοφόρα ειδικά για τις καλές ομάδες που πάνε μέχρι τέλος. Με την πορεία που έχει η διοργάνωση το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρότερο. Ήδη έχουν έρθει στη διοργάνωση ομάδας από το Eurocup, ενώ από Ευρωλίγκα μετακόμισε η Μπάμπεργκ", αναφέρει στο sportdog ο πρώην παίκτης των Νήαρ Ηστ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Πανιωνίου, Πανελληνίου, Ομπραδόριο, Άρη.

Γιατί έχει γίνει πόλος έλξης το BCL τα τελευταία χρόνια; "Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι οικονομικά συμφέρει καλύτερα τις ομαδες να παίξουν στο Champions League. Είναι λογικό μία νέα διοργάνωση να προσπαθεί να προσελκύσει τις μεγάλες ομάδες. Τα Final 4 που κάνει και μιλάω εκ πείρας δεν στερούνται αίγλης", απαντά.

Τι λείπει από τη συγκεκριμένη διοργάνωση; "Ένα όνομα όπως ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να προσελκύσει ομάδες με καλύτερα ρόστερ. Νομίζω ότι έχει φτάσει η στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο. Αν κάνει την αρχή ο Παναθηναϊκός, πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες. Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο brand name. Είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ευρώπη, με πολλούς φιλάθλους που γεμίζουν το γήπεδο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό", επισημαίνει.

Ο αθλητής στέκεται στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μπάσκετ ως άθλημα. "Δεν είναι το μόνο πρόβλημα η Ευρωλίγκα. Είναι το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί στο μπάσκετ με την οικονομική κρίση. Πάνω που πήγαινε να γίνει μία ανάκαμψη ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού και ξαφνικά βρέθηκε το άθλημα στα τάρταρα. Στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο για κάθε άνθρωπο που βάζει λεφτά στο μπάσκετ να συνεχίζει να επενδύει. Δεν υπάρχουν έσοδα και κέρδη. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλους τους ιδιοκτήτες στο μπάσκετ", τονίζει.

Στο τέλος ζητήσαμε από τον πολύπειρο άσο να σχολιάσει τις εξελίξεις στον Τριφύλλι, το οποίο υπηρέτησε σε τρεις θητείες (2004-2005, 2006-2007, 2012-2013) κάτω από τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Αργύρη Πεδουλάκη. "Προφανώς υπάρχει παρασκήνιο μεταξύ Παναθηναϊκού και Ευρωλίγκας. Οι άνθρωποι που θα τρέξουν την ομάδα θέλουν το καλό της. Οπότε θα βρούνε την καλύτερη λύση για αυτούς. Ίσως είναι και ένας μοχλός πίεσης όλο αυτό που γίνεται", κατέληξε ο Βασίλης Ξανθόπουλος μιλώντας στο sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο ΣΟΚ στον ΠΑΟ - Δεν είναι μόνο ο Καλάθης - Του "κλέβει" βασικό Έλληνα με τρελά λεφτά ο Πασκουάλ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags