Facebook Pixel "Παίρνει... Γκιστ ο Ολυμπιακός, μπακ απ Πρίντεζη - Όπως ο Παπαλουκάς - Όλα τούμπα με Σλούκα"
| 2020-07-05 12:55:00

"Παίρνει... Γκιστ ο Ολυμπιακός, μπακ απ Πρίντεζη - Όπως ο Παπαλουκάς - Όλα τούμπα με Σλούκα"

του Γιώργου Κτενά
"Παίρνει... Γκιστ ο Ολυμπιακός, μπακ απ Πρίντεζη - Όπως ο Παπαλουκάς - Όλα τούμπα με Σλούκα"

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε στο sportdog ο Μιχάλης Σπυρόπουλος, προπονητής μπάσκετ με θητεία στη Γαλλία τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, για τον Λίβιο Ζαν Σαρλ που πήρε ο Ολυμπιακός. 

Ο 27χρονος άσος μπορεί να γίνει μπακ απ τού Γιώργου Πρίντεζη, έχει στοιχεία στο παιχνίδι του που θυμίζουν τον Τζέιμς Γκιστ, ενώ την τελευταία σεζόν έχει προσθέσει το τρίποντο στο παιχνίδι του.

"Δουλευταράς όπως ο Παπαλουκάς - Παιδί μάλαμα - Μπακ απ του Πρίντεζη"

"Θυμίζει παίκτες σαν τον Παπαλουκά, που είναι δουλευταράδες δηλαδή. Είναι δουλευταράς, η βελτίωσή του είναι αποτέλεσμα σκληρή προπόνησης. Δεν είναι τεμπέλης, του αρέσει η δουλειά, δεν φοβάται την έξτρα προπόνηση. Είναι, επίσης, πολύ καλό παιδί και όλοι οι προπονητές του έχουν να λένε για τη συμπεριφορά του, δεν αντιλέγει, είναι παιδί μάλαμα. Σημαντικό στοιχείο αυτό όταν είσαι σε ξένη χώρα και ξένη ομάδα. Είναι η κλασική περίπτωση του παίκτη που είχε από μικρός φυσικά προσόντα και ακολούθησε την κλασική πορεία των Γάλλων παικτών, πέρασε από το INSEP που πηγαίνει η ελίτ όλων των Γάλλων αθλητών. Όλοι οι γνωστοί παίκτες που έχουν κάνει πορεία έχουν περάσει από εκεί. Μετά έγινε ντραφτ στο ΝΒΑ, ενώ στις μικρές εθνικές έκανε καλή δουλειά, τον πρόσεξαν, αλλά ποτέ δεν έκανε το μπαμ. Δεν φτάσαμε να λέμε "ουάου", αλλά ήταν παίκτης που λέγαμε ότι ίσως σε μερικά χρόνια μπορεί να καταλήξει κάπου", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog o Μ. Σπυρόπουλος.

Ποια θα μπορούσε να είναι η παρουσία του στον Ολυμπιακό;

"Είναι ο,τι πρέπει για μπακ απ του Πρίντεζη, πολύ σοβαρός υποψήφιος για μπακ απ του αλλά όχι για πρώτη πεντάδα. Έκανε πολύ καλή σεζόν φέτος με τη Βιλερμπάν, που κέρδισε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, και εξελίχθηκε με τον κόουτς Μίτροβιτς. Για αυτό και το αποτέλεσμα που έχουμε στην περίπτωσή του. Το κυριότερο είναι ότι ενώ ήταν καθαρό 4άρι, ξεκίνησε από φέτος να σουτάρει και έχει προσθέσει το τρίποντο στο παιχνίδι του. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στο μοντέρνο μπάσκετ που οι ψηλοί σουτάρουν όλο και περισσότερο. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό". 

"Θυμίζει Γκιστ, στιλ Ρούμπιτ - Αλλάζει τα δεδομένα ο Σλούκας"

Με ποιον θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει το παιχνίδι του και, κυρίως, πώς είναι σε σχέση με τον Ρούμπιτ;

"Έχουν λίγο την ίδια σωματοδομή με τον Τουπάν. Επειδή δεν είναι πολύ ψηλός μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει λίγο τον Γκιστ στις κινήσεις και στα τελειώματα δίπλα από το στεφάνι. Λιγότερο εκρηκτικός και αλτικός βέβαια, αν και ο Γκιστ ήταν εξαίρεση. Κλασική περίπτωση παίκτη που στα 26-27 και είναι έτοιμος να κάνει το άλμα σε ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Την Ευρωλίγκα την γνωρίζει και αυτό είναι σημαντικό. Νομίζω ότι είναι πιο μαχητικός ο Ρούμπιτ, μου θυμίζει το στιλ του, οπότε θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό". 

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την έλευση του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό, που φαίνεται ότι θα είναι η σημαντικότερη μεταγραφή των Ερυθρόλευκων φέτος το καλοκαίρι. 

"Μου αρέσει η φιλοσοφία του Ολυμπιακού, εδώ και χρόνια, με το ελληνικό στοιχείο. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής βρίσκεται και η επιστροφή του Σλούκα, που βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, είναι ιδανικό τον τάιμινγκ για επιστροφή. Με τον Σπανούλη να έχει μεγαλώσει, ο Ολυμπιακός δείχνει να κινείται πολύ καλά στην ενίσχυσή του. Το μομέντουμ είναι καλό, είναι μπαρουτοκαπνισμένος, έκανε χρόνια δίπλα στον Ομπράντοβιτς, αλλάζει τα δεδομένα και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά του καλοκαιριού το πού θα κατέληγε ο Σλούκας. Τώρα δείχνει ο Ολυμπιακός ότι είναι έτοιμος να κάνει κάτι καλύτερο από πέρσι. Το Final 4 είναι κρυφός πόθος αλλά σίγουρα δείχνει ότι χτίζει και υπάρχει λογική στην ομάδα, κάνει λογικές κινήσεις. Ο Ζαν Σαρλ μοιάζει με τον Ρούμπιτ, δεν πηγαίνει για διαφορετικό 4άρι ή για ένα ψηλό πεντάρι. Φαίνεται ότι υπάρχει λογική στην ομάδα και οι παίκτες που έρχονται σχετίζονται με αυτούς που φευγουν".   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα: Ο Ολυμπιακός κλείνει τον καλύτερο παίκτη στην Κύπρο - Πάνω από 2 εκατ. σκάει ο Μαρινάκης!

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags