Facebook Pixel NBA: ΒΟΜΒΑ στο ΝΒΑ! Δεν κατέβηκαν να παίξουν οι Μπακς του Γιάννη – Ιστορική απόφαση
Μπάσκετ
NBA
| 2020-08-26 23:18:00

ΒΟΜΒΑ στο ΝΒΑ! Δεν κατέβηκαν να παίξουν οι Μπακς του Γιάννη – Ιστορική απόφαση (BINTEO)

Sportdog Team
ΒΟΜΒΑ στο ΝΒΑ! Δεν κατέβηκαν να παίξουν οι Μπακς του Γιάννη – Ιστορική απόφαση (BINTEO)

NBA: Μία ιστορική απόφαση πήραν οι Μιλγουόκι Μπακς, καθώς δεν κατέβηκαν να παίξουν στο πέμπτο ματς με τους Μάτζικ, διαμαρτυρόμενοι για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα, τον πυροβολισμό με οκτώ σφαίρες του Τζέικομπ Μπλέικ, Αφροαμερικανού στο Ουισκόνσιν, από αστυνομικό!

Το τζάμπολ ήταν προγραμματισμένο για τις 23.00, ωστόσο ο Γιαννης Ανατετοκούνμπο και οι συμπαίκτες κλείστηκαν στα αποδυτήρια και ενημώρωσαν τους διαιτητές πως δεν θα βγουν να παίξουν. Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Μιλγουόκι αποφάσισε να γίνει η πρώτη που μποϊκοτάρει τα πλέι οφ του ΝΒΑ διαμαρτυρόμενη για την αστυνομική βία, την ανισότητα και όσα γίνονται σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ.

Με την απόφαση αυτή  αρχίζει ένα συνταρακτικό ντόμινο εξελίξεων στο NBA μετά τα διαδοχικά φαινόμενα αστυνομικής βίας εις βάρος Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, καθώς ανακοινώθηκε πως δεν θα διεξαχθούν αργότερα ούτε τα ματς των Ρόκετς-Θάντερ και Λέικερς-Μπλέιζερς!

Αξίζει να τονίσουμε, πως αυτή η κίνηση των Μπακς τυγχάνει της απόλυτης στήριξης αρκετών παικτών του ΝΒΑ, μέσω των όσων γράφουν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης! ενώ θέση επί του θέματος πήρε και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος εξ αρχής στηρίζει τους κοινωνικούς αγώνες! «Γάμ...ε το! Απαιτούμε αλλαγή, κουράστηκα από αυτό»! ήταν το μήνυμα του «Βασιλιά».

 

 

 

 

 

 

 

 

Για ποιο λόγο διαμαρτύρονται

 

Την Κυριακή Αφροαμερικανός άνδρας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του στην πολιτεία Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, από πυρά αστυνομικού στην πλάτη σχεδόν εξ επαφής. Το συμβάν εξώθησε δεκάδες πολίτες να συγκεντρωθούν αμέσως μετά και να διαδηλώσουν στον τόπο του περιστατικού.

Το γεγονός σημειώθηκε περί τις 17:00 (τοπική ώρα) στην πόλη Κενόουσα, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν». Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο από αστυνομικούς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης και, μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Washington Post, ο άνδρας πυροβολήθηκε μπροστά στα τρία παιδιά του.

Η πιθανή τιμωρία των Μπακς

Η ιστορική αυτή απόφαση των Μπακς, θα έχει σίγουρα και συνέπειες. Η Λίγκα έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει αυστηρά την ομάδα του Μιλγουόκι, αλλά δεν πρόκειται να το κάνει. Τα Ελάφια χάνουν σίγουρα το ματς με αποτέλεσμα οι Μάτζικ να μειώνουν στο 3-2 και από εκεί και πέρα σύμφωνα με τους κανονισμούς είναι δυνατό να δεχθούν πρόστιμο μέχρι και 5.000.000 δολαρίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags