Facebook Pixel Βόμβες Γεωργίου στις "Μιχείες": Η αποχώρηση Αντετοκούνμπο κι η επιστροφή Γιαννακόπουλου!
Μπάσκετ
| 2020-09-06 14:00:00

Βόμβες Γεωργίου στις "Μιχείες": Η αποχώρηση Αντετοκούνμπο κι η επιστροφή Γιαννακόπουλου!

Οι Μιχείες
Βόμβες Γεωργίου στις "Μιχείες": Η αποχώρηση Αντετοκούνμπο κι η επιστροφή Γιαννακόπουλου!

Ο γνωστός μπασκετικός δημοσιογράφος, Σωτήρης Γεωργίου, ήταν καλεσμένος το Σάββατο το απόγευμα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Sportdog.gr «Μιχείες», στον Alpha 9.89, με παρουσιαστή τον Βαγγέλη Μίχο!

Το Sportdog.gr σας κρατάει καθημερινά πλέον ραντεβού και μέσω ραδιοφώνου και της συχνότητας του Alpha 9.89. Καθημερινά, 16.00-17.00 υπάρχει η εκπομπή «Αδέσποτοι» με τους Βαγγέλη Μίχο και Άγγελο Κωνσταντούλια, ενώ το Σαββατοκύριακο ο Μίχος… σολάρει στην εκπομπή «Μιχείες» για το δίωρο 18.00-20.00!

Το Σάββατο λοιπόν υπήρξαν αρκετές ειδήσεις και αποκλειστικά θέματα που ακούστηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Sportdog.gr στον… αέρα του Alpha 9.89, αλλά και η συζήτηση με τον Σωτήρη Γεωργίου για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τις πρώτες εντυπώσεις από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μεταξύ άλλων κάνοντας μία πρώτη ανάλυση για τον Παναθηναϊκό ανέφερε: «Είναι μία νέα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Θεωρώ βέβαια πως ακόμα βάζει κάποια χρήματα στην ομάδα, γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν. Απλά πλέον δεν ασχολείται ο ίδιος. Η ομάδα πάντως δεν έχει πωληθεί και έως ένα σημείο συνδράμει. Τα έσοδα των συλλόγων στις καλές εποχές, ήταν μέχρι οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Τώρα λοιπόν με την πανδημία δύσκολα τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, οπότε για να φτάσει ο Παναθηναϊκός τα 10 εκατ. ευρώ που χρειάζεται, πρέπει να βάζει ο κύριος Γιαννακόπουλος».

Αποκλείεις το ενδεχόμενο μεσούσης της σεζόν να εμφανιστεί ξανά;

 «Ο κύκλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πάντα λέει πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εγώ θεωρώ πως δεν πρέπει να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Είναι δύσκολο να πωληθεί η ομάδα, ειδικά στα 40 εκατομμύρια ευρώ που ζητούνται. Θεωρώ λοιπόν πως κάποια στιγμή θα επανέλθει. Άλλωστε, θα παίξουν ρόλο πολλά. Οι σχέσεις του με κάποιους οπαδούς, η πανδημία και άλλα…».



«Στόχος η οκτάδα για Ολυμπιακό, περιορισμένο χρόνο Σπανούλης-Πρίντεζης»

Οι πρώτες εντυπώσεις για τον Ολυμπιακό, το ρόστερ και τους στόχους του.

«Ο Ολυμπιακός ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία, αφού πήρε τον Κώστα Σλούκα και έχει τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Νέα εποχή λοιπόν, με τους Πρίντεζη και Σπανούλη να έχουν περιορισμένο χρόνο. Ωραία προσπάθεια και ο ρεαλιστικός στόχος στην Ευρωλίγκα είναι η οκτάδα. Παρά την πανδημία, υπάρχουν φέτος πολύ δυνατές ομάδες και δύσκολες να τις περάσεις. Ακόμα και η οκτάδα θέλει προσπάθεια. Λόγω Σλούκα και Μπαρτζώκα όμως, ο Ολυμπιακός έχει τα εχέγγυα. Είναι πρόβλημα ότι δεν θα υπάρχει κόσμος βέβαια. Υπάρχει αισιοδοξία όμως. Θα έχουν καλή περιφέρεια οι Πειραιώτες, ενώ έχουν ένα θέμα στους ψηλούς. Θα περιμένει πολλά και φέτος από Πρίντεζη, που δεν θα έπρεπε γιατί είναι 35».

Για την ΕΟΚ και την πιθανή αποχώρηση του Βασιλακόπουλου;

«Στην ΕΟΚ είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για το Φθινόπωρο και λογικά θα υπάρξει αλλαγή προσώπου. Τώρα, εάν θα βάλει ο Βασιλακόπουλος κάποιο δικό του πρόσωπο, δεν το ξέρουμε. Υπάρχουν πάντως σοβαρά θέματα και ένα από αυτά, είναι τι θα γίνει με τα τεστ κορωνοϊού. Μία ομάδα χρειάζεται περίπου 50.000 για τα τεστ και ακόμα και στην Α1, αυτό το ποσό είναι περίπου το 1.8 του μπάτζετ».

«Η ΑΕΚ έχει 10-15% πιθανότητες να πάρει πρωτάθλημα…»

Πώς βλέπεις τις μεταγραφές τη ΑΕΚ; Μπορεί να πάρει φέτος πρωτάθλημα;

«Στην ΑΕΚ μάζεψαν πόλους μεγάλους και έχουν ομάδα με μέσο όρο 35. Καλό και κακό αυτό, αλλά με Ράις, Ζήση, Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι έχει μία ομάδα έμπειρη, που πρέπει να βρει τη χημεία της. Έχει και κάποια νέα παιδιά και γενικώς θα είναι καλή. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει στο Final 8 του BasketBall Champions League που θα γίνει στην Αθήνα. Για το πρωτάθλημα πάντως είναι δύσκολο, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός. Η ΑΕΚ έχει 10-15% πιθανότητες για πρωτάθλημα».


«Φεύγει ο Αντετοκούνμπο, θέλει πρωτάθλημα!»

Για το NBA και το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο σχολίασε:

«Αν δεν αλλάξει το 0-3 και γίνει 4-3 κόντρα στο Μαϊαμι, τότε ο Αντετοκούνμπο θα φύγει και θα πάει σε άλλη ομάδα πρωταθλητισμού. Εάν δεν έρθει η πρόκριση, θα φύγει από τους Μπακς. Ακούγονται οι Γκόλντεν Στέιτς, οι Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη, το Ντάλας που θα μπορούσε να κάνει σούπερ δίδυμο με τον Ντόντσιτς. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το πρωτάθλημα και αφού απέτυχε το πρότζεκτ στους Μιλγουόκι, ο Γιάννης θα ψάξει συμβόλαιο σε άλλη ομάδα εάν αποκλειστεί στη σειρά από τους Μαϊάμι».


***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το μεγάλο "κόλπο" του Βόβορα - Ιδού ο νέος Παναθηναϊκός - Έτσι θα... σαρώσει στην Ευρώπη!

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σωτήρη Γεωργίου στην εκπομπή «Μιχείες» του Sportdog.gr στον Alpha 9.89 με τον Ευάγγελο Μίχο:

evans · GEORGIOY MICHOS 05-09-20

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags