Facebook Pixel Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Τον κατέστρεψε ο Κιντ, μεγαλύτερο ταλέντο ο Χαραλαμπόπουλος"
Μπάσκετ
NBA
| 2020-09-10 19:30:00

Ατάκες-φωτιά για Γιάννη: "Τον κατέστρεψε ο Τζέισον Κιντ - Μεγαλύτερο ταλέντο ο Χαραλαμπόπουλος"!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-φωτιά για Γιάννη: "Τον κατέστρεψε ο Τζέισον Κιντ - Μεγαλύτερο ταλέντο ο Χαραλαμπόπουλος"!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στη σειρά των ημιτελικών των Μπακς με τους Χιτ αλλά, κυρίως, στην παρουσία τού Γιάννη Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Σπύρος Βελλινιάτης, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Έλληνα άσο και του έδωσε την ευκαιρία να διακριθεί.

Γιατί δεν προχώρησαν οι Μπακς; Τι πρέπει να διορθώσει ο Giannis; Ποιος Έλληνας παίκτης ήταν μεγαλύτερο ταλέντο από εκείνον; Όλες οι "καυτές" απαντήσεις στο sportdog...

"Ήταν πάλι μόνος του ο Γιάννης, η ομάδα δεν έχει άλλον που να πάρει την μπάλα στο παρκέ, είναι ο μοναδικός που διεισδύει ή δημιουργεί. Αυτό τους κόστισε, ήταν ακροβολισμένοι οι άλλοι, όσο ο Γιάννης είχε δυνάμεις, σκόραρε και κέρδιζαν τα ματς. Σε κάποια παιχνίδια που δεν είχε δυνάμεις και δεν πήρε καλάθια, έχασαν. Δεν είχε ανάσες για σουτ, κουραζόταν. Το κακό είναι ότι το μπάσκετ στο ΝΒΑ πρέπει να να αλλάξει, πρέπει οι παίκτες να μάθουν να ντριπλάρουν, να σουτάρουν και να πασάρουν. Οι περισσότεροι είναι παλιάς κοπής, ξέρουν να κάνουν καλά ένα από αυτά", σχολίασε αρχικά ο έμπειρος μπασκετάνθρωπος.



Παρότι ο ίδιος το διαψεύδει, υπάρχει το σενάριο που τον θέλει να φεύγει από τους Μπακς.

"Πιστεύω ότι είναι καλό για τον Γιάννη να μείνει στους Μπακς, γιατί ο τρόπος που μεγάλωσε δεν είναι για να πάει σε μεγάλη πόλη, θα είναι διαφορετικός ο τρόπος ζωής και αυτό δεν θα του κάνει καλό αν θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ο Γιάννης θέλει να είναι ηγέτης, ίσως δεν είναι έτοιμος να ηγηθεί καταστάσεων. Το Μιλγουόκι είναι καλή επιλογή, δε νομίζω ότι δεν μπορεί να τον αντέξει, απλώς η ομάδα πρέπει να πάρει παίκτες για να του ταιριάζουν. Έξυπνη κίνηση που πήραν τον Λόπεζ, αλλά πρέπει να πάρει κι άλλους με διεισδύσεις".

Τι θεωρείς ότι χρειάζεται να αλλάξει στο παιχνίδι του;

"Όλοι μιλάνε για το σουτ του. Πρέπει να πούμε πώς το κατέστρεψε ο Τζέισον Κιντ! Του απαγόρευσε να σουτάρει, του άλλαξε το σουτ και πήγε στο 12% από το 34% που το παρέλαβε! Δεν πρέπει μόνο να γλείφουμε τους Αμερικανούς, κάνουν και λάθη. Στην Ελλάδα φοβόμαστε να πούμε κάποια πράγματα, έχουμε κόμπλεξ κατωτερότητας όταν κάνουμε κριτική.

Λατρεύω τον Κιντ αλλά έκανε λάθος τακτική πάνω στον Γιάννη, τον πήρε με 34% στο σουτ και τον πήγε στο 12%. Ο Γιάννης πρέπει να γίνει πιο πολύ πασαδόρος, για να μπορεί να ενεργοποιήσει τους συμπαίκτες του, για να απειλούν περισσότερο, ώστε να ξεκουράζεται και να κάνεις φάσεις πιο εύκολα. Αλλά και οι συμπαίκτες του να μάθουν ντρίπλα".

Τέλος, μπορούμε να πούμε δύο λόγια για το θέμα με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό; Γιατί δεν κατέληξε ποτέ εκεί;

"Δεν είχε πάει γιατί οι ομάδες δεν ήθελαν να δώσουν ποσά, ήθελαν να τον πάρουν τσάμπα. Επίσης, οι ελληνικές ομάδες έχουν κόμπλεξ και δεν ξέρουν να αναδείξουν παίκτες, πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας που δεν πήγε. Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν μεγαλύτερο ταλέντο από τον Γιάννη και δεν τον ανέδειξαν. Δεν έχουν αντιληφθεί πώς εξελίσσονται οι παίκτες και δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Ήταν η αλαζονεία από αυτές τις ομάδες ότι ο Φιλαθλητικός δεν θα βγάλει παίκτη και τον ήθελαν τσάμπα".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags