Facebook Pixel Βόμβες Κοτζιά για Ολυμπιακό, Final 4, Σλούκα - "Πήρε Χατζηβρέττα - Δεν μπορεί ο Λαρεντζάκης"
| 2020-08-14 10:00:00

Βόμβες Κοτζιά για Ολυμπιακό, Final 4, Σλούκα - "Πήρε Χατζηβρέττα - Δεν μπορεί ο Λαρεντζάκης"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες Κοτζιά για Ολυμπιακό, Final 4, Σλούκα - "Πήρε Χατζηβρέττα - Δεν μπορεί ο Λαρεντζάκης"

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα ήθελε μια ακόμα μεταγραφική κίνηση εξέφρασε ο Τόλης Κοτζιάς. Ο μπασκετικός γνώστης μίλησε στο sportdog για τις προσθήκες των Πειραιωτών και εξέφρασε τη σιγουριά του για την απόδοση του Χάρισον και του Τζένκινς. 

Παράλληλα, ο καλός συνάδελφος εμφανίστηκε επιφυλακτικός για Ζαν Σαρλ και Μάρτιν και κατέθεσε τη γνώμη του για την επιστροφή του Σλούκα και το ρόλο του Λαρεντζάκη.

Με Σλούκα ο Ολυμπιακός αποκτά έναν ακόμα ηγέτη δίπλα σε Σπανούλη και Πρίντεζη. Πώς βλέπεις την επιστροφή του στο λιμάνι;

"Ο Σλούκας είναι μία από τις μεταγραφές που είχε σημαδέψει ο Ολυμπιακός και οι Αγγελόπουλοι, στην περίοδο ομαλοποίησης που μπήκε η ομάδα, η οποία είχε προβλήματα όσον αφορά τη ροή του χρήματος, κάτι που φάνηκε, δεν το λέμε μόνο εμείς. Το είπαν και οι παίκτες. Πλέον, ο Ολυμπιακός εδώ και μερικούς μήνες είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Προφανώς, αν δεν είχε μπει σε αυτήν την κατάσταση, δεν ξέρω αν θα δεχόταν ο Μπαρτζώκας να έρθει. Ο Μπαρτζώκας είναι ένας προπονητής που θέλει τα πράγματα να είναι σε μία σωστή λειτουργία με συγκεκριμένο μπάτζετ. Θέλει τα πράγματα να έχουν αρχή, μέση και τέλος. Ο Σλούκας είναι ένας παίκτης που ξέρει την πραγματικότητα του Ολυμπιακού. Στα 30 του είναι στα καλύτερά του. Έχει μεγαλώσει στα πολύ καλά χρόνια του Ολυμπιακού και πήρε μία πενταετία στην καλύτερη Φενέρ της ιστορίας. Η τουρκική ομάδα στα χρόνια του Ομπράντοβιτς έζησε τα καλύτερά της. Ο Σλούκας βεβαίως γαλουχήθηκε με τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Οπότε στα 30 του ο Ολυμπιακός έχει έναν παίκτη που είναι στα ντουζένια του. Είναι ηγέτης. Ο Σπανούλης είναι 38 και μακάρι να παίξει μέχρι τα 58. Αλλά τα καλά χρόνια τώρα είναι του Σλούκα".

Τι θέλει να πάρει ο Ολυμπιακός από τον Λαρεντζάκη;

"Είναι ένας παίκτης που του λες: φέρε το πορτοκάλι και σου φέρνει την πορτοκαλιά. Έχει κάνει πορεία που δεν περίμεναν πολλοί ότι θα κάνει. Είναι πολύ χρήσιμος. Είναι μανούλα για ειδικές αποστολές. Είναι πολύ δυναμικός και θα έχει συγκεκριμένο ρόλο στον Ολυμπιακό. Αυτόν τον ρόλο είναι σε θέση να τον παίξει. Έτσι όπως έχει χτιστεί το ρόστερ, δεν αναμένεται να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αν και αυτά φαίνονται στην προπόνηση και στο γήπεδο. Αλλά σε αυτό τον χρόνο συμμετοχής είναι ικανός να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Στην ΑΕΚ μπόρεσε ως ένα σημείο να κουβαλήσει το ρόλο του πρωταγωνιστή. Εδώ είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Πάει σε μεγαλύτερο μέγεθος και θα παίξει Ευρωλίγκα".

Ποια χαρακτηριστικά εκτίμησε ο Μπαρτζώκας στον Ζαν Σαρλ;

"Ο Μπαρτζώκιας μας εξέπληξε με την επιλογή του Λιβιό. Ακούγαμε για Άντονι Γκιλ από τη Χίμκι και άλλα ονόματα. Ένα ωραίο πρωινό έσκασε το όνομα του Λιβιό. Έχει τεχνικά χαρακτηριστικά και αυτά των θέσεων που θέλει ο προπονητής. Δηλαδή μπορεί να παίξει, να σουτάρει την μπάλα, έχει το μεσαίο σουτ. Είναι το 4,5άρι που έψαχνε ο προπονητής. Το θέμα είναι πώς θα κολλήσει στην ομάδα και πώς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερη ομάδα σε σχέση με τη Βιλερμπάν, στην οποία αγωνιζόταν πριν πιάσει λιμάνι. Το πακέτο το αγωνιστικό το έχει".

Τι θέλει ο Μπαρτζώκας από τον Μάρτιν;

"Είναι μία ακόμα έκπληξη που ο Ολυμπιακός την είχε κλείσει από νωρίς. Είναι μία μεταγραφή που έγινε εν καιρώ πανδημίας και ίσως πιο πριν. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τον είδαν από κοντά. Είναι ένας ψηλός πολύ δυναμικός και σύγχρονος, υπό την έννοια, ότι είναι 2 μέτρα και παίζει 5άρι. Είναι δυνατός και παίζει το πικ εν ρολ. Έχει πολύ δυνατά χεντσάουτ στην άμυνα. Κι αυτός όπως και ο Λιβιό έχει θέση. Είναι αυτό που θέλει ο προπονητής. Πρέπει όμως να δούμε πως θα τα καταφέρει στο υψηλότερο επίπεδο. Γιατί άλλο Μπαϊρόιτ και Μπούντουτσνοστ και άλλο Ολυμπιακός".

Πώς κρίνεις την επιλογή του Χάρισον:

"Για τον Χάρισον παρότι δεν έχει παίξει Ευρωλίγκα, είναι ο μόνος παίκτης, για τον οποίο είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει αυτά που περιμένει ο Μπαρτζώκας να κάνει. Είναι ένας παίκτης χαρισματικός. Καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι. Προέρχεται από πολύ καλό κολέγιο. Επιθετικά έχει όλο το μενού, σουτάρει, σουτάρει με ντρίπλα. Είναι πολύ καλός παίκτης και είμαι πεπεισμένος ότι θα δείξει αυτά που περιμένει ο προπονητής. Όχι ότι δεν θα τα δείξουν ο Λιβιό και ο Μάρτιν. Αλλά γι' αυτούς έχω μία επιφύλαξη".

Η άποψή σου για τον Τζένκινς;

"Και γι' αυτόν είμαι σίγουρος. Απλώς ο ρόλος του είναι διαφορετικός. Είναι περισσότερο αμυντικός. Είναι γλυκό - ξινό ο Χάρισον με τον Τζένκινς. Δηλαδή ο Τζένκινς, αν και δεν παίζει... χάντμπολ, είναι ένας αμυντικός που θα του πεις, πιάσε τον Ντεκολό. Μάρκαρε τον Μάικ Τζέιμς. Κάνε άμυνα στα αστέρια των αντιπάλων ομάδων. Αυτά θα κάνει. Ο προπονητής τον ξέρει. Τον είχε στη Χίμκι. Άρα ήξερε τι έπαιρνε. Ο Τζένκινς δεν χαρακτηρίζεται για το επιθετικό του κομμάτι. Αλλά δεν είναι και άμπαλος. Και καλές κολεγιακές χρονιές είχε και στο NBA πήγε. Απλά θα τον χαρακτήριζα ως τον Αμερικανό Χατζηβρέττα του 2020. Ο Χατζηβρέττας όταν τον είχε πάρει ο Παναθηναϊκός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν ένας μεγάλος σκόρερ. Μετά ο Ομπράντοβιτς τον έκανε έναν πάρα πολύ καλό αμυντικό, έναν ρολίστα πολυτελείας και κάτι παραπάνω".

Με βάση τις κινήσεις που έχει κάνει ο Ολυμπιακός, ποιους στόχους είναι σε θέση να κατακτήσει; Μπορεί για Φάιναλ Φορ;

"Ο στόχος του Ολυμπιακού, αν και δεν το λένε μέσα από την ομάδα επίσημα, θεωρώ ότι είναι το Φάιναλ Φορ. Ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού, για μένα, είναι η οκτάδα. Από εκεί και πέρα, το θέμα δεν είναι πώς θα αρχίσεις τη χρονιά, αλλά πώς την τελειώνεις. Περιμένω έναν Ολυμπιακό κανονικό. Περιμένω έναν Ολυμπιακό με αρχή, μέση και τέλος, στοιχεία που δεν τα είχε στα χρόνια του Μπλατ, ίσως επειδή δεν ταίριαξε με την ομάδα ή επειδή η ομάδα ήταν σε μία αναταραχή που είχε να κάνει με το οικονομικό. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι σε ομαλή κατάσταση. Την ομάδα τρέχει ένας άνθρωπος (σ.σ. Μπαρτζώκας) που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Ίσως ο Ολυμπιακός έτσι όπως είναι, να ήθελε έναν ακόμα πλέι μέικερ πίσω από τον Σλούκα".

Ο Λαρεντζάκης δεν μπορεί να πάρει αυτόν τον ρόλο;

"Όχι στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί. Αν παίξει στη Ρεάλ θα χάσει το γήπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν ξανάγινε, απίστευτο deal Ολυμπιακού! Βγάζει λεφτά από… ξεχασμένο - Μόνο ο Μαρινάκης στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags