Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Πάει F4, θυμίζει Χάινς - Ο πιο φθηνός είναι ο καλύτερος"
| 2020-09-08 13:40:00

Βόμβες Κοτζιά: "Μαϊάμι ο Ολυμπιακός, πάει F4, θυμίζει Χάινς - Καλύτερος του ΠΑΟ ο πιο φθηνός"

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες Κοτζιά: "Μαϊάμι ο Ολυμπιακός, πάει F4, θυμίζει Χάινς - Καλύτερος του ΠΑΟ ο πιο φθηνός"

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σούπερ μπασκετική ανάλυση από τον Τόλη Κοτζιά στον sportdog για τους Πειραιώτες και τους Πράσινους, σε μια περίοδο που ακόμα κάνουν προετοιμασία.

Τόλη, ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει μέχρι στιγμής από τον Ολυμπιακό;

"Από τον Ολυμπιακό αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι πώς θα πάει ο Λιβιό και ο Μάρτιν. Αυτοί οι δύο είναι τα ερωτηματικά για τον πολύ κόσμο. Τον Τζένκινς τον θέλει για το αμυντικό κομμάτι. Η άμυνα δεν είναι η επίθεση που δεν ξέρεις αν θα μπουν τα σουτ, είναι συγκεκριμένα πράγματα. Για τον Χάρισον είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι τρομερός σουτέρ. Ο Λιβιό και ο Μάρτιν, που όλοι μιλάνε στην προετοιμασία με πολύ καλά λόγια για εκείνον, είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Ο Λιβιό είναι παίκτης που παίζει 4,5 και το θέμα είναι πώς θα κολλήσει με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Ραζνάτοβιτς, ο αντζέντης του, μου είπε ότι θα γινόταν big time player στο ΝΒΑ και μένει να δούμε αν θα δείξει κάποια πράγματα".

Υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει από τον Ολυμπιακό;

"Δεν έχει ξεχωρίσει κάποιος αλλά στον Ολυμπιακό θυμίζουν εποχές του Χάινς 2012-13, ένδοξες μέρες, που οι συνεργασίες τού Σπανούλη και του Σλούκα με τον Μάρτιν είναι εξαιρετικές. Το λέω αυτό γιατί ο Μάρτιν είναι κόπια του Χάινς. Του έχουν πετάξει μπάλες για καρφώματα κ.λπ. και αυτό είναι που μετράει. Ο Oλυμπιακός στο μυαλό μου είναι σαν τους Μαϊάμι Χιτ. Είναι ομάδα με διακριτούς ρόλους, έχει πάρει παίκτες ο Μπαρτζώκας για να κάνει όσα χρειάζεται. Δεν έχει το ταλέντο και το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ κ.λπ αλλά στο ξεκίνημα δείχνει να έχει κολλήσει το ρόστερ. Θα φανεί στα επίσημα αν λείπει το 5άρι, αν λείπει γκαρντ που να παίζει 10-15 λεπτά, αν τέλος πάντων θα αλλάξει κάτι στην ομάδα. Υπάρχει σιγουριά στην ομάδα, δε νομίζω να προχωρήσει τώρα σε αλλαγή ή σε προσθήκη".

Οι Αγγελόπουλοι δείχνουν κοντά στην ομάδα καθώς έχουν μείνει οριστικά πίσω θέματα που τους είχαν ταλαιπωρήσει στο πρόσφατο παρελθόν.

"Το έχουμε ξαναπεί ότι έχουν έρθει πάλι στα κανονικά τους και γι' αυτό άλλωστε πήγε και ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό. Γιατί του υποσχέθηκαν ότι θα κυλούν όλα ρολόι. Δεν θα ζήσουμε εποχές Τσίλντρες και Κλέιζα, αλλά ένα νοικοκυρεμένο μπάτζετ, με πληρωμές στην ώρα τους και επαγγελματισμό. Ο Oλυμπιακός περιμέναμε να έχει μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά δεν το έκανε. Προφανώς όπως καταλαβαίνουμε από τις εξελίξεις, η υπέρβαση θα γινόταν αν καθόταν η περίπτωση του Καλάθη".



Ποια είναι η άποψή σου για τον Παναθηναϊκό;

"Μειονεκτεί έναντι τού Ολυμπιακού στο ξεκίνημα υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει Γιαννακόπουλος. Δεν υπάρχει η βαθιά τσέπη του, δεν υπάρχει η πολύ μεγάλη δύναμή του, είναι έσοδα-έξοδα η ομάδα. Υπάρχει προπονητής που το κάνει για πρώτη φορά, αν και έχει προσόντα. Υπάρχει ένας πολύ δυνατός ελληνικός κορμός που θα είναι το δυνατό στοιχείο, με Παπαγιάννη, Μήτογλου, Όγκαστ και Παπαπέτρου. Αλλά υπάρχουν και παίκτες στοιχήματα υπό την έννοια ότι ο Νέντοβιτς έχει δεδομένη αξία αλλά τον κυνηγάει το θέμα με τους τραυματισμούς. Ο Ουάιτ, επίσης, προέρχεται από τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του".

Υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει από την περίοδο της προετοιμασίας;

"Γι' αυτόν που ακούμε πολύ καλά λόγια είναι ο Φόστερ. Ο πιο φτηνός ξένος τού Παναθηναϊκού έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε και να έχουμε εικόνα. Συν όλων των άλλων έχουμε και τόσο καιρό απουσία αγώνων λόγω της πανδημία. Να δούμε πότε θα αρχίσουν και τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, γιατί κάθε χώρα έχει δικό της τρόπο που λειτουργεί στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας".

Τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος από τον Παναθηναϊκό;

"Πίεση ο Παναθηναϊκός θα έχει, είναι από τις κορυφαίες ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη, οπότε θα υπάρχει πίεση. Πρώτος στόχος είναι να πατήσει καλά η ομάδα και ο προπονητής, αυτό είναι το πρώτο στοίχημα. Ο Ολυμπιακός παρότι δεν το λένε, θέλει να πάει στο Final 4. Στον Παναθηναϊκό δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο. Πηγαίνουν βήμα-βήμα γιατί ξέρουν τις δυσκολίες που υπάρχουν".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags