Facebook Pixel Ατακάρες Μπόγρη: "Μάγκας ο Παππάς - Να επιστρέψω Ολυμπιακό" - Τι είπε για Σλούκα-Φράγκι-Δημήτρη
| 2020-07-06 15:26:00

Ατακάρες Μπόγρη: "Μάγκας ο Παππάς - Να επιστρέψω Ολυμπιακό" - Τι είπε για Σλούκα-Φράγκι-Δημήτρη

Sportdog Team
Ατακάρες Μπόγρη: "Μάγκας ο Παππάς - Να επιστρέψω Ολυμπιακό" - Τι είπε για Σλούκα-Φράγκι-Δημήτρη

Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την φετινή σεζόν στην Τενερίφη, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τους Διαμαντίδη-Αλβέρτη, τον Σλούκα, την ΕΟΚ, αλλά και τον Νίκο Παππά.

Όσα δήλωσε ο Μπόγρης:

Αρχικά είπε: «Για μένα η χρονιά ήταν δύσκολη με τα δύσκολα μέτρα στην Ισπανία. 73 μέρες, μόνο σούπερ μάρκετ και συνέχεια σπίτι. Αν και στο νησί ήμασταν πολύ καλά και οι πρώτοι που ανοίξαμε. Ήταν πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με την Ελλάδα. Είχαμε το στόχο όμως, περιμέναμε να παίξουμε, κι αυτό μας κράτησε ζωντανούς κυνηγώντας το στόχο».

Για την ACB: «Είμαι πολύ τυχερός κι ευλογημένος, αφού έπαιζα μπάσκετ μέχρι πριν λίγο. Η Λίγκα μας εξασφάλισε τα χρήματά μας. Μας έκοψαν ένα μήνα στην αρχή, αλλά μας είπαν αν παίξουμε θα μας επιστρέψουν το 50%. Ο σύνδεσμος παικτών, από το άλλο 50% μας επέστρεψε το 20, οπότε ουσιαστικά χάσαμε το 30% ενός μήνα. Αντίθετα με την Ελλάδα δηλαδή, που με νταβατζιλίκη έκοψαν 4-5 μήνες στα παιδιά. Είμαι πολύ τυχερός που αγωνίζομαι στο καλύτερο πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα δε σεβάστηκαν τα παιδιά, που επέλεξαν το μπάσκετ για να ζήσουν την οικογένειά τους».

Για την Τενερίφη: «Η Τενερίφη είναι πολυμετοχική. Μια ομάδα ανθρώπων που διαχειρίζεται τα έσοδα, με τη στήριξη της Περιφέρειας. Είμαστε και πρεσβευτές του τουρισμού στην Ευρώπη για το νησί και γνωρίζει ο κόσμος το νησί, μέσα από τις επιτυχίες μας. Η διαφορά του νησιού από τα άλλα Κανάρια Νησιά, είναι ότι έχεις κι άλλα πράγματα να κάνεις, εκτός από τις παραλίες. Όταν εξερράγη το ηφαίστειο, πήγε η λάβα μόνο από τη μία πλευρά είναι οι τρομερές παραλίες και η άλλη έχει τροπικές περιοχές, άρα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Συν τον καιρό, που η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από 23-25 βαθμούς κι έχει τρομερή ποιότητα ζωής».

Για το μέλλον του στην Τενερίφη: «Έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Θεωρώ ότι είμαι από τους άτυχους που με πόνεσε πιο πολύ από όλους η φυγή του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα. Επειδή μπίζνες κάνουμε, πιστεύω ότι κάποιος αντίστοιχος ξένος στη θέση μου, που είναι και πιο φθηνός, θα ήταν αλλιώς. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στο νησί, του χρόνου έχουμε πολλά τουρνουά να διεκδικήσουμε. Το final 8, ώστε μετά να προσπαθήσουμε για ακόμη ένα Διηπειρωτικό. Το επόμενο final 4, επειδή η ομάδα μας θα είναι καλύτερη του χρόνου. Θα διοργανώσουμε το σούπερ Κόπα, που με τον κόσμο μας έχουμε πάντα πιθανότητες».

Για το αν βλέπει τον εαυτό του και μελλοντικά στο μπάσκετ: «Δεν ξέρω αργότερα, αλλά το σκεπτόμενο κομμάτι του μπάσκετ με εξιτάρει περισσότερο από το αγωνιστικό. Για μένα λοιπόν, επειδή έχει πολύ τακτική το μπάσκετ, θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα, κάπου θα είμαι μετά το τέλος του αγωνιστικού. Αλλά είναι πολύ μακρινό».

Για τον Βεζένκοφ: «Ο Βεζένκοφ ξέρει τι είναι το καλύτερο για τον ίδιο. Έχει και την πολυτέλεια του πατέρα του που είναι χρόνια στο χώρο για να τον βοηθήσει ανιδιοτελώς. Ότι απόφαση και να πάρει, θα δικαιωθεί. Δεν θα τον ρωτήσω τι θα κάνει, περιμένω να δω που θα καταλήξει για να του στείλω καλή επιτυχία και πότε θα βγούμε να κεράσει».

Για την Ευρωλίγκα και τις αλλαγές στους πάγκους: «Στην Ευρωλίγκα τα φαβορί είναι πάντα τα ίδια γιατί έχουν την οικονομική δύναμη. Σαν Γιώργος, αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι το χρήμα (όπως λένε για τον Ομπράντοβιτς που τα ακούω και γελάω), σου δίνει αξιοπιστία και συνέπεια. Πληρώνεις όχι τον καλύτερο σουτέρ, αλλά τον πιο αξιόπιστο. Ένα λαβράκι, δε θα έχει συνέπεια σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος. Επειδή ο Σάρας είναι τέτοιος προπονητής, συνεπής και στοχευμένος, αν ισχύει και του Νικ, έχει μια ομάδα με πολύ ταλέντο και είναι το φαβορί. Ο Πέσιτς δεν έπαιρνε από όλους το μάξιμουμ. Ο Σάρας ανάλογα τον παίκτη που έχει στο παρκέ θα πάρει το καλύτερο που μπορεί. Ακόμα κι από παιδιά που ο Πέσιτς δεν έπαιρνε το καλύτερο δυνατό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άαρον Γουάιτ που τον είχα συμπαίκτη».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός κράτησε τρία παιδιά για να χτίσει πάνω τους. Τον Παπαγιάννη, τον Μήτογλου και τον Παπαπέτρου, που είναι Έλληνες και θα δώσουν πράγματα σε βάθος χρόνου. Είναι ένα νέο πρότζεκτ. Για μένα, αν ο κοντός που θα πάρει είναι υγιής και ηγετική μορφή, επειδή εκεί χάνει ο Παναθηναϊκός, θα τα πάει καλά. Έχει πολλά παιδιά που είναι σαν την σελήνη, αλλά του λείπει ο ήλιος. Να πάρουν από εκεί φως και να δώσουν μετά. Αν δώσει σωστά το μπάτζετ και πάρει σωστούς ρολίστες που θα τους κουβαλήσει ο ηγέτης, θα σου έλεγα θα πετύχει. Το Διαμαντίδης – Αλβέρτης είναι πολύ έξυπνη κίνηση. Είναι δύο άνθρωποι που θα προσελκύσουν κόσμο. Είναι οι πιο κατάλληλοι. Ο Δημήτρης έχει κύρος και τον σέβονται όλοι στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, έχει ιδέες, μπορεί να μιλήσει και να δώσει λύσεις επειδή είναι πανέξυπνος, είναι το πόστου που του ταιριάζει καλύτερα από οποιοδήποτε. Ακόμη κι αν βρεθεί επενδυτής, αυτοί οι δύο πιστεύω θα μείνουν εκεί. Ο Γιώργος Βόβορας, έχει πολύ μπασκετικές βάσεις. Είναι μεγάλο βήμα, ειδικά στην κρίσιμη καμπή που γίνεται. Δεν πρέπει τέτοιες ευκαιρίες να τις αφήνεις να πάνε χαμένες. Απλά θεωρώ ότι αν στραβώσουν τα πράγματα, θα είναι ο πρώτος που θα πληρώσει τη νύφη, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει νοοτροπία επιτυχιών και ο ίδιος δεν έχει το brand name ακόμα, που θα την απορροφήσει. Μακάρι να τα καταφέρει ο άνθρωπος, πρέπει να είναι και λίγο τυχερός, γιατί σε ένα τόσο μεγάλο άλμα πάντα χρειάζεται και η πίεση είναι μεγάλη. Το έκανε το άλμα ο Σάρας, αλλά είχε ήδη το σεβασμό σαν αθλητής. Εδώ μπορεί να πουν αμέσως ότι ήταν καλός για βοηθός και δεν κάνει για πρώτος. Γιατί δεν υπάρχει υπομονή».

Για τον Ολυμπιακό: «Στον Ολυμπιακό μετά από πολλά χρόνια χτίζεται μια ομάδα με λογική και υγεία. Θα έχει πολλές επιλογές στο ρόστερ του και σε όλες τις θέσεις. Θεωρώ ότι και του Βεζένκοφ θα λήξει θετικά. Γιατί ακόμα και η επιλογή του Γάλλου ήταν σα να του δείχνει ότι είσαι εσύ με τον Πρίντεζη και θα πάρω ένα παιδί που μπορεί να παίξει και στο πέντε. Είναι άλλο να έχεις συμπαίκτες με υψηλό επίπεδο. Γιατί πρέπει και αυτό να το διαχειρίζεσαι. Μου έλεγε παλιά ο Σπανούλης, ότι ο Χάινς τα άκουγε, αλλά δεν επηρεαζόταν. Ο Σλούκας όπου και να πάει θα αλλάξει τις ισορροπίες. Άρα περισσότερο και στον Ολυμπιακό. Και στα αποδυτήρια και στο ελληνικό στοιχείο και γενικότερα. Που έρχεται για να δείξει ότι τώρα είναι ηγέτης. Άρα η ομάδα είναι πολύ ωραία χτισμένη. Το μόνο που θεωρώ ότι ίσως είναι αδυναμία, είναι το ένα ματς της βδομάδα με τόσο γεμάτο ρόστερ. Επειδή οι αθλητές δε σκέφτονται τα πράγματα όπως είναι, είναι μπούφοι και δε σκέφτονται σωστά. Αντί να σκεφτούν ότι είναι στον Ολυμπιακό, θέλουν να πάνε για παράδειγμα στη Μάλαγα, αντί να παίζουν ένα πεντάλεπτο. Κάνε βρε υπομονή και θα έρθει. Το ίδιο ισχύει και για τον Λαρεντζάκη. Στην ΑΕΚ είχε μάθει να έχει την μπάλα στα χέρια του και να κάνει 3-4 πράγματα. Στον Ολυμπιακό δεν είναι γι’ αυτό. Πρέπει να μπει να κάνει δυο άμυνες, να κάνει δυο φάουλ και να πάρει και το ελεύθερο τρίποντο. Να κάνει υπομονή και ο κόουτς θα σου ξαναδώσει την ευκαιρία. Και θα έρθουν τα καλύτερα. Ακόμη όμως και να μην έρθουν, έχεις την ευκαιρία να είσαι σε μια μεγάλη ομάδα. Να έχει τη σωστή νοοτροπία του ρολίστα. Θα έχεις αναμνήσεις με μεγάλες ομάδες, που με μέτριες δεν θα τις έχεις. Οπότε αν μπορέσουν τα παιδιά να διαχειριστούν εγκεφαλικά το ένα ματς τη βδομάδα και να μην γκρινιάξουν, τότε θα είναι πολύ καλύτερα. Παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο, είχαν την αίσθηση ότι είναι χρήσιμοι. Ακόμη και στο αστείο εφετινό πρωτάθλημα. Σημαντικό είναι να έχεις ευχαριστημένο τον προπονητή σου. Όχι να έχεις καλά νούμερα. Όπως έλεγε κι ένας παλιός προπονητής μου, τα νούμερα είναι σαν τη μίνι φούστα. Δείχνουν πολλά, αλλά όχι την ουσία».

Για την ΕΟΚ: «Είμαι υπέρ να αναλάβει την Ομοσπονδία ο κύριος Φασούλας. Τον σέβεται όλη η Ευρώπη, δεν το βλέπει σαν μπίζνες, αγαπάει το άθλημα κι όχι επιχειρηματικά. Θα το αναγεννήσει κι επειδή έχει ήδη την εμπειρία, θα είναι αυτός που θα μας κάνει να αγαπήσουμε το μπάσκετ ξανά. Ο κύριος Λιόλιος είναι ένας πολύ καλός επιχειρηματίας με ιδέες. Αλλά ο μπασκετικός στο μπάσκετ, ο Λουμίδης στους καφέδες κλπ. Πρέπει το μπάσκετ να μηδενίσει και οι ρίζες του να είναι μπάσκετ. Όχι επιχείρηση. Να γίνει επαγγελματικό και να γίνει ο παίκτης πρωταγωνιστής. Όπως είναι στην Ισπανία και δεν ήταν ποτέ σε αυτή τη χώρα. Να μη λένε ας τους κόψουμε πέντε μήνες και να μην τρέχει τίποτα. Να κρατήσουμε επιχειρηματίες όπως ο κύριος Τζομπανάκης που αγαπάνε το μπάσκετ. Ο κύριος Φασούλας επειδή ήταν παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και ξέρει τα αποδυτήρια, είναι ο ιδανικός. Πρέπει να είναι μπασκετικοί, να μην έχουν ανάγκη να φανούν. Να στηθούν όλα σωστά, ΕΣΑΚΕ, διαιτησίες, τα πάντα. Για να εξελιχθούμε, να γίνουμε πρωταγωνιστές. Δεν ξέρω πόσο τυχερός ήμουν που έφυγα από την Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Ανάβω ένα κεράκι κάθε μέρα. Είμαι ευλογημένος που είμαι σε ένα πρωτάθλημα που έχει δείξει ποιος είναι ο δρόμος. Μακάρι να ήμουν πιο μεγάλος και να μην είχα το μικρόβιο του παίκτη, ώστε να έφερνα τις ιδέες της Ισπανίας σε αυτή τη χώρα, μπας και βάλουμε βάσεις σωστές. Γιατί αυτοί κάποτε έχτιζαν κι εμείς κοροϊδεύαμε. Έχετε δει Ισπανούς να φεύγουν από τη χώρα τους, να πάνε να παίξουν αλλού, εκτός κι αν το κάνουν για τα χρήματα; Ο Ρίμπας, θα μπορούσε να πάει στη Ζενίτ, πήγε στην Μπανταλόνα. Γιατί η Ισπανία σέβεται τον παίκτη. Μετρημένοι είναι αυτοί που έφυγαν».

Για το τι φταίει στην Εθνική ομάδα: «Δεν θεωρώ ότι για την Εθνική φταίει κάτι συγκεκριμένο. Έχουμε μια νοοτροπία στην Ελλάδα ότι πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι. Εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε ρόστερ με ρόλους. Πάντα προσπαθούσαμε να έχουμε το καλύτερο ρόστερ. Ήταν όλοι οι πολύ καλοί κι ο προπονητής δεν μπορούσε να πει για παράδειγμα στον Παπανικολάου θα παίξεις σήμερα πέντε λεπτά. Προσπαθούσε να τους έχει όλους ευχαριστημένους και είναι λογικό. Πρέπει να έχουμε και παίκτες που Κάναμε ομάδα με τέσσερα τεσσάρια και χωρίς κοντούς. Ήταν ξεκάθαρα δημόσιες σχέσεις. Στην Εθνική εφήβων και νέων ανδρών στην Ισπανία, παίρνουν 500 ευρώ τη μέρα. Ενώ εμείς εκεί, έχει Κάραβελ και δεν ξέρω κι εγώ. Έχουν χαθεί οι ρόλοι γενικά. Πρέπει να παίζουμε για την ψυχή της Ελλάδας και τη φανέλα. Αν ο παίκτης νιώθει ότι σου κάνει χάρη κι έρχεται, πρέπει κι εσύ να τον έχεις στον αφρό. Τον Γιάννη εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν τον αξιοποιήσαμε σωστά. Εγώ θα τον έβαζα μόνο πεντάρι. Δεν ξέρουμε τι γίνεται στις ομάδες. Από έξω κρίνουμε εύκολα. Μπορεί ο Γιάννης να έλεγε ότι θέλει να παίζει στον άσο. Λείπει η ιεραρχία και ο σεβασμός. Αν πάει να τους μιλήσει ο Φασούλας για παράδειγμα, στους παίκτες, θα υπάρχει ένα δέος. Είχα δει τον Ντίβατς κι έτρεμα».

Για τον Νίκο Παππά: «Όταν είμαι στην Ελλάδα, είμαι το νούμερο ένα κωλόπαιδο. Όταν έρχομαι στην Ισπανία, είμαι το καλύτερο παιδί. Ο Νίκος Παππάς έχει προσωπικότητα, που η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να διαχειριστεί κι έχει αδικήσει τον εαυτό του που έμεινε στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω ότι ήθελε να είναι στον Παναθηναϊκό, ήταν το όνειρό του. Το ίδιο έγινε και με μένα, όταν έβαλα τη φανέλα του Ολυμπιακού, είπα ας σταματήσω αύριο. Είναι μάγκας και ωραίος. Θεωρώ ότι ο τρόπος που τελείωσε ήταν πάρα πολύ άδικος. Είναι ένα παιδί με πάρα πολύ ταλέντο κι εύχομαι γι’ αυτόν να φύγει από τη βολή του, να φύγει και να γίνει ξανά ο ωραίος τύπος ο Νικόλας, τι είχαμε και τι χάσαμε».

Για το αν η πόρτα του Ολυμπιακού παραμένει ανοιχτή: «Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πόρτα που έχω πάρει αγάπη κι έχω δώσει και θεωρώ ότι είναι ανοικτή. Όλοι έχουμε το μονοπάτι μας, τώρα το περπατάω, είμαι καλά εδώ, θέλω να γυρίσω στον Ολυμπιακό, αλλά δε θέλω τοξικότητα. Θέλω ωραίες καταστάσεις, ξηγημένες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags