Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Δεν είναι αντι-Καλάθης ο Τζάκσον - Τρεις θέσεις ο Σαντ Ρος"
Μπάσκετ
| 2020-08-11 22:06:00

"Δεν είναι αντι-Καλάθης ο Τζάκσον - Τρεις θέσεις ο Σαντ Ρος - Κλειδί Ουάιτ - Τζογάρει με Νέντοβιτς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν είναι αντι-Καλάθης ο Τζάκσον - Τρεις θέσεις ο Σαντ Ρος - Κλειδί Ουάιτ - Τζογάρει με Νέντοβιτς"

Παναθηναϊκός: Την άποψη ότι οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού δείχνουν ότι στόχος είναι η 8άδα της Ευρωλίγκα εξέφρασε ο Άρης Λαούδης. 

Ο "πράσινος" ρεπόρτερ σχολίασε κάθε μέχρι στιγμής προσθήκη του Τριφυλλιού και στάθηκε στις περιπτώσεις του Σαντ Ρος και του Ουάιτ, ενώ χαρακτήρισε Μποχωρίδη και Κασελάκη "τίμιους". 

Έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού;

"Ίσως μπορεί να αποκτηθεί ένας ψηλός προκειμένου να βοηθά στα ελληνικά παιχνίδια. Αυτή είναι η μόνη εκκρεμότητα".

Είναι ο Τζάκσον ο αντι-Καλάθης που έψαχνε ο Παναθηναϊκός;

"Όχι δεν είναι αντί-Καλάθης. Είναι ένα άλλο μοντέλο. Πλέον δεν έχει τα οικονομικά δεδομένα να πάει σε ένα πόιντ γκαρντ που μπορεί να είναι περισσότερο δημιουργικός και λιγότερο εκτελεστικός. Αυτοί οι πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη σπανίζουν. Ο Καλάθης ήταν ένας παίκτης που δημιουργούσε και έφτιαχνε τα πάντα στους συμπαίκτες του. Αυτό πληρώνεται πάρα πολύ ακριβά. Οπότε ο Παναθηναϊκός δικαιωματικά και λογικά αναγκάζεται να πάει σε άλλο μοντέλο, ενός πιο κόμπο γκαρντ. Ο Τζάκσον είναι ένας παίκτης που σουτάρει και βάζει την μπάλα στο καλάθι. Δημιουργεί αλλά όχι στον βαθμό που το έκανε ο Καλάθης. Τέτοιοι παίκτες υπάρχουν στην Ευρώπη. Παίκτες σαν τον Καλάθη όμως τους πληρώνεις πολύ ακριβά".

Πώς σχολιάζεις την επιλογή του Σαντ Ρος;

"Είναι εξαιρετική. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία σε τρεις θέσεις. Μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε τρύπα στην άμυνα. Μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε αλληλοκάλυψη υπάρχει στην περιφέρεια. Είναι εργαλείο. Είναι από τις πιο σημαντικές κινήσεις που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα".

Η άποψή σου για τον Άαρον Ουάιτ;

"Τον πλήρωσε πολύ λιγότερο από αυτό που πήρε. Πήρε μία αξία που θα ήταν μεγαλύτερη κανονικά. Είναι ένας κρίσιμος παίκτης που έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να σουτάρει από μακριά. Μπορεί να παίξει πικ εν ρολ. Γενικώς είναι ένα 4άρι που, αν ο Βόβορας του βρει τον κατάλληλο ρόλο, τότε θα δέσει πολύ καλά στο σύνολο. Είναι κλειδί αυτό. Δεν ήταν τυχαίο ότι σε μια ομάδα του προπονητή, όπως ήταν η Ζαλγκίρις, που ο Σάρας τον ήξερε καλά, ο Ουάιτ έπαιξε τόσο καλά, ενώ πέρσι στην Αρμάνι Μιλάνο δεν ήταν τόσο αποδοτικός. Θεωρώ ότι έχει να κάνει με τον ρόλο που έχει ο κάθε παίκτης σε μία ομάδα και αυτός ήταν από τους παίκτες που θέλουν συγκεκριμένο ρόλο για να αποδώσει".

Ποια είναι η γνώμη που έχεις σχηματίσει για τις προσθήκες των Νέντοβιτς, Όγκαστ και Φόστερ;

"Ο Νέντοβιτς είναι μία πολύ καλή περίπτωση με ρίσκο, λόγω των τραυματισμών. Είχε μία καθοδική πορεία στην καριέρα του. Θεωρώ ότι το αντιστάθμισμα είναι το κίνητρο που έχει, για να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο και το γεγονός ότι του παρουσιάζεται μία ευκαιρία να παίξει σε μεγάλη ευκαιρία όπου θα μπορέσει να επανέλθει. Για τον Όγκαστ δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα για τη βελτίωσή του. Θα είναι σίγουρα πιο έμπειρος και ώριμος, γιατί έχει παίξει στην Ευρώπη περισσότερα χρόνια. Δεν ξέρω πόσο θα είναι καλύτερος από αυτό που είδαμε από την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό. Έχω ερωτηματικό. Για τον Φόστερ με προβληματίζει η μη εμπειρία του από Ευρωλίγκα. Είναι και αυτός περίπτωση λαχείο. Ο Παναθηναϊκός τζογάρει με την έννοια ότι όταν δεν έχεις πολλά λεφτά, κάποιες μεταγραφές θα έχουν τέτοια μορφή. Έχει καλά στοιχεία. Παρ' ΄όλα αυτά αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε επίπεδο Ευρωλίγκας είναι ένα μεγάλο ζητούμενο. Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο παιδί έχει υποστεί τέτοια πίεση για το αποτέλεσμα και τη νίκη. Οπότε είναι και αυτός ένα ερωτηματικό".

Τι θέλει να πάρει ο Παναθηναϊκός από τους δύο Έλληνες, Μποχωρίδη και Κασελάκη;

"Είναι και οι δύο τίμιοι. Δηλαδή ο Μποχωρίδης επιστρέφει στον Παναθηναϊκό βελτιωμένος σε σχέση με όταν έφυγε. Έχει πάρει τον χρόνο του. Είναι μία μεταγραφή που θα βοηθήσει. Δεν είναι πρωτοκλασάτη, αλλά είναι μία κίνηση ποιοτική για τη συμπλήρωση του ρόστερ. Βεβαίως όλα αυτά εξαρτώνται σε σχέση με τους στόχους. Μιλάμε για έναν Παναθηναϊκό που θέλει να διεκδικήσει την είσοδο στην 8άδα. Όσον αφορά τον Κασελάκη, φαίνεται η πορεία του. Δεν υπάρχει προπονητής που να έχει πει κακό λόγο. Τον διακρίνει η εργατικότητα. Αυτά τα παιδιά που έχουν δουλέψει τόσο πολύ και έχουν πάει βήμα βήμα στην καριέρα τους, τους αξίζει πάντα μία καλή ευκαιρία. Ο Κασελάκης πιστεύω ότι θα την αρπάξει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη Πιτίνο για Γιαννακόπουλο και Ολυμπιακό: "Έγινε έξαλλος μαζί μου όταν... - Θα σας σοκάρω"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags