Facebook Pixel "Συγκλονιστικός Ίαν! Ερχόταν 6:30 το πρωί - Δεν μπορούν οι ψηλοί του ΠΑΟ - Νέος Σπανούλης ο..."
| 2020-09-20 19:00:00

"Συγκλονιστικός Ίαν! Ερχόταν 6:30 το πρωί - Δεν μπορούν οι ψηλοί του ΠΑΟ - Νέος Σπανούλης ο..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Συγκλονιστικός Ίαν! Ερχόταν 6:30 το πρωί - Δεν μπορούν οι ψηλοί του ΠΑΟ - Νέος Σπανούλης ο..."

Αναμφισβήτητα η είδηση που προκάλεσε έκπληξη την Πέμπτη (17/9/20) ήταν η επιστροφή του Ίαν Βουγιούκα στον Παναθηναϊκό. Και αυτό γιατί στα μέσα Ιουλίου ο 35χρονος σέντερ είχε εκπαραθυρωθεί, με τα ρεπορτάζ εκείνη την περίοδο να υποστηρίζουν, ότι "αποτελεί παρελθόν". Έλα όμως που οι συνθήκες διαφοροποιήθηκαν και ο πολύπειρος καλαθοσφαιριστής δηλώνει ξανά "παρών".

Τον καιρό που μεσολάβησε μέχρι να φορέσει ξανά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. ο παίκτης προπονούταν με την ομάδα του Πανερυθραϊκού, η οποία ανέβηκε από τη Β' Εθνική στην Α2. Η παρουσία του Βουγιούκα στον σύλλογο της Νέας Ερυθραίας ήταν καταλυτική σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Χουχουλή, ο οποίος μίλησε στο sportdog για τον αθλητή του Παναθηναϊκού.

"Ήταν συγκλονιστικός"

"Όλα όσα έχει κάνει στην καριέρα του δεν είναι τυχαία. Αυτό που είδα έναν μήνα που έκανε προπονήσεις μαζί μας, ήταν ότι τον διακρίνει επαγγελματισμός και ταπεινότητα. Ερχόταν πρώτος στην προπόνηση και συμμετείχε στο 100%. Ήταν παρών ακόμα και στις πρωινές προπονήσεις στις 06:30. Δούλευε στο μάξιμουμ μέχρι την τελευταία ημέρα, πριν φύγουμε για την Καρδίτσα για το Κύπελλο. Ήταν στο γήπεδο και όταν γυρίσαμε μάθαμε τα ευχάριστα με την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Όλη του η στάση ήταν συγκλονιστική", ήταν το πρώτο σχόλιο του έμπειρου τεχνικού, τα λόγια του οποίου επιβεβαιώνονται στην ουσία από το ρεπορτάζ.

Πηγές υποστηρίζουν ότι καταλυτική ήταν η επαφή με τον Γιώργο Βόβορα, ο οποίος θεωρεί ότι ο Βουγιούκας, που γνωρίζει όσο λίγοι πρόσωπα και καταστάσεις στο ΟΑΚΑ, μπορεί να βοηθήσει πολύ τόσο εντός παρκέ όσο και εντός αποδυτηρίων.

Τι έδωσε ο Βουγιούκας στους παίκτες του Πανερυθραϊκού με την παρουσία του; "Τους έδωσε να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι αθλητής υψηλού επιπέδου. Πώς πρέπει να φέρεσαι μέσα και έξω από τις γραμμές. Για να παίξεις στο υψηλότερο επίπεδο δεν φτάνει μόνο το μεγάλο ταλέντο. Πολλοί αθλητές είχαν τεράστιο ταλέντο αλλά έκαναν μικρές καριέρες. Άνθρωποι ταπεινοί και δούλευαν, έβαζαν το κεφάλι κάτω, ήταν καλοί συμπαίκτες πάνω απ' όλα, κατάφεραν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Πήραν τίτλους και ήταν χρήσιμοι πάντα σε μεγάλα κλαμπ. Αυτό κατάλαβαν οι παίκτες μου. Πρέπει να είσαι συνεπής σε ό,τι κάνεις", απαντά ο έμπειρος μπασκετάνθρωπος.

Ο Βουγιούκας στα μέσα του καλοκαιριού ήταν εκτός κάδρου στον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Χουχουλής εκτιμά ότι η επιστροφή γίνεται για να ενισχυθεί η ομάδα στο low post.

"Τα δυνατά φιλικά στην περίοδο της προετοιμασίας δίνουν την ευκαιρία στους προπονητές να διορθώσουν ατέλειες. Νομίζω ότι στον Παναθηναϊκό διέκριναν κάποια ατέλεια στις θέσεις 4-5. Η παρουσία του Βουγιούκα, κατά την ταπεινή μου άποψη, μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό, σε σχέση με τα πεντάρια που έχει, παιχνίδι από το low post. Νομίζω ότι ούτε ο Όγκαστ, ούτε ο Παπαγιάννης μπορεί να το κάνει αυτό", υποστηρίζει.

"Nέος Σπανούλης ο Σλούκας"

Ποια εντύπωση έχει δώσει το Τριφύλλι στον Έλληνα προπονητή μετά τα φιλικά με Ζάλγκρις Κάουνας, Άλμπα Βερολίνου και Ρίτας Βίλνιους; "Είναι μία καινούρια ομάδα με πολύ μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν αυτό το υλικό δεθεί, νομίζω, ότι στο τέλος της ημέρας ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα είναι περισσότερο ευχαριστημένος. Καμία φορά η προσδοκία δημιουργεί το συναίσθημα της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη προσδοκία ότι «πάμε και θα τα σαρώσουμε όλα» όπως πέρσι με τις μεταγραφές τύπου Φριντέτ. Αν αυτή η ομάδα δέσει και παρουσιάσει μαχητικότητα στο παρκέ, οι οπαδοί θα είναι ικανοποιημένοι", αναφέρει.

Η εικόνα που έχει για τον Ολυμπιακό είναι ότι πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα. "Είναι επίσης μία νέα ομάδα, η οποία χτίζεται πάνω στον καινούριο ηγέτη της, τον Σλούκα. Για μένα είναι σωστό αυτό. Όπως πριν μερικά χρόνια δόθηκαν τα κλειδιά στον Βασίλη Σπανούλη και χτίσανε γύρω από αυτόν, έτσι και τώρα ο Ολυμπιακός κοιτάζει την επόμενη μέρα. Έτσι έχει μάθει να λειτουργεί το κλαμπ. Θέλει και εδώ υπομονή και κατανομή ρόλων. Νομίζω ότι ο Σλούκας θα τα καταφέρει εξίσου καλά με τον Σπανούλη. Θα περιμένουμε άλλα πράγματα και εκεί", σημειώνει.

Το πλάνο του Πανερυθραϊκού

Στο τέλος ο έμπειρος κόουτς ανέλυσε το πλάνο ανάπτυξης του Πανερυθραϊκού, ο οποίος χάρη στη διοίκηση του κ. Τσικόπουλου βλέπει πολύ μπροστά. "Ο Πανερυθραϊκός είναι μία ομάδα, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια βρίσκεται μεταξύ Β' Εθνικής και Α2. Βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο χωρίς να έχει κοροϊδέψει κανέναν, δηλαδή αυτούς που δούλεψαν για την ομάδα. Είναι 100% συνεπής απέναντι σε παίκτες, προπονητές, συνεργάτες. Βρίσκεται πάντα σε υψηλό επίπεδο. Έχει 300 παιδιά στις Ακαδημίες. Έχει μία διοικητική ηρεμία με την παρουσία του κ. Τσικόπουλου τα τελευταία δύο χρόνια. Τον ενδιαφέρουν πολύ οι Υποδομές. Γι' αυτό δίνει μεγάλο βάρος. Θέλει η πρώτη ομάδα να είναι η συνέχεια της Ακαδημίας μας. Γι' αυτό έγιναν φέτος επενδύσεις. Φέραμε παιδιά από εθνικές ομάδες στο εφηβικό. Στο αντρικό έχουμε μία ομάδα που δουλεύει 2-3 χρόνια. Φέτος πήραμε τον Κοντούδη από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο όλοι οι προπονητές, Πεδουλάκης, Πασκουάλ, είχαν στην πρώτη ομάδα. Πήραμε τον Καμπουρίδη (21 χρονών) από την Εθνική Νέων Ανδρών και τον φέρελπι Φιλιππάκο. Η προσθήκη του Αθανασούλα προσδίδει εμπειρία. Με την ομάδα που είχαμε τα προηγούμενα να χρόνια θα είμαστε ανταγωνιστικοί χωρίς να έχουμε αυτοσκοπό ή άγχος για Α1. Η βάση μας όμως είναι η Ακαδημία. Αυτή είναι η εντολή της διοίκησης του κ. Τσικόπουλου", καταλήγει μιλώντας στο sportdog ο Δημήτρης Χουχουλής, ο οποίος διαθέτει μία αξιομνημόνευτη επίδοση. Είναι ο μακροβιότερος προπονητής ανδρικής ομάδας στο ελληνικό μπάσκετ! Διατηρεί μία σχέση ζωής με τον Πανερυθραϊκό, καταγράφοντας μία κοινή πορεία 21 χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερή είδηση για ΠΑΟ - Μπαίνουν πολλά λεφτά στα ταμεία της ΚΑΕ - Όχι από Γιαννακόπουλο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags