Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έτσι τον "άρπαξαν" οι Αγγελόπουλοι - Ποιους "έφτυσε" - "Έχασε 20 κιλά - Δεν είναι Πρίντεζης"
| 2020-09-20 17:10:00

Έτσι τον "άρπαξαν" οι Αγγελόπουλοι - "Έχασε 20 κιλά - Δεν είναι Πρίντεζης"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έτσι τον "άρπαξαν" οι Αγγελόπουλοι - "Έχασε 20 κιλά - Δεν είναι Πρίντεζης"

Μια επένδυση για το μέλλον κάνει ο Ολυμπιακός. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το next big thing του ροδίτικου μπάσκετ οδεύει προς το λιμάνι, αν και βρέθηκε πολύ κοντά στη μεταγραφή του στην Γκραν Κανάρια. Ο λόγος για τον 16χρονο, Μιχαήλ Άγγελο Αρφαρά, για τον οποίο απομένουν μόνο τα τυπικά για να ανακοινωθεί από τους Ερυθρόλευκους και να ενσωματωθεί στην εφηβική ομάδα που μετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, ενώ θα κάνει προπονήσεις και με την ομάδα που αγωνίζεται στην Α2, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Τσαλδάρη.

Ο παίκτης έλαμψε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων. Εκεί, εκτός του Ολυμπιακού συγκέντρωσε τα βλέμματα ανθρώπων του ΠΑΟΚ, του Προμηθέα Πατρών αλλά και ομάδων από το εξωτερικό. Η Ρίτας Βίλνιους έκανε επίσημη πρόταση αμέσως και ακολούθησε η Γκραν Κανάρια, η οποία ζήτησε να δει τον Μιχαήλ Άγγελο εντός ισπανικών συνόρων. Εκεί δοκιμάστηκε, η οικογένεια όμως προτίμησε το παιδί να εξελιχθεί στα πάτρια εδάφη.

«Νομίζω ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή όσον αφορά την αγκαλιά και την ασφάλεια που δίνει μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός. Το παιδί είναι σε πάρα πολύ καλά χέρια. Έπαιξε σημαντικό ρόλο η διάρκεια του ιδιωτικού συμφωνητικού. Και στην Γκραν Κανάρια και στη Ρίτας Βίλνιους μας έδιναν πενταετές, ενώ στον Ολυμπιακό μας είπαν ότι θα μείνει μέχρι να ενηλικιωθεί. Αυτό ήταν το σοβαρό της υπόθεσης. Μου είπαν την αλήθεια και το εκτίμησα», εξηγεί στο sportdog ο πατέρας του παίκτη, Γιάννης Αρφαράς.

Δούλεψε τις αδυναμίες του

Η ιστορία του μικρού αξίζει προσοχής, διότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους. Ο Μιχαήλ Άγγελος έθεσε στόχους και τους υλοποίησε με τη δουλειά. Έτσι έφτασε να γίνει πόλος έλξης, όπως μαρτυρούν τα λεγόμενα του προπονητή του, Γιάννη Τσακίρη.

"Ο Μιχαήλ Άγγελος είναι ένα παιδί που δούλεψε πάρα πολύ την τελευταία χρονιά. Το περσινό καλοκαίρι που ανέλαβα το τμήμα Παίδων του Κολοσσού έκανα συνέντευξη σε κάθε παιδί. Αυτό που είπα στο Μιχαήλ Άγγελο ήταν, ότι είχε πολύ καλή ατομική τεχνική και ότι αυτό που του έλειπε ήταν η αθλητικότητα. Έπρεπε να δυναμώσει και να δουλέψει στην έκρηξη, στην ταχύτητα και στο άλμα. Όλα αυτά έπρεπε να τα βάλει μέσα στο παιχνίδι του. Δουλέψαμε πολύ πέρσι το καλοκαίρι. Σχεδόν δεν έκανε διακοπές. Δούλεψε και μέσα στη χρονιά. Την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα είχε μία κλήση στην Εθνική. Εκεί συνειδητοποίησε περισσότερο ότι για να πάει στο υψηλότερο επίπεδο έπρεπε να δουλέψει την αθλητικότητά του. Στην επιστροφή του άρχισε να δουλεύει ακόμα πιο πολύ. Μαζί με την ομάδα έκανε μία καλή πορεία. Πήγε στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Εκεί τον έμαθαν αρκετοί. Ήταν στόχος να αναδειχθεί μέσα από την ομάδα. Έκανε καλές εμφανίσεις και ακούστηκε. Το παιδί είχε στόχο", εξιστορεί ο Έλληνας τεχνικός μιλώντας στο sportdog.

"Την εποχή που τον είδε ο Νίκος Μπάρλος (προπονητής παίδων του Ολυμπιακού) στην Εθνική Παίδων, ο Άγγελος ήταν διαφορετικός και σωματικά και αγωνιστικά. Ενεργοποίησε τον στόχο του σε καλύτερο επίπεδο και το πέτυχε. Από εκεί και πέρα δούλεψε αυτόν τον χρόνο πολύ συγκεκριμένα και με πλάνο. Έχασε περίπου 20 κιλά. Έκανε ατομικές προπονήσεις μαζί μου, διατροφή και γυμναστήριο (με λάστιχα, όχι με βάρη). Ήταν αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και το έδειξε με τη θέληση και τον ιδρώτα του", επιβεβαιώνει ο πατέρας του παίκτη.

Υψηλό μπασκετικό IQ

Τι κάνει τον Αρφαρά να ξεχωρίζει;

"Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις. Και σουτέρ εκτός περιφέρειας είναι. Παίζει και μέσα ως τεσσαροπεντάρι", αναφέρει στο sportdog ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Κολοσσού Ρόδου, Μιχάλης Μπάρδος. "Έχει πολύ καλό σουτ. Μπορεί και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Έχει μπασκετικό IQ, που λέμε", συμπληρώνει ο Γιάννης Τσακίρης.

Η περίπτωση του Αρφαρά φέρνει στο μυαλό την ιστορία του Γιώργου Πρίντεζη που έριξε τεράστια δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα. Έδειξε ότι διαθέτει μεγάλα ψυχικά αποθέματα, δεν πτοήθηκε και διέψευσε τις Κασσάνδρες.

Είναι ο Αρφάρας ένας μικρός Πρίντεζης; "Δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω έτσι. Και ο Πρίντεζης είναι ένα παιδί που δούλεψε πάρα πολύ. Ο Μιχαήλ Άγγελος έχει δικιά του προσωπικότητα. Αν δουλέψει σωστά και μπορέσει να συγκεντρωθεί στο πιο επαγγελματικό κομμάτι, έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί και να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης. Το που θα φτάσει είναι στο δικό του χέρι", απαντά ο Γιάννης Τσακίρης.

Κάθε πατέρας, ειδικά αυτήν την εποχή της κρίσης, είναι λογικό να ανησυχεί για το μέλλον του παιδιού του. Ο Γιάννης Αρφαράς όμως δεν δείχνει τέτοια διάθεση για τον Μιχαήλ Άγγελο. "Είμαι αισιόδοξος. Τον εμπιστεύομαι. Είναι εξαιρετικό παιδί και πολύ ταλαντούχος. Είναι αρκετά εξελίξιμος", καταλήγει ο πατέρας του παίκτη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags