Facebook Pixel Νεμάνια Νέντοβιτς - Παναθηναϊκός: Ανάλυση από τον Νίκο Λινάρδο sportdog!
| 2020-07-12 11:35:00

"ΝΒΑ o Παναθηναϊκός - Σπανούλης-Παπαλούκας στον Ολυμπιακό - Τι πιστεύω για Νέντοβιτς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"ΝΒΑ o Παναθηναϊκός - Σπανούλης-Παπαλούκας στον Ολυμπιακό - Τι πιστεύω για Νέντοβιτς"

Τον Νεμάνια Νέντοβιτς έκλεισε ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει τρομερή εμπειρία από Ευρωλίγκα αγωνιζόμενος στην Αρμάνι Μιλάνο. Παίζει στις θέσεις “1” και “2” και διακρίνεται για τον καλό χειρισμό της μπάλας, αλλά και για την αθλητικότητά του.

Την καλύτερη άποψη για τον 29χρονο Σέρβο γκαρντ διατύπωσε μιλώντας στο sportdog ο Νίκος Λινάρδος. «Είναι ένας παίκτης πάρα πολύ έμπειρος. Έχει καλό σουτ. Εκπροσωπεί την γιουγκοσλάβικη σχολή. Νομίζω θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα γκαρντ που θα δώσει σκορ», ήταν το πρώτο του σχόλιο.

Κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό του παίκτη ως «Ντέρικ Ρόουζ της Ευρώπης» από αναλυτή του ESPN το 2013 τόνισε: «Είναι λίγο υπερβολικός ο παραλληλισμός. Είναι ένας πολύ καλός σκόρερ. Στον Παναθηναϊκό που χτίζεται η συμβολή του θα είναι σημαντική, καθώς έχει μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Η Αρμάνι πήρε πράγματα από αυτόν».

Στη συνέχεια υποστήριξε: «Απ' ότι καταλαβαίνω ο παίκτης θέλει να πάει κάπου αλλού. Πάει στον Παναθηναϊκό, γιατί βλέπει ότι στην Αρμάνι ο χώρος λιγοστεύει. Η ιταλική ομάδα έκανε πολλές μεταγραφές φέτος. Οπότε ο Παναθηναϊκός τον δελεάζει. Θα έχει περισσότερο χρόνο στο Τριφύλλι, το οποίο δεν έχει τέτοιο παίκτη. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει έναν σκόρερ, αφού έφυγε ο Καλάθης».

Δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον έμπειρο μπασκετάνθρωπο να σχολιάσει την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό σε επίπεδο διοίκησης. «Χαίρομαι, γιατί βλέπω πραγματικά μία μπασκετική διοίκηση. Νομίζω ότι το να έχεις και να συνεργάζεσαι με έναν Αλβέρτη και έναν Διαμαντίδη στο διοικητικό κομμάτι είναι κάτι θετικό. Πρόκειται για ανθρώπους που ξέρουν από μπάσκετ. Για τον κάθε προπονητή είναι στήριγμα το να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να μιλούν μαζί τους. Ο Γιαννακόπουλος και οι Αγγελόπουλοι δεν έχουν παίξει μπάσκετ. Αποτελούν τους αιμοδότες των δύο μεγάλων ομάδων. Οπότε είναι πολύ καλό ένα διοικητικό μοντέλο να απαρτίζεται από παλιούς παίκτες τόσης μεγάλης αξίας, γιατί θα υπάρχει καλύτερη επικοινωνία και στήριξη. Εγώ στη θέση του Βόβορα θα ήθελα να είχα απέναντί μου έναν general manager μπασκετικό. Ο προπονητής μιλάει σε άλλη γλώσσα. Τον επιλέγει ένας επαγγελματίας. Υπάρχει μία σωστή ιεραρχία. Θεωρώ ότι είναι ένα μοντέλο το οποίο μπορεί να υιοθετηθεί και από άλλες ομάδες».

Δίνετε την καλύτερη πάσα για την επόμενη ερώτηση. Ο Διαμαντίδης είναι φίλος με τον Παπαλουκά. Κάποια στιγμή και ο Σπανούλης θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Θα μπορούσαμε να δούμε παρόμοιο μοντέλο διοίκησης με Σπανούλη-Παπαλουκά στον Ολυμπιακό;

«Ναι και νομίζω, ότι αυτό το μοντέλο που εφαρμόζει ο Παναθηναϊκός δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά πρωτοπόρο. Βάζει στο διοικητικό κομμάτι δύο εμβληματικές φιγούρες. Απλώς εγώ πιστεύω ότι αυτό είναι ιδανικό για να τρέξει μία ομάδα αγωνιστικά με βάση το μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός κάνει στην ουσία μία καινούρια αρχή. Το νέο πλάνο είναι μία μικρογραφία ομάδας NBA, όπου βρίσκεις σε θέσεις κλειδιά παλιούς μεγάλους παίκτες. Εμένα αυτό μόνο χαρά μου προξενεί», κατέληξε ο Νίκος Λινάρδος μιλώντας στο sportdog.

O Νίκος Λινάρδος διοργανώνει για 12η χρονιά το «Nikos Linardos Basketball Camp», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 1-8 Αυγούστου. Ο έμπειρος τεχνικός θα διδάξει τα μυστικά του μπάσκετ σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-17 ετών, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης The Ranch (στο Σοφικό Κορινθίας), σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη-βόμβα - Έλληνας άσος του ΠΑΟ έριξε... άκυρο στον Ολυμπιακό - "Δεν τους εμπιστεύομαι..."!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags