Facebook Pixel Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μάγκας Πειραιώτης ο Πρίντεζης – Άλωσε το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, έξαλλοι με διαιτησία στον ΠΑΟ (Vid)
Μπάσκετ
| 2020-10-09 22:57:00

Μάγκας Πειραιώτης ο Πρίντεζης – Άλωσε το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, έξαλλοι με διαιτησία στον ΠΑΟ (Vid)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μάγκας Πειραιώτης ο Πρίντεζης – Άλωσε το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, έξαλλοι με διαιτησία στον ΠΑΟ (Vid)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς… βάφτηκε κόκκινο, καθώς ο Ολυμπιακός πέρασε σχετικά εύκολα από το ΟΑΚΑ με 71-78 για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague και επιβεβαίωσε, πως τη δεδομένη τουλάχιστον χρονική στιγμή, είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες είχαν σε τρομερή βραδιά τον Γιώργο Πρίντεζη, που τελείωσε το ματς με 17 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο ΜακΚίσικ, αφού οι Σλούκας και Σπανούλης ήταν σε κακή βραδιά. Για το Τριφύλλι, που ήταν κάκιστο στο πρώτο μέρος κι έδειξε κάποια βελτίωση στο δεύτερο, ξεχώρισαν οι Παπαπέτρου και Φόστερ και στα τελευταία λεπτά ο Νέντοβιτς, ωστόσο ο Σέρβος ήταν ο πρωταγωνιστής και σε μία φάση που θα μας απασχολήσει έντονα!

Με το σκορ στο 69-75 περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Νέντοβιτς πήρε ένα… τραβηγμένο τρίποντο, αστόχησε όμως ζήτησε φάουλ και τρεις βολές αφού υπήρχε επαφή πριν προσγειωθεί στο παρκέ, ωστόσο οι διαιτητές τον χρέωσαν με τεχνική ποινή και κάπου εκεί τελείωσαν όλα!

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη αυτή έφτασε στο 1-1 στη διοργάνωση, αφού στην πρεμιέρα είχαν χάσει στο ΣΕΦ από την Ζαλγκίρις, ενώ και οι Πράσινοι βρίσκονται στο 1-1, αφού είχαν νικήσει στη Ζενίτ.

To ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν απελπιστικά άστοχες στο παιχνίδι, με βιαστικές επιθέσεις και σουτ εκτός συστημάτων, με συνέπεια το πρώτο καλάθι να μπει μετά από τρία λεπτά, από τον Πρίντεζη που έκανε το 0-2. Μέχρι τότε είχαμε 0/7 σουτ και ένα λάθος, ενώ οι Πράσινοι βρήκαν σκορ για το 2-6 με τον Νέντοβιτς στο 5’ και μέχρι τότε είχαν 0/10 σουτ εντός παιδιάς! Ο Ολυμπιακός πάντως όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να πατάει καλύτερα και να βρίσκει ρυθμό, ενώ παίζοντας έξυπνα έβρισκε και εύκολους πόντους από Έλις και Πρίντεζη κοντά στη ρακέτα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με πόντους του Παπαγιάννη για το 5-14 και του Όγκαστ για το 12-19, ωστόσο το δεκάλεπτο έκλεισε με τρίποντο του Σπανούλη για το 12-22!

Η εικόνα του ντέρμπι δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, παρότι ο Σλούκας λόγω τραυματισμού αποχώρησε στον πάγκο και δεν ξαναμπήκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες έβρισκαν πόντους και με τρίποντα, ενώ με τον Βεζένκοφ να είναι εντυπωσιακός, προηγήθηκαν 15-27! Ο Παπαπέτρο με το πρώτο τρίποντο του Τριφυλλιού στο 13’ μείωσε σε 18-29, όμως οι Πειραιώτες πολύ εύκολα έφτασαν στο +15 και στο 18-33. Οι Πράσινοι με πόντους των Κασελάκη και Φόστερ και παίζοντας πιο έξυπνα στην επίθεση και με πλάνο, μείωσε σε 29-39, όμως οι φιλοξενούμενοι με πόντους των Έλις και Βεζένκοφ ξέφυγαξν και πάλι στο 29-42. Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε στο 35-44, με τον Κασελάκη να ευστοχεί σε τρεις 5.9'' πριν το τέλος και τον Πρίντεζη να αστοχεί στη λήξη.

Επιστρέφοντας στο παρκέ μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός… μπήκε φουριόζος και μάζεψε τη διαφορά, βελτιώνοντας την άμυνα του και βρίσκοντας σκορ κυρίως με τον Παπαπέτρου. Με τρίποντου του Φόστερ μείωσε μετά από ώρα σε 40-46 και 42-46 με τον αρχηγό του, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα. Με 3/3 βολές και τέσσερις σερί πόντους του κορυφαίου απόψε Πρίντεζη ξέφυγε και πάλι στο 42-55, ενώ με τρίποντο του Σλούκα έκανε το 44-58! Παρόλα αυτά, οι Πράσινοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να επιστρέψουν. Παπαπέτρου και Μήτογλου μείωσαν σε 51-68, ο Πρίντεζης απάντησε με τρίποντο για το 51-61, ωστόσο με μία… αντεπίθεση των γηπεδούχων και φοβερές άμυνες, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 57-62 με πόντους των Σαντ-Ρος και Νένοβιτς!

Έτσι λοιπόν, το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ως… ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός παρότι δεν είχε ρυθμό και οι επιθέσεις του είναι βιαστικές και χωρίς πλάνο, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, κρατούσε άνετα το +6. Ο Μάρτιν έκανε το 60-64 και ο Βεζένκοφ το 60-66, ενώ σε εκείνο το σημείο οι Πράσινοι έχασαν συνεχόμενα τρίποντα, δύο ελεύθερα από τους Παπαπέτρου και Σαντ-Ρος! O ΜακΚίσικ με 2/2 βολές έκανε το 60-68 4.50 πριν το φινάλε και μετά από λάθη των Φόστερ και Όγκαστ, οι Πειραιώτες… ξέφυγαν και πάλι στο +10, για το 62-72. Παρόλα αυτά, οι Πράσινοι με επιθέσεις αυτοκτονίας και πόντους των Φόστερ και Νένοβιτς (5), μείωσαν στο 69-73, 1.40’’ πριν τη λήξη. Ωστόσο, ο Χάρισον με ένα καλάθι πολύ δύσκολο έκανε το 69-75, ενώ στην επόμενη φάση ο Νέντοβιτς ζήτησε φάουλ σε τρίποντο, οι διαιτητές δεν είδαν παράβαση (παρότι ήταν φάουλ) και τον χρέωσαν με τεχνική ποινή, εξέλιξη που «έσβησε» τα όνειρα του Τριφυλλιού. Το τελικό σκορ ήταν 71-78.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags