Facebook Pixel Sportdog.gr | Καντέρ VS Ερντογάν: Ατακάρες που κάνουν τον Τούρκο πρόεδρο να αφρίζει από το κακό του
| 2020-07-30 12:41:00

Καντέρ VS Ερντογάν: Ατακάρες που κάνουν τον Τούρκο πρόεδρο να αφρίζει από το κακό του

Sportdog Team
Καντέρ VS Ερντογάν:  Ατακάρες που κάνουν τον Τούρκο πρόεδρο να αφρίζει από το κακό του

Είναι γνωστή η κόντρα του Καντέρ που θεωρείται αντικαθεστωτικός και είναι ανεπιθύμητος στην Τουρκία, στην οποία έχει να ταξιδέψει πολλά χρόνια καθώς υπάρχει φόβος ακόμα και για την ίδια του τη ζωή αλλά και της οικογένειάς του αν βρεθεί σε τουρκικό έδαφος.

Ο Τούρκος παίκτης του NBA είναι οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα του πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016. Μάλιστα, το διαβατήριο του Καντέρ  ακυρώθηκε τον Μάιο του 2017 και πλέον θεωρείται επίσημα φυγόδικος για την τουρκική κυβέρνηση. 

Μάλιστα έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Τούρκο μπασκετμπολίστα, ο οποίος μεταξύ άλλων επικρίθηκε πως χρησιμοποιούσε μία εφαρμογή της οργάνωσης του Γκιουλέν και αναρτούσε στα social media υπέρ του Γκιουλέν και κατά του Ερντογάν. 

Το Sportdog θυμίζει μερικές από τις ατάκες του κατά του Τούρκου προέδρου:

-Ο Ερντογαν χειραγωγεί τα κρατικώς ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης για να τον κάνουν τον δημοφιλή απολυταρχικό ηγέτη που είναι σήμερα.

- Ο Ερντογαν χρησιμοποιεί τη στρατηγική θέση της Τουρκίας για να αρπάξει περισσότερη εξουσία

για τον εαυτό του.

- Ο Ερντογαν σαφώς παίζει πολιτικό παιχνίδι και στρέφει τα συμφέροντα της μιας χώρας ενάντια στης άλλης με σκοπό την παγίωση της εξουσίας του.

- Για τον Ερντογαν όλα πρέπει να γίνονται για τον έλεγχο και την ισχύ.

- Ο Ερντογαν επιμένει να μετατρέψει [την Αγία Σοφία] σε ένα ακόμη τζαμί. Ακόμη και ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει τη βαθιά οδύνη του για την απόφαση αυτή, το ίδιο και εγώ. Πρόκειται για άλλο ένα από τα παιχνίδια του Ερντογαν και έχει πολιτικά κίνητρα. Σημαίνει ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις κοσμικές της ρίζες.

- Ο Ερντογάν δεν μπορεί να έπαθε καρδιακή ανακοπή γιατί δεν έχει καρδιά (σ.σ. Είχε δηλώσει στο twitter στις 23 Ιουλίου 2019 σχολιάζοντας φημολογία, ότι ο Ερντογάν πέθανε από καρδιακό επεισόδιο).


- "Το μόνο παιχνίδι που πήρα μαζί μου στο Ορλάντο για το NBA Bubble είναι μία τούρκικη Monopoly" έγραψε με καυστικό τρόπο ο Καντέρ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags