Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Σλούκας: "Τεράστια μεταγραφή Σλούκα - Γκιλ αντί Μιλουτίνοφ - Ό,τι να ’ναι με Μπλατ - Επιστροφή στην Α1"
Μπάσκετ
| 2020-06-16 20:35:00

"Τεράστια μεταγραφή Σλούκα - Γκιλ αντί Μιλουτίνοφ - Ό,τι να ’ναι με Μπλατ - Επιστροφή στην Α1"

του Γιώργου Κτενά
"Τεράστια μεταγραφή Σλούκα - Γκιλ αντί Μιλουτίνοφ - Ό,τι να ’ναι με Μπλατ - Επιστροφή στην Α1"

Ολυμπιακός - Κώστας Σλούκας: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής τού Σλούκα στον Ολυμπιακό ο Κώστας Καλαφατάκης, σε δηλώσεις του στο sportdog.

Ο γνωστός προπονητής σχολίασε το ενδιαφέρον των Ερυθρόλευκων για τον Γκιλ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία τού Γιώργου Μπαρτζώκα στην άκρη του πάγκου. 

"Ο Σλούκας είναι παίκτης πρώτου επιπέδου, υψηλού επιπέδου, θεωρώ ότι μπορεί να είναι πρωταγωνιστής σε ομάδες τύπου Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού αν συμφωνήσουν. Έχω μόνο ένα ερωτηματικό, τι θα γίνει που υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, το πολύ δύο σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ίσως είναι επιλογή του Σλούκα να είναι μόνο στην Ευρωλίγκα. Μπορεί ο Ολυμπιακός, βέβαια, να είναι πιο φρέσκος έτσι, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι θα έχουν έναν χρόνο παραπάνω ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Θεωρώ ότι ο Σπανούλης μαζί με τον Σλούκα θα κάνουν ισχυρό δίδυμο, καθώς είναι σημαντικό να υπάρχουν δύο Έλληνες τέτοια ποιότητας στην ομάδα. Τεράστια προσθήκη αν γίνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο πεπειραμένος τεχνικός.

Το όνομα του Γκιλ έχει συνδεθεί, επίσης, με τον Ολυμπιακό - Ποια είναι η άποψή σας για την περίπτωσή του;

"Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ξαναμπεί σε τροχιά Final 4 και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποκτήσει πρωτοκλασάτες λύσεις. Το σημαντικό είναι να πάρει παίκτες που να είναι πρωταγωνιστές, όπως είναι για παράδειγμα ο Γκιλ. Τώρα που έχει χάσει τον Μιλουτίνοφ η ομάδα, χρειάζεται ψηλό ανάλογης αξίας. Και στο 3 που βρίσκεται ο Παπανικολάου χρειάζεται λίγη βοήθεια".

Θα μπορούσε να την δώσει ο Βεζένκοφ; Γιατί δεν είναι σίγουρη η παραμονή του στον Ολυμπιακό. 

"Έχει θράσος, ποιότητα, εμπειρία, έπαιξε πολύ καλύτερα από ο,τι πίστευαν πολλοί. Έδωσε λύσεις, είναι μικρός, θεωρώ ότι έχει να δώσει πολλά. Είναι σημαντικό όμως ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον κορμό του, τη διαφορά την κάνουν οι Έλληνες και δεν πρέπει να τους χάσει. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το ΝΒΑ είναι δύσκολο να βρεθούν καλοί ψηλοί, τους παίρνουν στην Αμερική. Βέβαια, ο Ολυμπιακός μάς έχει συνηθίσει να δημιουργεί ψηλούς και ειδικότερα να τους αναδεικνύει ο Σπανούλης. Χάντερ, Ντάστον, Χάινς, Μπιρτς, Μιλουτίνοφ, αξιοποιήθηκαν από τον τρόπο παιχνιδιού του Σπανούλη. Τα περισσότερα συστήματα όπως τελείωναν και όπως τα στόχευε ο Ολυμπιακός, ήταν ο Σπανούλης με τον ψηλό. Άρα χρειάζεται έναν ψηλό για να αξιοποιεί την έμπνευση των Σπανούλη και Σλούκα".

Τέλος, πείτε μου δυο λόγια για τον Μπαρτζώκα και την παρουσία του στον Ολυμπιακό.

"Θα φτιάξει μια ομάδα όπως την θέλει αυτός. Είναι πολύ καλός, σοβαρός, κύριος, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής. Ήταν δεδομένο ότι θα έφερνε ισορροπία, ηρεμία και καλύτερη εικόνα, κάτι που έγινε από την πρώτη στιγμή. Τώρα θα είναι ακόμα καλύτερα γιατί με τον Μπλατ ήταν άλλα αντ' άλλων ο Ολυμπιακός. Είχε σκαμπανεβάσματα, δεν είχε τον χαρακτήρα που είχε υπήρχε με τον Μπαρτζώκα και τον Σφαιρόπουλο, δηλαδή την πιεστική άμυνα που έβγαζε ωραίο μπάσκετ. Το αύριο του Ολυμπιακού θα είναι σαφώς καλύτερο, γι' αυτό επιμένω ότι δεν γίνεται να μην είναι στην Α1. Και ο πρώτος που θα πρέπει να θέλει τον Ολυμπιακό στην Α1 είναι ο Παναθηναϊκός". 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χάζεψαν" οι Αγγελόπουλοι! Κλείνουν ψηλό που "σκοτώνει" - Συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων - Σεισμός!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags