Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Τι θα γίνει με Σλούκα-Σπανούλη, ΜακΚόλουμ αντί Λαπροβίτολα"
| 2020-07-29 10:25:00

"Ρουκέτες" Κοτζιά: "Τι θα γίνει με Σλούκα-Σπανούλη - ΜακΚόλουμ στον ΠΑΟ - Σταματήστε για Λοτζέσκι"

του Γιώργου Κτενά
"Ρουκέτες" Κοτζιά: "Τι θα γίνει με Σλούκα-Σπανούλη - ΜακΚόλουμ στον ΠΑΟ - Σταματήστε για Λοτζέσκι"

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σε όλα τα θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Τόλης Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο sportdog, ως ένας από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους μπασκετικούς δημοσιογράφους στην Ελλάδα. 

Πώς θα είναι η συνύπαρξη Σλούκα-Σπανούλη στο λιμάνι; Τι άλλο να περιμένουμε από τους αδερφούς Αγγελόπουλους; Ποιες είναι οι εναλλακτικές του Λαπροβίτολα στον Παναθηναϊκό; Tι ισχύει για τον Λοτζέσκι στην AΕΚ και πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Όλες οι απαντήσεις στο sportdog... 

"Δεν υπάρχουν νέες συνθήκες στην 5άδα του Ολυμπιακού, η ομάδα θα ξεκινάει από τον Σλούκα. Ο Θεος του Ολυμπιακού είναι ο Σπανούλης, είναι ο άνθρωπος που έκανε κάτι που δεν θα μπορούσε κανείς, έφερε την αναγέννηση στον Ολυμπιακό. Παρότι στα 38 του είναι τούμπανο, σε σούπερ κατάσταση, η ομάδα πλέον είναι γύρω από τον Σλούκα. Είναι στα ώπα του ο Σλούκας, έρχεται από μια φουλ πενταετία με τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης, έρχεται πανέτοιμος και αυτός θα είναι μπροστάρης του Ολυμπιακού. Ο Σπανούλης θα προσθέτει με την τεράστια κλάση του και τα ηγετικά του προσόντα στον χώρο και χρόνο που θα του δώσει ο Μπαρτζώκας", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Τ. Κοτζιάς.



Τι άλλο να περιμένουμε από τους Αγγελόπουλους στη συνέχεια; 

"Οι Αγγελόπουλοι μέσα από αυτά που ακούστηκαν είναι ότι πηγαίνουν για 3 παίκτες με 5 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι δεν πήραν 3 παίκτες με 5 εκατ. ευρώ. Θα πλησιάζαμε αυτό το νούμερο αν έπαιρνε και τον Καλάθη. Παρότι του μίλησε, δεν τον πήρε. Στον τραπεζικό λογαριασμό και στα σχέδια των Αγγελόπουλων δεν είμαστε μέσα, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχουν λεφτά για μια κίνηση ακόμα, αν κάτι δεν πάει καλά μέσα στην σεζόν. Γιατί θα είναι και μεγάλη η δεξαμενή τον χειμώνα από ΝΒΑ. Ο Oλυμπιακός το 2012 με τις αλλαγές του χειμώνα πήρε την Ευρωλίγκα".  

Πες μου δυο λόγια για όσα γίνονται στον Παναθηναϊκό.

"Ο Παναθηναϊκoς περιμένει τον Λαπροβίτολα και πηγαίνουν τριήμερο όλοι στη Μύκονο. Γιατί πηγαίνουν τριήμερο στη Μύκονο; Γιατί και στην Κηφισίας να βγεις θα βρεις 4άρι. Πλέι μέικερ όμως ποτέ. Αν δεν κάτσει του Λαπροβίτολα θα πάμε στη λύση του ΜακΚόλουμ ή στην Αμερική. Ο ΜακΚόλουμ είναι καλός παίκτης αλλά το μπάσκετ του δεν είναι αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκoς. Εκτός αν γίνει κάποια έκπληξη, αν γίνει κάτι με τον Γιόβιτς. Από ελεύθερο παίκτη, πάντως, δεν θα βρει στην Ευρώπη για να σταθεί στον Παναθηναϊκό".


Πώς είδες τη μεταγραφή του Λοτζέσκι στην ΑΕΚ; Μπορούμε να πούμε ότι "έκοψε" τη μετακίνηση του Νίκου Παππά στην Ένωση;

"Δεν υπήρχε Παππάς για την AΕΚ, είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας και θα βρει αυτό που πρέπει στο εξωτερικό. Το ταλέντο ξεχειλίζει, καλύτερα να πάει στο εξωτερικό. Ο Λοτζέσκι επειδή γίνεται λόγος για τις ηλικίες, δεν είναι πρακτορείο μοντέλων η AΕΚ. Αν ήταν πάνω από 30 οι Έλληνες παίκτες, θα το συζητούσαμε. Ο ξένος όμως είναι μια χρήσης, τι να είναι 26, τι 36; Είναι μιας χρήσης στο επίπεδο της AΕΚ. Αν είναι πολύ καλός θα τον πάρει η ΤΣΣΚΑ, όπως η ΤΣΣΚΑ είχε πάρει τον Σαντ-Ρος. Δηλαδή η AΕΚ δεν μπορεί να κρατήσει πάνω από 1-2 χρόνια στο ρόστερ της έναν πολύ καλό ξένο παίκτη. Οπότε η AΕΚ παίρνει έμπειρους παίκτες γιατί έχει άμεσες υποχρεώσεις τέλη Σεπτέμβρη και θέλει αποτέλεσμα, τις ηλικίες θα κοιτάξει; Ο Λοτζέσκι έρχεται στη θέση του Γιαννόπουλου και είναι μια χαρά. Είναι Ο επαγγελματίας".

Τέλος, θέλω να μου πεις δυο λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς υπάρχουν ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι αν χάσουν οι Μπακς το πρωτάθλημα σκέφτεται να αποχωρήσει. 

"Τον Αντετοκούνμπο τον είδα πολύ ευχαριστημένο πριν από την πανδημία, σε ένα τρομερό γήπεδο, με τρομερό κόσμο. Είδαμε Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ να το χάνουν από την Μπασκόνια. Οπότε να δούμε ποιος θα το πάρει και μετά ξαναμιλάμε. Είναι συγκλονιστικό πάντως να έχει φτάσει στην κορυφή του κόσμου, ένα παιδί που ταλαιπωρήθηκε η οικογένειά του στα πιο μικρά τους χρόνια. Είναι ο πιο άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, είναι παιδί διαμάντι, όπως όλη η οικογένειά του. Και είναι από αυτούς που δουλεύει συνεχώς, κοιμάται στο γήπεδο. Πήγα στις προπονήσεις των Μπακς και δεν έφευγε από το γήπεδο. Ο Θανάσης κι αν δουλεύει, αυτός πραγματικά κοιμάται στο γήπεδο".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ασταμάτητοι Αγγελόπουλοι! Νέο μπαμ μετά τον Σλούκα - Ψηλός Έλληνας όνομα - Παικταράς από NBA!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags